Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    Valahova ki kell írnom, mert már nem hiszem el, ami ebben az országban folyik. (közhely 1.)

    Sokan felújítanak, építkeznek most ebben a topikban. Mindenki ennyit szopik mindennel, mint én? Vagy csak én ugrottam fel de mocskosul a szopórollerre?! Azt már feldolgoztam és elfogadtam, h 1-1 munkafolyamat generál pluszba legalább még 1 (persze így sokszorosan hatványozódik) munkafolyamatot, ami plusz költség és idő.

    De ettől függetlenül már komolyan agyfaxt kapok a sok idióta, barom, fogyatékos, szavát tartani képtelen embertől (egyik csoport) és az engem anyagilag lehúzhatónak tartott, hülyének, retardáltnak nézőktől (másik csoport).

    Statisztikailag pontosan minden 2. webshopos rendelésemmel, rendelt majd személyesen átvett termékkel és helyszínre hívott szakival beszopom!

    Minden 2. webshopos rendelésemnél van valami gixer. Nincs a termék, utód modell van csak, de az is más színben, 5.000-ért tudjuk futározni, stb. De ez még emészthető, ok, de az h a ténylegesen rendeléseim úgy teljesülnek, h hibás, kiállított, sérült termék jön minden második rendelésnél, én már komolyan nem hiszem el. Mintha összeesküdött volna ellenem az építőipar és az online kereskedelmi szféra.

    Csak röviden kiragadva 1-2-t.

    Beltéri ajtók:
    Eleve a gyártási idő 4 hónap volt (igen, nem elírás, négy). Gondoltam ha már belevágtam, akkor igyekszem mindenből a minőséget megvenni, így lett CPL ajtó, automata küszöbökkel, tejüveggel, mind furnéerősítve. Hív az emberünk, végre megjött, 20km-re elhozza nekem 30.000-ért. Felhívtam az első helyi fuvarost, aki 8k-ért vállalta. Ok, szabadnap, elmegyek vele pakolni és ellenőrizni. Odaérünk, nézem át az ajtókat, 2-nek fullra le qrva a széle. Mondom ez miocsda? Nem szól semmit, elkezdi a hungarocellt ott előttem odaszigszalagozni a sérült részre. Ember, attól a sérülés nem fog eltűnni! Sértődés, pofavágás részáről. Ok, 2 ajtólap ottmaradt, garanciában lebszélve 2 új, újabb 3-4 hónap, majd újabb szabadnap, utánfutószerzés, vagy fuvarozás nekem.

    Parketta:
    Másik helyen találtam szimpatikus darabot, meg kell jegyezni a fazon még a kiírt árból engedett is 500ft-ot /m2-enként. Lenredeltem az 55 m2-t. Az ígért 3-4 nap alatt megjött 2 hét alatt, de ehhez már kb hozzászoktam.
    Itt is, felhívom, megvan tutira minden más amit rendeltem hozzá? Meg meg, mehetek.
    Kérek kölcsön utánfutót a 3 méteres szegélyek miatt. Odaérek, menjünk át a raktárba, rendben. Parkettákat pakolom fel a békáról, majd jön az emberünk h rossz színű szegélylécet küldtek neki sajnos.
    WTF?! Már csak röhögtem. Mehetek vissza az 50 méter szegélylécért újabb körrel.

    2 nappali lámpa:
    Darabja 22k, ma megjön szintúgy 2 hét várakozás után, az egyik új, a másik egy kiálllított, dobozba hányt, összekarcolt, ütött, kopott. Újabb levél, újabb szopás, újabb futár várás, újabb időcsúszás.

    36 db led izzó:
    Nah gondoltam majd itt bevetem a régi ismerettséget, és megveszem ismerőstől. Mondja legyen Philips mert az faxa. Ok, nem akartam több enerigát belerakni, ha király, hát legyen. De h két féle van, aminek elegánsabb üveg borítása van (kicsit drágább) és a sima nyers. Legyen az utóbbi, ha már eccer'.
    Megbeszéltük, 3-4 nap és beér. 1,5 hét alatt sikerült prezetálni, jön a csomag ma, kibontom, látszik az összes LED.
    Te mondom az üveg borítást külön küldöd hozzájuk? Utánanéz. Hív, hát bocs, rosszat küldött ki a raktáros.

    Szerelvények: sima egyszerű Legrand Valena fehéret rendeltem mindenből. Villanyos cimborám azt mondta ez jó. Webshop kiküldi a fehér kereteket króm csíkkal. Rendelésben csak fehér állt.

    Szaniterek, csempék, burkolatok:
    Elmentem Sopronban körbenézni. Összeírtam 1-2 típust, gondoltam mint tudatos vásárló rágooglezok, mert arcátlanul osztrák bérekhez áraznak már évek óta mindent itt. Szolnoki cégnél (mozaikkeramia) minden legalább -20-25%-kal olcsóbban elérhető volt. Közölték h az egész általam rendelt motyó beszerzése 3-4 hét, free shippingel, de legalább ők tartották magukat az időhöz. Ma ismét itthon, mert szállítanak mindent.
    Egyik futár meghozta az apróságokat (látszólag ott minden ok), majd 7,5 tonnás autóval a magyar posta a kb 70 m2-nyi hidegburkolatot raklapokon, amiből így elsőre legalább 5 m2 össze van törve... Újabb körök, burkoló lebeszélt jövő heti munka eltolása.

    A szakikról már csak nagyon röviden:

    Vizes, gázos: letekerte a padlófűtést nyáron, de rákötni már nem sikerült mert akkor is "sok dolga volt". 1,5 hónapja bsztatom h figyu már, éjjel 8-10 fokok vannak, kéne már fűteni azzal is. Konkrétan a múlt héten saját számomról már nem vettel fel a telefont, másik számról hívva meg azonnal elértem. Ment a hebegés - habogás, újabb ígéret halmazok.

    Kőművesek szintúgy felszívódtak, pedig már 1,5 éve velük is lefixáltam az idei terveket, pontosan mindent, adott hetekre betervezve. Jah nem. Tegnap a 7. hívással elértem. A legátlátszóbb kamuduma. Leesett a kettes létráról, megütötte a vállát és nem tudja h idén tudja-e vállalni. "Jobbulást", és mi a helyzet a másik két kőműves sráccal? Majd akkor ők. Hát ők most Ausztriában színeznek pár házat, mert szezonja van. Jah ő meg otthon lábadozik. Aha.

    Türelmes, rugalmas, higgadt embernek tartom magam. Mi több, egy országos, kereskedellemmel foglalkozó multicégnél dolgozom én is, rálátok és tudom h kell megfelelően ezt csinálni (ez is a munkám része), ezért a kérdést joggal teszem fel:
    Mi a faxért nem tudja ebben az országban normálisan végezni a munkáját??? (közhely 2.) Tényleg röhej és döbbenet. És így megélnek emberek, így tudnak működni válallkozások. Ha én így végezném a munkám (közhely 3.) sehol se tartanék.

    Rendben, a csapból az is folyik, h munkaerőhijjány' van, nincs szakmunkás, jujj. Elfogadom a tényt, de eleve a komplex házfelújításnak úgy indultam neki h már 2016 nyarán (1,5 éve) elkezdtem leszervezni az idei évet végig! Az összes szaki elismerően bólogatott akkor, h legalább így ők is tudnak tervezni, ha már én fix vagyok és mennyire király dolog h nem 2 héttel előtte szólok nekik.

    Jah és minden egyes rendelt terméket, minden egyes szakit azonnal, pontosan a megbeszéltek szerint kifizettem. Sőt, pl. a kőműveseknek minden alkalmora még ebédet is szerveztem.

    Úgyhogy betelt a poharam, én többet nem fogok sem felújítani, sem építkezni. Inkább rábízom cégre vastag kötbérrel, mert az enerigám, időm, idegrendszerem ennél sokkal többet ér.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák