Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    válasz Atomantiii #93869 üzenetére

    Az anyagárakkal tisztában vagyok kb., az lesz még bőven a mérőhely kialakításon kívül is. Mérőhelynél gondolkodok a használt vásárlásán is, ezzel kapcsolatban is érdekelnének a tapasztalatok.

    Fi relé alap, már akkor is beépítettem, amikor még nem volt kötelező. Földelés nem tudom mi van, de abból indulok ki, hogy nincs. Ez a része tiszta sor, fejben (igaz még csak vázlatszerűen) megvan mit akarok, konkrétabban meg ha beszéltem az Eon emberével, és a regisztrált villanyszerelővel.

    Viszont pont azért írtam ide, hogy ezt a légkábel->földkábel váltást véghezvitte-e már valaki, van-e ez ügyben tapasztalat? Mert az igazat megvallva én is attól tartok, amit írtál, hogy inkább a légkábelt erőltetik, pláne ahol már az van. Nyilván nekik lényegesen egyszerűbb a levegőben kihúzni a drótot, mint gödröt ásni (egyáltalán a terep előkészítése kinek a dolga?), kábelt fektetni. Ezért lenne jó független véleményt hallani, kötelezhetem-e az Eon-t, hogy márpedig én földkábelt akarok, ha már a teljesítménybővítés miatt úgyis cserélni kell, tessék szépen lerakni a föld alá saját költségen? Mert erről a honlapon nem találtam infót.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák