Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Ezt értem, de a feladó erről mit sem tehet (tud), hanem a GLS hibája.
Képzeld el fordított helyzetben, h te küldesz vmit a világ túlfelére, megkapod a futárcégtől a kézbesítési visszaigazolást - a vevőd viszont ezt tagadja. Egyértelmű, h ott kell kinyomozni a hibát ahol azt elkövették, nem utasíthat el a GLS. -
alex89
senior tag
Sziasztok!
Ezzel mi lehet, illetve mi várható általában az ilyen jellegű csomagoknál? Gearbest féle Eu-s tréfamentes CY....DE számú megoldás elméletileg.
17track szerint
magyar posta szerint
köszi
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
alex89
senior tag
válasz Silent77 #90755 üzenetére
Köszi
Ezen most nem lepődök meg, kabaré ami mostanában történik velem...
Ebbe beletettem minden GB pontomat is, az ilyenkor megy a vakok javára vagy azt is visszakaphatom?
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
tigipuf
senior tag
Gearbest topikból jönnék,itt ugye nagyobb az élet,több a szaki .
Gondolom nem baj,ha itt is érdeklődök?
Volna egy kisebb értékű csomagom ami nagyon nem akar megjönni.
02.09.-én rendeltem,de 03.10.-én adták csak fel.
Mit tudok tenni,reklamáció elindításáról kérnék egy kis segítséget
Szállítási biztosítást is kötöttem rá,nem szeretném ha csak simán elküldenének a p..ba.
Csomagkövetővel se nagyon találom.Kérnék egy kis segítséget,nem volt még ilyen ügyem,,,,
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
fuze
őstag
Spemallal mi történt? Tavaly még rendben volt, telefont is rendeltem. A magyar facebook oldal halott. Épp a gari vége előtt járok, és beégett a kijelző széle. Érvényes még ez a granacia? Vagy kuka?
adms.hu | UI Designer
-
senior tag
Mymemory.co.uk akciók, még postával és jónak tűnik egy-két dolog.
No money, no honey.
-
erdeidaniii
csendes tag
Sziasztok újra!
04.25. óta bent rohad valahol az egyik csomagom OLK-ban feldolgozás státusszal.. Szerintetek ez megér egy email-t, vagy telefont, vagy a drága Magyar Postához képest ez még nem vészes?
Tegnap jött meg egy másik csomagom, az egyből Nemzetközi cserélőből OLK, onnan meg 6 óra, és már adták a kézbesítőnek.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz erdeidaniii #90765 üzenetére
Szerintem hagyd.
Nekem is ilyen hektikus. Van, amit 3 napon belül kihoznak, de többször volt, hogy 2 hétre (vagy többre!) ottragadt.
Kiszámíthatatlan. -
nyisziati
veterán
válasz erdeidaniii #90767 üzenetére
Ez nálam sokszor előfordult. Mostanában különösen.
Kínán belül 1, max. 1,5 hetet szokott utazni a csomag (általában, VIP wearhouse-ok napon belül géprerakják), a repülőút 3-4 nap, utána ahogy sikerül.
Sajnos itthon ha "tóthjánosok" markába kerül, akkor extra türelem kell. -
Vege
csendes tag
válasz Andralin #90758 üzenetére
Ezt kaptam a GLS-től:
Az adatok, és a koordináták alapján, kollégánk az E porta előtt tartózkodott az adott időpontban. Kollégánk tájékoztatása szerint, aznap nem az állandó portás volt szolgálatban, a portás, akinek átadta a csomagot, Erdős Péter néven írta alá az átvételi elismervényt.Kollégánk próbált utána járni, hogy ki lehetett, akinek aznap átadta a csomagot, továbbá, hogy hol lehet most a csomag, azonban nem járt sikerrel.
Kártérítéssel vagy kárigénnyel kapcsolatosan a feladóhoz tud fordulni.
Kimásolom az Általános Üzleti Feltételeink vonatkozó részeit:
„A GLS Hungary a külföldi partnereitől átvett import (külföldön feladott és belföldön kézbesítendő) csomagokra vonatkozó általános szabályai:
• Az import csomagok szállítási költségét minden esetben a feladó fizeti meg, a GLS Hungary fuvardíjat a címzettnek nem állít számlába.
• Szerződéses jogviszonyban a feladó a GLS Hungary külföldi partnerével áll.
• A GLS Hungary az import csomagok átvételénél nem ellenőrzi a csomagok címzésére vonatkozó előírások teljesülését, a kézbesítést a csomagoláson feltüntetett adatok alapján próbálja meg. Sikertelen kézbesítés esetén a GLS Hungary külföldi partnere írásban értesítést kap, minden további intézkedésre a GLS Hungary külföldi partnere által adott utasítások alapján kerül sor, ennek hiányában a sikertelen kézbesítést követő 10. munkanapon a GLS Hungary a csomagot a feladóhoz visszairányítja.
• Kárigényt a címzett akkor kezdeményezhet, ha a címzett igazolja, hogy (i) a feladó írásban engedményezte rá ezt a jogát; vagy (ii) a csomag a címzett tulajdona volt. A GLS Hungary igazolásként köteles elfogadni a távollévők kötött szerződésről a vállalkozás által a jogszabály alapján részére mint fogyasztónak adott, a termék adásvételével kapcsolatban ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget is tartalmazó visszaigazolást és a csomaghoz nem kapcsolódik a címzett által a kézbesítéskor még megfizetendő további díj. A kárigény a feladó és a GLS Hungary külföldi partnere által kötött szerződéses feltételek alapján a benyújtástól számított 30 napon belül kerül elbírálásra. A vizsgálati eljárás időtartama egy alkalommal, a panaszos egyidejű értesítése mellett harminc nappal meghosszabbítható.”
Kérem, vegye fel a kapcsolatot a feladóval a csomag újra küldése miatt!
Amennyiben minden szükséges dokumentumot meg tud szerezni a feladótól, úgy Ön is benyújthatja kárigényét az alábbi linken:
http://weboffice.gls-hungary.com/qdr .
Feltöltendő dokumentumok:
-nettó beszerzési értéket igazoló számla másolata vagy avval egyenértékű nyilatkozat
-csomagot kísérő számla másolata
-selejtezési nyilatkozatAz okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük.
-
wintikek
tag
Az ilyennek nem kívánok mást csak azt hogy az összes előre kifizetett csomagját küldjék rossz helyre és vegye át valaki, mer az poén. Pofátlanok komolyan
" A GLS Hungary igazolásként köteles elfogadni a távollévők kötött szerződésről a vállalkozás által a jogszabály alapján részére mint fogyasztónak adott, a termék adásvételével kapcsolatban ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget is tartalmazó visszaigazolást és a csomaghoz nem kapcsolódik a címzett által a kézbesítéskor még megfizetendő további díj."
Ezt a mondatot bárki hányta bele abba az ÁSzF-be szarjon sünt.
Amúgy ha van másolata az eladónak a címzésről és azon te szerepelsz mint címzett azzal még megfoghatod őket.
Ha rá van írva a neved és ő odaadta gipsz jakabnak az teljesen jogszerűtlen sztem.Nem is az én csomagom körül van a dráma, de teljesen együtt érzek veled. Remélhetőleg sikerül beszerezned az engedélyt a feladótól és helyt adnak a kártérítési követelésednek.
-
Vege
csendes tag
válasz nyisziati #90772 üzenetére
Igen, munkahelyre kértem.
A banggood-os rendeléseken rajta szokott lenni minden adatom. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy ez esetben valóban rajta volt-e, hisz nem kaptam meg...
Viszont nem a pontos címre szállították, és ezt el is ismerik. Mivel ők állítólag a földszinti portásnak adták oda, miközben a 6. emeletre kellett volna felvigyék (ahogy máskor mindig megtörtént). A kamerafelvételek egyébként ellentmondanak az állításaiknak. A földszinten nem is vesz át csomagot a portás az irodaházi policy szerint. -
-
fornettisuti
veterán
válasz Divinity #90776 üzenetére
Tavaly előtti BF-kor is vittek már ki random embernek TV-t, előre volt fizetve.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Domestos
tag
válasz razorbenke92 #90720 üzenetére
Köszi, meg is jött a csomagom. Fura ez az Isztambul bejegyzés a Yanwenben.
-
peestike
őstag
sziasztok!
jött ma egy ilyen levél az email címemre a claiminformation@ups.com-ról:
tárgy: UPS Package Investigation - 1Z766Y891300738410
"Dear XY,
We are contacting you regarding your UPS shipment 1Z766Y891300738410 from FIS being delivered to 7220 CALDWELL AVE STE APT 2 MASPETH NY 11378 .
Can you please take the time to confirm if there were any issues with the delivery of this shipment?
Please check the following locations:
• Family or household members, nearby neighbors
• Entrances, porches, patios, back decks, garages
• Leasing office or doorman that may have accepted your package
If you've had a chance to check these locations, please reply and confirm whether your shipment has been located.
It's possible that a replacement package was shipped. Please confirm if you received a replacement by including the new tracking number in your reply.
Thank you for taking the time to respond. We apologize for any inconvenience caused by shipment delays.
Regards,
gerson r.
UPS Package Information
1-866-706-6894
Declaration: By replying to this email, I certify that the information provided in this response is true and accurate to the best of my knowledge, and that this response has been submitted in good faith."nem igazán tudok vele mit kezdeni, TN tényleg él, név, email stimmel...
találkozott már valaki hasonlóval?
természetesen nem vettem semmit, nem lakom ott, fogalmam sincs mi lehet ez...
évek óta nem vettem semmit az usa-ból, csak aliexpress szinte, ebay nagyon ritkán.
valakinek valami ötlet?
annyit tudok esetleg megírni gerson r részére, hogy kamu lehet az egész, vagy küldjék át magyarországra, ha annyira meg akarnak találni.
köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Vikitorony
tag
Üdv!
Ezt rendelném, de HU-ba ~26€ a szállítás, míg pl. DE-be ~8€.
Ismertek-e esetleg alternatív forrást, vagy olyan szolgáltatást, aminek segítségével pl. németországi címre szállíttatom ki, és onnan kedvező áron továbbítják nekem magyar címre? Mint pl. az iDealer.hu az USA-ból.
Köszi. -
veterán
válasz Vikitorony #90784 üzenetére
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
WayneGace
őstag
DHL-es szállítási címkével ellátott csomagot elég bevinni a postára és onnan elviszik majd a DHL-hez?
BestSecret invitációt privátban adok.
-
LógaGéza
veterán
válasz WayneGace #90787 üzenetére
Ha előre fizetett DHL-es csomag, akkor csak itt tudják átvenni: [link].
Ha nem, akkor bármelyik DHL Service Pointba viheted."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
erdeidaniii
csendes tag
válasz erdeidaniii #90765 üzenetére
UPDATE:
Ma 7:29-kor két csomagomat átadták kézbesítésre (postásnak/futárnak), nem hozzám rendeltem a csomagokat, mivel kiszámíthatatlan, hogy mikor vagyok itthon, ezért általában mamámhoz rendelem. Direkt hívtam reggel a biztonság kedvéért, hogy valszeg jön 2 csomagom ma, erre semmi.. Majd most pár perce jön a "Küldemény postán átvehető" státusz....
Ha jól értem, akkor a postás/futár semmivel sem jelezte érkezését, aztán visszavitte postára, ezután nem is ismétlik, személyesen kell átvennem? Ez azért gáz, mert ugye nem az én nevemen-címemen van a küldemény, és nem szeretném feleslegesen hurcoltatni mamámat.
Egyébként posta nyomkövetője szerint az egyik "Levél", a másik "Nemzetközi PRIME Levél", nem tudom, ez bármit is befolyásol. Ez esetben nem kellett volna csak bedobnia a ládába? A héten jött már egy ugyanilyen Nemzetközi PRIME levél, azt csak bedobták a ládába. -
tbalint3
tag
Ezt csak úgy itt hagyom, kis belső infó a postáról, konkrétan a budaörsi logisztikai
központrólkáoszról:
[link]
Bár gondolom a többi feldolgozó (pláne a reptéri) sem lehet sokkal jobb.
Berakom képként is, mert a királyi poccstából kinézem, hogy letöröltetik a véleményt. -
LógaGéza
veterán
Volt ez a csomagom, ami csak nem akart megjönni. Ma bementem a helyi postára, volt más csomagom is, rákérdeztem, hogy mi lehet vele. A postás hölgy nagyon segítőkész volt, szólt a vezetőnek, és elkérte a számom, hogy majd hívnak.
Ma délután hívtak, hogy bocs, elveszett, kártérítés lesz...
Mire számíthatok? ~120EUR-os német csomag, remélem valamit visszalátok valamit belőle..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Lackooo84
nagyúr
válasz erdeidaniii #90789 üzenetére
Nyugodj meg, azok a cuccok nem voltak a postásnál egy percet sem. Szépen otthagyta őket már reggel a postán. Mostanában a nagy csomagokkal is ezt játsszák, legutóbb anyum rendelt egy elektromos kisautót ugye gyári dobozában szétszerelve, reggel sms, h jön a csomag, persze nem jött, zárás előtt mehettünk érte, és kiderült, h nála sem volt.
The Truth is out there...
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest