Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KeFer

    tag

    válasz szatsa75 #89274 üzenetére

    Sajnos csak most olvastam a kérdésedet. Remélem nem késő, ha most reagálok. Minden árúra a számla alapján végzik a vámkezelést, függetlenül attól, hogy az árú új, vagy használt. Átfutottam a kérdésedre adott válaszokat is, hogy minél több dolgot lehessen tisztázni. A vámkezelés mindig egy szállítmányra vonatkozik. Egy szállítmány alatt értjük azokat a csomagokat, amelyek ugyanazon fuvarlevélszámon (azonosítószámon) kerültek feladásra. Ez lehet akár ezer csomag is. Tehát ennek az a lényege, hogy nem a csomagok (dobozok) száma a fontos. Ha két fuvarlevélszámon küldik az árút, akkor két vámkezelés lesz, és te kétszer fogsz fizetni. A vámkezeléskor alapjában nem számít, hogy a megrendelésed egy része van csak a szállítmányban. Igazából nincs jelentősége, hogy mit rendeltél. Ez több hozzászólás esetén azért keveredik az ügybe, mert a webáruházak nagy része általában aluldeklarálja az áruk értéket, és a vámosok a te megrendelésed és kifizetésed alapján ellenőrzik, hogy valós-e a számlán feltüntetett érték. Ezt nem kötelező bekérniük. Csak abban az esetben teszik, ha gyanúsak a számlán megadott árak. A te esetedben most ez egy másodlagos probléma csak. A legnagyobb gond, hogy a vámtörvényben elő van írva, hogy mely adatokat kell tartalmaznia a számlának. Többek között minden egyes árú kereskedelmi megnevezését, mennyiségét, egységárát és összárát. Tehát neked ez a legnagyobb problémád. Szerintem mindenképp beszélned kell a feladóval, hogy adja meg a következőket:
    1, Hány fuvarlevélszámon adta fel az általad megvásárolt árúkat.(Magyarul hány szállítmány kerül majd vámkezelésre)
    2, adja meg a fuvarlevélszámokat, és küldje el minden egyes szállítmányhoz a számlát a részedre e-mail csatolmányban a fent említett részletezéssel.
    3, Egy szállítmány megérkezésekor a hozzátartozó számlát elküldheted a vámosok részére. Ez teljesen elfogadott megoldás, ha a szállítmánnyal érkező számla nem jó. Márpedig, ha nem a fenti részletezésű a számla, akkor a vám nem fogadja el. Óriási szerencsével esetleg benézik (mivel általában nem beszélnek idegen nyelveket), de erre ne nagyon számíts. Látom, már valaki javasolta, hogy kérj részletezőt a feladótól. A lényeg, hogy ezt a részletezést a számlán tegye meg, ne egy külön dokumentumban, mert úgy valószínűleg nem fogadják el.
    Most abbahagyom, mert így is nagy teret vettem el a Fórumtól, pedig a pontos teendők leírása még legalább tízszer ennyi helyet igényelne. Ha van fejlemény, akkor jelentkezz, és annak ismeretében esetleg tudok további segítséget adni.

Új hozzászólás Aktív témák