Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz thyeby #12343 üzenetére

    én is szigeteltem 3 éve végeztem vele.. nekem 50 centi kisméretű tömör tégla a fal.
    vitte a hőt borzasztóan.. megvolt a nyílászáró csere, aztán másik évben a födém harmadik évben évben a falszigetelés..drámai volt a változás.. pozitív értelemben:)
    De még tovább akartam faragni a gázszámlát. a lakás szerencsés elrendezésből adódóan beállítottam most egy 8 kw-os kandallót felfűtöttem a tömör téglafalat és onnan befűtöm a ház 2/3-át.. Egyelőre még fát sem kellett vennem ( ez is motivalt) mert van pár köbméternyi szétfűrészelt zsaluanyagom meg egynéhány kitermelt akácfám..de ha vennem kell is olcsóbb lesz ugy nézem..azt nem tudtam megoldani hogy vegyestüzelésű legyen a radiátor
    A kazán nincs kikapcsolva, az adja a melegvizet, a leghidegebb helyiségben van a termosztát és bekapcsol ha kell, de a termosztátos helyiség kivételével termofejes radiátorszelepek vannak és csak ott nyit ki ahol nem érné el a kellő hőmérsékletet a helyiség
    novemberben 40m3 -t vettem igénybe a gázszolgáltató kínálatából. és ezutan is majd annyit veszek igénybe belőle amennyit kedvem van.. és nem vagyok kiszolgáltatva teljes mértékben nekik ( meg a higitott pancsolt gázuknak)
    Lehet hogy "visszalépés" a tüzelés.. meg az hogy naponta egyszer délután 5kor begyújtok és a mostani hidegben egy-vagy kettö 15 literes diszperzites vödörnyi fát eltüzelek.. most egyelőre nem érzem nehézségnek.. viszont a gázszámlát könnyebbségnek..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák