Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Termi16 #81737 üzenetére

    Nálunk ugyan maradt a gázfűtés a felújítás során, egy elviekben felső kategória Vaillant Exclusive kazánnal, viszont a nagy terekbe végig padlót tekertettem le, illetve a szobákban (és a fürdőben 2 törölközőszárítóssal) meghagytam a radiátoros fűtést, viszont kombinálva lett RTL szeleppel a padlófűtés ezekben a terekben. Az-az a visszatérő ágat vezérli az RTL szelep (szabályozható a kívánt padlóhőérték a termofejével), így minden radiátor visszatérője le van tekerve a szobákban.
    Eleve hasznosítva van a radiátor által visszatérőbe kerülő 30-40 fokos víz is, amellett h talán ez még jobb energiafelhasználás, a komfortérzetben is kellemesebb érzetet nyújt az alulról érkező hő is.
    De h az anyagi részére is kitérjek nálunk, nettó 124 m2-re tekertek le csövet, faluhelyen, nyugat Mo.-n, igaz a komplett víz, fűtést egy helyi srác és csapata csinált, de visszakerestem, 120.000ft volt a csövek letekerése (az-az ez kb 1k/m2)
    Plusz az anyagköltség volt olyan 400k (4x RTL szeleppel együtt)
    Nyilván ebben a kazánházszerelés költésge nincs benne, ez csak a padlófűtést érintő összeg.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák