Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
Sajnos arra fiatal korban kell ternírozni a kutyát, hogy elviselje, ha belenyúlsz a kajájába.
Másrészről ez kicsit függ a kutya természetétől is. Például fajtatiszta kutyáknál ez egyenesen követelmény, hogy ha a gazda odanyúl miközben eszik, meg se morogja (de kicsi kortól szoktatva van rá!). A kutyák alapvető természetét több fajta típussal szokták jellemezni, és vizsgálható, hogy az adott kutya a négy közül melyik irányban van (természetesen a kutya mindig több típus egyszerre, csak hogy melyik irányban van inkább..). Fajtatiszta kutyáknál van egy standard, hogy pl. az adott fajta inkább szangvinikus típus, és az attól való eltérés nem jó (csak példának írom), mert teszemazt egy örző védő kutya ne pörögjön állandóan, nem az a dolga . Ezen kívül fontos tényező az idegrendszer is, pl. egy örző-védő kutya nem ijedhet meg a pisztolylövéstől (összerezzenhet, de pl. nem rohanhat be valami alá szűkölve). Sajnos keverék kutyáknál ez például teljesen lutri. Nem tudod, mire számíts, mivel nem tudod pontosan milyen fajtából mit örökölt..
Nekünk volt egy kis keverék kutyánk, akiben szerintem volt egy kis mudi is, szeretett is terelgetni.. de hát fene tudja.. kis denevérfülü volt, nagyon cuki, viszont pl. a kölyökkutyáknak nekiment. Ezen ha keresztbefeküdtünk sem tudtunk változtatni, sajnos idegileg nem volt teljesen 100% a kutya, és nem lehet tudni, hogy genetikailag, vagy pedig valamilyen kölyökkori trauma miatt (mert ugye utcán talált kutyus volt). Lényeg a lényeg, ez olyan dolog volt, amivel együtt kellett élni, és mindig résen lenni, ha kölyökkutya volt a közelben. A 10 hónapos német dognak is nekiment egyszer, persze az meg csak lesett, hogy mi van.. (4x akkora volt). Aztán amikor ivarérett lett, lerendezte a dolgot Duffy-papával
Egyébként ajánlanék neked egy jó könyvet:
Jean Fennel - KutyapszichológiaPontosan erről a falkavezérség dologról szól, az írónő Angliában él és a könyvben valós eseteket is leír, amiben ilyen rivalizálási gondokkal küzdő gazdik fordultak hozzá. A kutyáik szinte elviselhetetlenül viselkedtek bizonyos dolgokban és leírja, hogyan oldották meg, mi volt a megoldás egyes esetekre. Lehet, hogy konkrétan a saját esetedet nem fogod megtalálni benne, de vannak nagyon jó tippek, és a gondolkodásmódja rávezet arra, hogyan is kellene..
-
Geryson
addikt
válasz Ragadozó #2686 üzenetére
Hát azt hiszem be is tenné a kiskaput ha a kutya rámordulna vagy rámmozdulna, ott adnám vissza őket azonnal mert később valóban csak rosszabb lenne.
Én direkt a kapun ki és befelé várakoztatom őket, van hogy fél percig is miközben én már a "túloldalon" mászkálok. Úgy neveljük őket, hogy ilyenkor leülnek és néznek aranyosan. A kaját úgy adom, hogy először mi eszünk, majd a cicák és legvégül meg ők, hogy szokják a rangsort. Kajájukba direkt belenyúlok soha nem fogom hagyni, hogy a legkisebb ellenszegést tanúsítsák ellenem. Apropó: anyósomék uszkárja is rámordul a családra ha csak megközelítik a kajájukat, ez egy hatalmas baromság. Amúgy azon a kutyán teljes mértékben látszik, hogy átvette a maga kis termete ellenére a vezető szerepet, én ezt mindig meg fogom törni a lehető legerősebb módon (ill. nem hagyom, hogy kialakuljon).
Más: nekünk is Kiltix + Frontline spot-on van a kutyákon plusz minden séta után betanult kefélés (már szépen végigülik és a végén boldogan távoznak).
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
ToBeY
nagyúr
A kutyám egy fajtatiszta beagle amúgy barátsáos picit félénk is.De ha valamit megszerez magának, beviszi a helyéhez és ha valaki megpróbálja elvenni tőle, annak morog ugat stb.(talán vadászkutya természetéből fakadhat)
De hogy ha ráhagyjuk akkor megunja 10perc múlva mondjuk.(Ez kicsit gáz ha egy zacskó papirzsepit szermányolt mert teli lesz vele a szoba )[ Szerkesztve ]
-
Vega002
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem lenne. Hátha valaki tud segíteni. Van egy 5 hónapos keverék, de inkább kuvasz kiskutyám. Az utóbbi időben elkezdtek potyogni a fogai. Normális ez a kutyáknál, mint nálunk embereknél, hogy cserélődik a foga, vagy valami baja lehet, mert kicsit megijedtem, én még ilyet nem láttam kutyánál... Ha valaki tudja, mi lehet az oka, nyugtasson meg légyszi!
"The Demon who became a boy. The boy who became an outcast. The outcast who became a hero..."
-
Vega002
csendes tag
Köszönöm, én is bízom benne, hogy így van.
"The Demon who became a boy. The boy who became an outcast. The outcast who became a hero..."
-
Geryson
addikt
válasz Vega002 #2706 üzenetére
Ez a sima fogváltási időszak, nemde? Én úgy tudom, hogy 3 és 6 hónap között váltják ill. ilyenkor jönnek ki az új fogak is (merthogy ha jól tudom 28 tejfoga van, de valami 40 vagy 42 végső foga).
Én már várom, hogy cseréljék, mert piszkosul élesek ezek a kis tejfogak...
-
Vega002
csendes tag
Na igen, nekem is nem egy heg van a kezemen már a harapdálásától... Az jó lesz, ha a későbbi fogai nem lesznek ilyen hegyesek.
-
degu
senior tag
Koszi az eszreveteleket!
Szerencsere a korhaz/ami nem Semmelweis,mert az az emberkorhaz... / csutortokon kiadta,a ceruzajuk az elozetes kalkulaciohoz kepest visszafogottan mukodott,de igy sem volt semmi!
Penteken,es szombaton meg kapott infuziot,es vasarnap kezdett jobban lenni! Az egesz csalad boldogsagban uszik,mert eleg remenytelennek tunt a helyzet...
Ma mar rendesen uldozte a gonoszokat,es megfeleloen ellenorzese alatt tartotta a teruletet.Sokat aludt,pihent,es most mar kezd rendesen enni.A korhazbol azzal bocsajtottak el,hogy nem karosodott sem a veseje,sem a maja.a szive rendben,de nem tudtak megmondani,hogy mi okozta a tudoodemat!De azt mondtak,hogy teljesen jok az eselyei.
Vettem egy *advantix* nevu kullancsriaszto csodaszert.Az ara mindenesetre riaszto volt.
Egy kis tubus,mint a fel kisujjam,akkora,egy alkalomra szol,es 1,8k volt.Ez allitolag par honapig ved.
De nem elegedetlenkedek,mert a vilag legaranyosabb kutyaja velunk maradt!Az agressziv kutyusokrol,es a *falkavezeri statuszrol* annyit,hogy ha veszely nelkul megoldhato,akkor jatek kozben ragadd meg a nyakszirtjenel a laza bort,es razd meg nehanyszor! Ez szokott segiteni,mert allitolag a falkavezer is igy *emlekezteti* a lazadozo rivalisait,hogy ki az ur!
[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
wolf2
csendes tag
Sziasztok!
Bichon havanese felnőtt szuka kutyát keresek, aki már szobatiszta, reális áron.
Ha van az ismeretségi körötökben valaki, vagy ha te vagy a gazdi, akkor írjatok!
Köszi szépen!Üdv!
-
Geryson
addikt
Örülünk mi is (kutya, macska egyaránt), hogy minden rendbejött!
Valami olyasmit üzennek, hogy ha Pécelen jársz egy kis jutifalattal beszaladhatnál, mert a szurkolásban bizony nagyon megéheztek...
-
degu
senior tag
válasz Geryson #2715 üzenetére
Nanema...
Most mar ott tartok,hogy ejjel sikoltozva ebredek,ha azt almodom,hogy kocsiba kell ulnom!
Egyebkent megkerdeztem az allatorvost,hogy a kutyi ebbol az egeszbol mennyit fogott fel,es azt mondta...semmit!
Ennek ellenere a kutyi azota allandoan bujik hozzam,es hizeleg,meg bokdos,kedveskedik![ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Motion_Blur
félisten
Meleg van + érik a kozmetikus
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
gege71.hu
addikt
Vackor
Tegnap volt épp 1 éves. A kép márciusban készült.
Ha már van kutyás topik büszkélkedek vele kicsit. Hát nem jó arc?[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
válasz gege71.hu #2720 üzenetére
Apropó vezetés:
Nagy "gond" az, hogy ha nem a bal oldalon vezetem a kutyát? Mi az oviban még közel nem tartunk ott (csak egész rövid kis vezetés-gyakorlatokat csinálunk), de amikor séta végén megyünk haza, akkor az utolsó 150 m-en leülnek és kattan a póráz, majd láncon megyünk haza. Na ilyenkor mi ezt úgy találtuk ki, hogy az egyik kutya a párom jobb oldalán, a másik meg az én baloldalom, azaz mi vagyunk középen. Erre mindig figyelünk, hogy bárhol kipróbáljuk a felállást, akkor ez így legyen, de ugye ez nem baj, hogy megtörtük a bal oldali vezetés szokását, csak figyelni kell, hogy ez mostmár így maradjon, jól gondoljuk?
-
hanee
senior tag
válasz Geryson #2721 üzenetére
Szia!
Ha nem tervezed pl. kutyakiállításon indítani, akkor semmi jelentősége nincs. Az a fontos, hogy a kutya egy oldalt tanuljon meg, és az stabil maradjon neki, és akkor mindig az legyen a kiinduló oldal, akármilyen gyakorlatot is tanítassz neki.
Egyébként ha valakit érdekel, lesznek német dog kiskutyák, elvileg elsején születnek Sajnos már nem nálam laknak a kutyik, de a mostani gazdinak segítek. Lesz honlap is nemsokára, majd megmutatom őket
hanee
-
-
CsaBully
tag
jah hogy beagle...
hát jól belecsaptál a lecsóba..első kutyának húzós..
a beagle amilyen aranyos küllemre pont olyan nehezen kezelhető jellemre
kévés makacsabb fajtát ismerek
nagy szigor és következetesség kell hozzá
ha lerakod elé a kaját ne engedd a közelébe és biza ha kell elcsattanhat egy maflás is,
csak akkor egyen ha megengeded,de ha megérzi hogy félsz útját állni akkor már vesztettél is!
Azzonnal ki fog használni minden gyengeséget,
nehéz dolgod lesz,nagyon makacs fajta..főleg a trikolorok...
azért sok sikert..[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
gege71.hu
addikt
válasz Geryson #2721 üzenetére
A bal oldal a "szabvány", tehát ha alapengedelmességi vagy bármi efféle vizsgára szánod majd hurcolászni a kutyát akkor ott a helye. Az hogy kutyaoviba (ahova én is hordtam az én németjuhászom és nagyon jó kezdő szocializáló közeg) hordod azért arra enged következtetni, hogy esetleg egy alapengedelmességire is el akarod majd vinni. tehát...a bal oldal akkor muszáj lesz
-
titán
-
mindfreak
őstag
Na, akkor én is bemutatnám az új családtagunkat:
-
mindfreak
őstag
válasz darnellsmith #2735 üzenetére
Köszi!
Amúgy még most 8 hetes, más fórumon mondták, hogy ennyi idősen még az anyja mellett lenne a helye. Az igazat megvallva még nekem sosem volt ilyen fiatal kiskutyám. Az előző is 3-4 hónaposan került hozzánk. Nektek mi a véleményetek?
-
Geryson
addikt
válasz mindfreak #2736 üzenetére
Hát én nem vagyok egy brutális nagy kutyaszakértő (vagyis most tanulgatok), de valóban 8 hetesekről még úgy tudom illik az anyjuk mellett hagyni egy kutyust. Mi 3 és fél hónaposan hoztuk el, mert azt mondták, hogy hagyjuk szocializálódni őket az anyjukkal, a 6 felnőttel és az 5 további testvérrel. Hogy valóban hasznos volt-e azt nem tudom, de bízom benne - gondolom idővel majd kiderül! Anno egyszer azt olvastam, hogy pl. a játékot vagy akár a harapás mértékét tanulják meg többek között ebben a korban, a mieink nem is harapnak engem olyan brutálisan inkább csak 1x rámfog és utána el is enged.
Ennek ellenére nem gondolom, hogy a 8 hét olyan kritikusan túlzottan korai elhozatal lenne valószínüleg át kell majd venned kicsit jobban az "anyai" szerepet ami később viszont lehet, hogy csak a hasznodra válik.
-
alex89
senior tag
Üdv!
Tegnap óta van nálam egy apró kis németjuhász kan, egész nap azon törtem a fejem,hogy milyen nevet adjak neki de semmi normálisat nem tudtam kitalálni .Gondotam talán nektek van valami frappáns ötletetek esetleg ?
róla volna szó:
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Geryson
addikt
Hát ő sem egy idős eb egyenlőre... Baromi aranyos. Az oviban is volt a hétvégén egy kis németjuhász (azért nála már nagyobb) és nagyon be volt tojva mindenkitől, persze a nagyok piszkálgatták folyamatosan. Aztán fél óra múlva úgy kergetőzött a többiekkel, hogy öröm volt nézni!
Név: a mi 2 kutyánk 2 egyiptomi istennő nevét kapták: Tia és Ízisz, gyorsan kimondható (ez azért fontos) és szerintem szép nevek is, de ezt tényleg Neked kell leginkább érezned sztem pár nap után egy tök jó név eszetekbe fog jutni.
-
alex89
senior tag
na ha minden igaz akkor eldőlt a dolog zeusz lesz a neve mivel olyan kis főnök típus , a 8 tesója közt is ő volt a főnök, ő volt a legnagyobb és legerősebb...
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
bnss
veterán
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem, mégpedig, hogy hogyan lehet megtanítani a kutyát arra, hogy ha másik kutyát/macskát lát, ne akarjon odamenni. Ott tartok most, hogy ha pl. az út másik oldalán megy egy kutya és én rászólok, akkor felfogja, nem akar odamenni. De ha közelebb van egy állat, akkor már néha gondolkozik azon, hogy odamenjen. Tudom idő kell hozzá, meg sok gyakorlás, de azért hozzáértő tanácsokat szívesen fogadok.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Pórázon vezetve akar odamenni vagy amikor póráz nélkül van?
Visszanéztem, és látom németjuhászod van. Fiatal még?
A kutyánkat úgy szoktattuk erre, hogy kis pórázon sétáltattuk elég sokáig, aztán kicsit engedtünk rajta. Hamarosan már póráz nélkül is tudta már a rendet.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- iPhone topik
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Hisense LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest