Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Ijk #100061 üzenetére

    A fain coil is olyan, mint a split klíma: belül egy bordás radiátor, meg valami ventilátor. Aki nem szereti, az első sorban a légmozgás miatt nem szereti.

    Sógornőmék nemrég építkeztek, levegő-levegő hőszivattyú adja a hőmennyiséget, padlófűtés, mennyezet hűtés-fűtés és az emeleten split klímának kinéző fain coil egységek. Illetve a ház közepén van egy kandalló, ami az éltető levegőt is kívülről húzza be.

    A radiátor az alacsony előremenő vízhőmérséklet miatt gond, kicsi a felület, alacsony a hőfok, ventilátor nélkül nem tud annyi hőt leadni, mint kéne. Ezt kompenzálni lehet a felület növelésével, de 3-4 soros lemezradiátor ormótlan a fain coil-hoz képest.

    Munkahelyen is fain coil van, a társasház hőközpontjától kapjuk a meleg hőenergiát, 55°C-os előre menő. A parapetesek mögött a fehér fal szürke a portól. A mennyezeti alatt nem lehet megmaradni a ventilátor miatt. Ugyanez a rendszer nyáron egy külső hőcserélőn keresztül kapja a 13-14°C-os vizet és hűt.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák