Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz tothjozsi96 #109454 üzenetére

    1x16A nappali A, és 1x16A vezérelt B volt itthon, A nappali tarifát bővítettük 3x20A-ra és kiraktuk a telekhatárra a villanyóraszekrényt Amikor kijött a szolgáltató szerződtetett partnere, akkor kérdezte, hogy a B tarifát mennyire akarjuk növelni. Mondtuk, hogy semennyire, egy 1800W-os 120L-es bojlet megy róla, semmi más, elég a 16A. Mondta, hogy írjuk be nyugodtan a 32A, mert ingyen van és ki tudja később mire lesz jó, így beírtuk. A villanyóraszekrényben egy 32A-es biztosíték van a vezérelt áramra.

    Nem hiszem, hogy valaha használni fogjuk, mert vagy még egy bojler vagy melegvíztárolós fűtés esetén lehetne használni, de egyiket sem tervezzük. Most rálocsoltunk egy zsák pénzt, amit lehetett kimaxoltunk, de nem használjuk jelenleg.

    És igen jól írod, a minden más nagyon drága volt. ;]

    @AxBattler
    Igen, elvileg kell minden külön A, B és H tarifára, nekünk legalábbis így csinálták meg. Plusz a villanyóra szekrénybe is bele kell férjen a 3 óra. És mi is megkaptuk simán H tarifára a 3x20A úgy, hogy egy darab 3,5 kW-os klíma van összesen fűtésre használva, nem kellett érte külön fizetni csak akkor, amikor az A tarifát növeltük korábban.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák