Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Üdv! dugulás, csőtisztítás, fürdőszoba, panellakás
    Van 1 mosdókagyló és 1 kád a fürdőszobában. A mosdó csövét már levettem. A szifonban kemény lerakódás volt. Szerintem a csőtisztító granulátum rakódott le. A leszedett cső falán is van lerakódás, de szerintem bőven átjárható.
    Van 10 mm átmérőjű csőtisztító spirál. Az egyszerű fajta, nincs dob, nem lehet fúrógéppel forgatni. Azt vezetem be egy 90°-os könyökön. 40 mm-es átmérőjű cső megy egy T elágazásba, a szárába. A T már 50 mm átmérőjű. A T-be megy egyik oldalról a kád.
    A kádból végre már lefolyik a víz, csak nagyon lassan. Nem haladtam szombaton, nem tudom mélyebbre vezetni a spirált mint a könyök és a T szára. Igaz, egyedül csinálom. Papírt tekerek a spirálra és franciakulccsal rászorítok. A franciakulccsal forgatom óramutató járásával megegyezően és nyomom a csőbe. Ilyen feje van a spirálnak:

    Mit lehet mondani? Ilyen ez a popszakma? Türelem és majd sikerül? Rossz a fej? Túl vastag a spirál (spirál 10 mm vastag, a cső ami a T felé megy 40 mm átmérőjű, T szára és teteje 50 mm átmérőjű)? Ide magasnyomású víz kell? Haj még nem jött fel.

    Csőszerelővel korábban beszéltem, szerinte a kád alatt az oldalra kivezetett cső kupakját nem kell kicsavarni. Onnan fölösleges kipucolni. Ez tényleg így van? A kádnak arról a csövéről van szó, ami lejjebb van, mint az elfolyó víz, a T elágazásnál lejjebb. Majdnem a padlót érinti. Annak a lezáró kupakját nem szívesen csavarnám le. Oda egy nejlonzacskót lehet tenni, aztán vagy belefolyik ami a csőben van vagy a padlóra.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák