Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Lauda #104749 üzenetére

    Már hogyne károsítaná statikailag a téglát a víz házfalak esetében! S azért emeltem ki h házfal, mert ott a tégla a levegővel nyilván közvetlen kapcsolatban áll. Így jön létre a sókivirágzás, salétrom vizes falnál. Fogtál már salétromos téglát kézben? Nehéz megfogni is, sőt, bontáskor egyben kivenni is, mert olyannyira porózussá válik, h gyakorlatilag bontáskor szétmálik.
    3,5 éve benne vagyok egy full átépítésben és láttam már előtte is ezt azt, sőt, bontottunk is el ilyen, vízszigeteletlen falat, az alsó 3-4 sort gyakorlatilag úgy lapátoltuk el.

    Más a helyzet az olyan régebbi házakkal, ahol az alap is ugyanaz a téglafal volt. Mivel ott a földben van a tégla, nyilván vizsedni fog (mint alap), de a nincs közvetlen levegő kapcsolat, ezért gyakorlatilag a nedvességen kívül semmi baja lesz. Ha ástál már ki földből téglát, szintúgy láthattad h statikailag tökéletes, csak nedves.

    De az ha egy házfal vizesedik, sem az ember egészsége szempontjából nem egészséges, sem a ház statikai állapota miatt...

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák