Új hozzászólás Aktív témák

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz z123456789 #26340 üzenetére

    A keverék kutyákat nem érintik a fajtabetegségek, úgyhogy egy keverék kutya mindig sokkal kisebb rizikó mint egy fajtiszta, szaporítótól.

    Egyébként a 100-200 ezer forintos kutyákkal is ugyanúgy kell foglalkozni mint egybefogadott keverékkel. Vagy inkább azt mondom a keverékkel is ugyanúgy kell foglalkozni mint egy tk-s kutyával.

    Senkinek sincs a kutyára 120 ezre csak akkor nem tudom hogyan lesz pénz a jó minőségű kajára, a sulira/sportra, a különböző kiegészítőkre az állatorvosi költségekre.

    Ráadásul azt az aspektusát senki sem nézi a dolgoknak, hogy a tenyésztők nyakán ottmarad a kutya. Sokan kénytelenek abbahagyni a tenyésztést. Az egyes fajták vérvonalát ha senki sem ápolja, senki sem törekszik a tökéletesítésre akkor meg lehet nézni milyen kutyák lesznek itt 10-20 éven belül.

    Azok a tenyésztők fognak fennmaradni akiket nem érdekli a fajta nemesítése és azt sem nézi hova adja. Az ilyenek nyilván nem külföldre mennek fedeztetni, nem elhivatottan csinálják a tenyésztést, szinte szaporítók.

    Mondjuk már most nem vennék magyar alomból kutyát kb.

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

Új hozzászólás Aktív témák