Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Ja, és még egy. Szintén gearbest, belga posta, utolsó bejegyzés:
Szám: LVS13xxxxxxxxxxxxx9
Csomag állapota: Szállítás alatt
Célállomás: Ismeretlen
Származás: Belgium
2019-01-17 15:16 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
2019-01-17 07:51 Departure to country of destination
2019-01-17 01:48 Parcel is handled
2019-01-11 13:00 Arrival at export hub
2019-01-10 08:42 Item is ready for transport
2019-01-10 07:42 Item is announced / bpost received the information
======================================
Powered by www.17track.netMagyar posta nem ismeri ezt a számot.
Mire gondoljak, nem csíp a postás? Tegnap egy másik csomagról a szomszéd hozta át az értesítést, 5 napja volt bedobva hozzá. Novemberben állítólagos rossz címzésre hivatkozva visszament egy csomag. -
XmoD
senior tag
Ilyennel talalkozott mar valaki ?
DHL packet, nemetbol feladva.
-
őstag
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Gearbestről rendeltem és sms-t kaptam, hogy a csomagom vámkezelés alatt van. Soha nem kaptam még ilyen értesítőt ezért kérdeznék. A posta oldalán megtaláltam az egyszeri import vámkezelési megbízást és azt töltöm ki. Szállítással együtt a rendelésem 54 $ ami Svédországból jött. Most engem milyen kötelezettség terhel? ÁFA és vámkezelési díj megfizetése?
Köszi! -
csongi
veterán
Sziasztok!
Union kivuli rendeles eseten, a Vam es Afa a termeket terhelheti csak, vagy a szallitasi koltseget is? -
Josi
senior tag
kb 4000 ft vám és 3500 ft vámkezelési illetéket kell fizetned.
A vámkezelési megbízás mellé csatolj egy paypalos számlát is, hogy mennyit fizettél érte.
A kínai számla nem az igazi, mert ott eléggé alá árazzák a holmikat, és ebből gond lehet.
Emailben küldd el nekik postaimport@posta hu email címre.
A tárgyba írd bele a csomag nyomkövetési számlát.
A postásnak fogsz fizetni, mikor kiviszi a csomagot.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
őstag
válasz headhunter #89956 üzenetére
Igen.
-
takcslajos1
tag
válasz Ixion77 #89843 üzenetére
Tehát ha rendelek egy telefont mondjuk 300 USD dollárért, és tegyük fel, fennakad a vámon.
1. Magyarországon ugyanez a telefon a Media Marktban legyen kapható 199.990 Forintért, de az "utcasarki GSM-boltban" se legyen olcsóbb 149.990 Forintnál.
2. Ennek megfelelően az "utcasarki GSM-bolt" esetében a termék nettó ára 118102 forint.
3. A külföldről rendelés esetében a "nettó" ár 300 USD, 280-as árfolyammal számolva a nettó forint ár 84000 forint, a bruttó pedig 106680 (kb. 28,86%-al kevesebb, mint az "utcasarki GSM-bolt" ára).Ez már "jelentős" különbség, a Media Marktos árnak pedig konkrétan alig több, mint a fele, még ha az ÁFA-t hozzá is adjuk a külföldi rendelés értékéhez.
Akkor most nem is a 300 dollár 0,27-szeresét kérnék el ÁFA-ként, hiába bizonyítom a számlakivonattal a vásárlást, hanem simán lehet, hogy a Media Markt, jobb esetben az arukereso.hu által kiadott legolcsóbb bolt árát fogják alapul venni?
-
Josi
senior tag
válasz takcslajos1 #89967 üzenetére
Nem.
A tényleges vételár után kell az illetékeket megfizetned.
Ezt pl a paypal számlával tudod igazolni.
Amit te mondasz, az akkor lehetséges, ha mondjuk te egy 20$-os számlát mutogatsz a vámnak, hogy annyiért vetted.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
csongi
veterán
Tekintettel a kuldemeny ertekekre vamkezelesi eljaras szukseges. .
Lehet elneztek 9.99Dollarnal a tizedes vesszot?
Csak az Aliexpress rendelest csatoltam.
Kartyas fizetes volt egybe fizettem a tobbi rendelesemmel.Ebben az esteben mi a szitu?
Az osszrendelesem tobb volt, mint 45 dollar, de egyik termek ara sem haladja meg a 20 dollart.[ Szerkesztve ]
-
-=Jam=-
őstag
válasz csongi #89969 üzenetére
Szerintem valami bug a posta rendszerében, mert nekem egy novemberben átvett csomagomról jött ma egy ilyen e-mail meg egy olyanról, amit 1 hete vettem át
Az teljesen mindegy, hogy hány termék van a csomagban. Az egy csomagnak számít, és azután kell fizetned.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz takcslajos1 #89967 üzenetére
Ahogy olvashattad a válaszolt hozzászólásban, a vámhivatal nem köteles figyelembe venni a számlát. De jellemzően figyelembe veszi. Csak akkor nem, ha az eltérést aránytalannak minősíti. Tehát joga van rá, de csak szükség esetén alkalmazza.
Esetedben simán elfogadja a $300-t, mert mondjuk $100 - $1500 közt reális az érték egy mobiltelefonért.Plusz ők is emberek, és rögtönítélnek. Ha valami nagy, nehéz, vagy elektromos akkor nagyobb eséllyel vizsgálják mintha nem.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Josi
senior tag
-
Atomgeszi
veterán
Volt valahol itt egy ptk-s bejegyzés, hogy Te azután fizetsz árat, amennyiért vetted.
Gondolok itt arra, ha mondjuk nyersz valamit, vagy nagyon limitált árverésen sikerül hozzájutnod töredékáron, akkor nehogy már azt fizettessék ki, amennyit ők gondolnak.
Valahova elmentettem egy doksiba, ahol egy vámos nyilatkozott, hogy azután kell fizetni, amennyit te fizettél. Még innen másoltam ki valamelyik hsz-ből, talán 1 éve. De most nem annál a gépnél vagyok, ahova elmentettem ezt. Hátha valaki emlékszik rá
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Ixion77 #89979 üzenetére
"• Az áru vámértéke egyenlő az ügyleti értékkel (az az ár, amit ténylegesen fizettek, vagy fizetni fognak)"
A vámértéket az alábbi módszerek valamelyikével kell meghatározni:
- Ügyleti érték alapján;Nekem ez azt jelenti, hogy amennyit én kifizettem érte.
Számomra csak az zárja ki ezt, ha nem tudom bizonyítani se PP se bankkivonat alapján, hogy én valóban ennyit fizettem..Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Ixion77
addikt
válasz Atomgeszi #89981 üzenetére
Nincs ott vége a mondatnak ahol levágtad.
"...az alábbi módszerek valamelyikével kell meghatározni:
- Ügyleti érték alapján;
- Azonos áruk értékének figyelembevételével;
- Hasonló áruk értékének figyelembevételével;
- Azonos vagy hasonló áruk egységára alapján;
- Számított érték alapján;
- Szabad módszerrel."Tehát egy lehetőség az ügyleti érték. Nem arról van szó hogy ha az van, akkor a többi nincs. Arról van szó, hogy az egy a lehetőségek közül. Ha reális, azt veszik alapul. Ha nem, akkor a többi lehetőség valamelyikével meghatározott vámértéket.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Ixion77 #89982 üzenetére
Ne már... Akkor most ha rendelek valamit 130-140 euró értékben ami pont a vámhatár alatt van, de a piacon ugyanezt a terméket sok helyen 150-170 euró körül árulják akkor lehet hogy a nyakamba varrnak vámot is?
Vagy a "Szabad módszer" amúgy is azt jelenti hogy azt csinálnak amit akarnak?[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz HollyBoni #89983 üzenetére
Igen, jogilag megtehetik. Nyilván nem kötözködnek feleslegesen, mert azzal csak bonyolítják a saját életüket is, de ha (rá van írva a csomagra hogy egy $20 csirke van benne pedig) kilóg a lóláb, akkor megteszik.
-
-=Jam=-
őstag
válasz HollyBoni #89983 üzenetére
Ha egy 150€-s cuccot veszel 120€-ért az bőven reális kedvezmény adott esetben. Ellenben ha 10€-t fizettél érte, azt nem fogják elhinni, és akkor bizony ők fognak utánanézni a reális árnak, ami alapján kifizettetik veled az áfát. Nekem is most volt egy ilyen ügyem a postával, mert egy 100%-os kuponnal vettem egy 130€-s fejhallagtót, amiért csak a 11$-os szállítási költséget fizettem ki. Hiába volt róla számla, paypal bizonylat meg minden, nekik az eladótól kellett volna egy nyilatkozat, hogy miért adott ekkora kedvezményt. Szerencse a weboldalukon még megvolt a kuponos játék leírása, annak a linkjét elküldtem nekik, és másnap már látszott is a trackingben, hogy vámmentes nyilatkozat továbbküldve.
-
Atomgeszi
veterán
Persze értem. Csak mindkét helyen első helyen szerepel, hogy ügyleti érték. Nekem van PP és banki bizonylatom, akkor igazából semmi nem kéne indokolja a többit. Ha valaki eztán is belemegy tőlük abba, hogy nem fogadja el, akkor az szimplán Degeczi lakos.. Vagy nem gondol bele,hogy ő is nyerhet akár egy 11.11-es játékot banggoodon egy nagyobb értékű telefont, és akkor saját magát is xopatná?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Ixion77
addikt
válasz Atomgeszi #89986 üzenetére
Nekik az a munkahelyük, és nem akarják elveszíteni. Azt teszik, amit a törvények előírnak és a főnökeik megkövetelnek. Te és a telefonod tökéletesen lényegtelen elemek vagytok a számukra.
Ha épp rájuk szólnak hogy mindenbe bele kell kötni, akkor meg fogják tenni. Egyelőre tapasztalatok szerint nem teszik, csak nagyon kirívó esetekben."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
HollyBoni
veterán
válasz -=Jam=- #89985 üzenetére
Köszi, ez megnyugtató. Most tervezem hogy vennék egy bicó alkatrészt pont a vámhatár alatt, de ugyanazt a cuccot persze kismillió eladó árulja csak más név alatt, és az árak sem egyeznek. Remélem nem fognak kötekedni. A 27% áfát még kifizetem, de az anti-dömping vámot már nem...
-
dchard
veterán
válasz dchard #89924 üzenetére
Egy gondolat erejéig visszatérve: megindult a csomag Torontóból, hát mit mondjak, nem kevés pénzért:
a temrék ára 1080$ (ez amúgy jó vétel), én azzal számolok, hogy ÁFA lesz, vám nem. A szállítási díj 250$. Azért ilyen sok, mert műszert senki nem ad fel biztosítással, sem állami postával. Úgy kijött volna 150$ körül.
Természetesen külön felhívtam a küldő figyelmét arra a szép magyar szoksára, hogy nálunk a szállítási költséget is simán hozzácsapják az ÁFA képzés során (teljesen törvénytelenül egyébként), úghogy rá ne írja a szállítás költségét.
Elvileg keddre ideér, Fedex hozza végig. (egyébként korábbi tapasztalat a Fedex-szel, és DHL-lel is, hogy ők nem csapjk hozzá a szállítás díját az ÁFA alaphoz, de azért jobb elkerülni a kellemetlenséget). Beszámolok majd arról, hogy mi lett a vége vám/ÁFA ügyileg.
Egyszer előfordult, hogy kaptam 200é-os csomagot USA-ból (amire rá volt írva hogy 200$), amit megkaptam ÁFA és vám nélkül, nem tudom hogy sikerült.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
gabo91
aktív tag
Bangood rendelés, diority direct mail
nem igazán értem ez normális? olyan mintha visszafordították volna?
40$-os okoskarkötőröl van szó, múlthét kedden adták fel.Amit nem értek, hogy Hollan pósta bejegyzései után, ott egy mai dátumos aminél magyar posta szerepel, majd kimenő küldemény, és címnek Egyesült Királyság van megadva...
-
Tommy77Hun
csendes tag
válasz gabo91 #89990 üzenetére
Az a két bejegyzés ugyan azt jelenti, csak az egyik a Flyt Express, míg a másik a Magyar Posta információja.
A GBASMA a helyszín ahol a bejegyzés született, tehát innen küldték ma el a célországba. Az időpont valószínűleg kínai idő szerint van megadva.GBASMA:
GB - Nagy-Britannia
ASMA - Ashton-in-Makerfield -
gabo91
aktív tag
válasz Tommy77Hun #89991 üzenetére
Tommy77Hun hálás köszönet a részletes információért, múlthéten is te segítettél (szintén ezen küldeményel)
Külön köszi hogy a GBASMA kódot levezetted, (ennek mi a hivatalos neve, legközelebb hogy keressem)
Köszi szépen -
i-sti
senior tag
-
válasz body007 #89944 üzenetére
Na, lezárult a gearvita-s "rendelésem". Pár levélváltás után megértették, h a magyar vám nem fogja elhinni, h a mi mix 3 4,5 usd és be fogják kérni a paypal igazolást Pénzt visszautalják, megyek megveszem máshol
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
pofijanika
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy félreértelmezek-e valamit, de ez alapján, ha rendelek egy ~85000,-Ft értékű terméket Japánból, eBay-ről, nem kell ÁFA-t és vámot fizetnem utána?
A posta.hu-n nem találtam erről semmit.
Köszi, és elnézést, ha nagyon amatőr félreértés részemről!
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz pofijanika #89996 üzenetére
Az ÁFA adó, és nem vám. Ki kell fizetni. Még az Unión belül is bizonyos esetekben.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pofijanika
csendes tag
válasz pulutodurumo #89997 üzenetére
Köszönöm!
-
Xes
csendes tag
No ilyen se volt még, 12.04-én adtak fel egy csomagot USA-ból, MA érkezett meg közel 2 hónapig utazott.
Felvétel
Felvétel a feladótól
2018.12.04. | 10:29
325691982Szállítás
Küldemény zsákba helyezése
2018.12.09. | 11:45
USJFKASzállítás
Kimenő küldemény továbbküldése
2018.12.09. | 22:20
USJFKASzállítás
Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.01.28. | 13:18
Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontFeldolgozás
Feldolgozás/szállítás alatt
2019.01.31. | 00:49
Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontKézbesítés
Feldolgozás/szállítás alatt
2019.01.31. | 02:33Kézbesítés
Kézbesítésre átadva
2019.01.31. | 07:47 -
azbest
félisten
Az csak egy egyszerű embereknek szóló kivonata a szabályozásnak.
Valójában prioritási lista. Abban a sorrendben kell haladni, ahogy leírták és azt kell használni, ami a listán a legelső használható mód. Itt egy pdf a nav oldaláról, lehet nem a legfrissebb [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest