Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #104583 üzenetére

    Igen, de az ajtótok az ajtólappal együtt alkot egységet.
    Ezért fontos ismerni a gyártót és a modellt. CNC-n fúrják a lyukakat mindenhez: pántok, zár, kilincs, zárlemez, a tokot összehúzó alkarészeknek. Ezek párban vannak, ha idő közben a gyártó változtatott valamit a sablonon, akkor már rm is biztos, hogy az új tokra rá tudod akasztani a meglévő lapot. És ezért macerás jobbos ajtót balosra átszerelni.
    És akkor még ott a színeltérés: a meglévő és az új elemek közt már csak a korukból eredően is lehet színeltérés, gyártási sarzsonként meg amúgyis van minimális.

    Az ajtólappal ellentétes oldalon a csúszóborítás egy U alakú nútba illeszkedik. A hülyéje teljes hosszában végig ragasztja, az okosabbja csak vagy 5 helyen 1-1 szilópöttyel megfogatja, de olyat is láttam már, hogy csak egy papírdarabot hajtottak a nútba illeszkedő részre, ami így simán befeszítette és a helyén tartotta. Körpe szilózáskor a sziló tartja stabilan, a tokot pedig a ragasztó hab hivatott a helyén tartani, nem a csúszóborítás.
    Ha a borítás nincs teljesen végigragasztva, akkor finoman le lehet venni sérülés nélkül, a habot, szilót el lehet vágni és át tudod tenni az ajtót tokostól.
    Ha nem, akkor szopóroller és nem biztos, hogy jó lesz, akkor meg veheted az új ajtót.

    Nálam a fürdőszoba ajtaja ázott fel, CPL. Kb fél év telt el a berakás és az újrarendelés között, elég volt a tokot megvegyem, az ajtólap jól illeszkedett. Azért 3 év után már benne lett volna a zabszem a seggemben az izgalomtól.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák