Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz kacsento1 #74859 üzenetére

    Azért a PayPal sem szent... sőt! (azért itt is akad bőven példa, amikor tuti bizonyítékok ellenére sem a vevő javára döntöttek, hamár az esetek 90%-ában azért a vevőnek van igaza, stb.)

    Pont most pár napja láttam egy fész csoportban talán, hogy valaki rendelt talán cipőt és egy kavicsot kapott csak valami 4E Ft-ért... mondjuk aki 4E Ft-ért vesz kamu Nike cipőt arról is megvan a véleményem... de szimplán trükközhetnek ilyennel is, ahogy ott történt: hogy feladnak egy bizsut (tipikus "kínai csalás") TN-el... és a paypalvitába azt látják, hogy de hisz te ezt megkaptad ezzel a TN számmal, csupán egy 10centes érték volt benne, nem pedig a mittudomén 20-50$-os cipő, stb.

    Vannak "átverési trükkök", lehetne mondani hogy a csomag mérete is mérvadó tud lenni... unboxing video.... de én már olyanról is hallottam példát, hogy nagy csomagnak tűnt és csak hulladék papír volt benne, stb.
    És szerencsére velem ilyen soha nem történt így.... és tipikusan azokkal szokott ilyen történni, aki 0 értékeléses (ebay-aliexpress) meg tök ismeretlen shopokból rendelnek, stb.

    Szóval a PayPal fizetés egy jó előjel... de nem betonbiztos arra, hogy ne átverés legyen... google kereséssel keress rá a shopra.. vannak ilyen "összehasonlító meg értékelő oldalak", youtube-ba is beírod esetlegesen, szoktak a felhasználók feltölteni, hogy xyz shop átverés, stb.

    Ha ezeket a köröket lefutod és úgy látod OK! Akkor meg már saját "kockázat"...

    Mondjuk ha nem lenne PayPal elsem gondolkodnék... mert ha csak előre utalás / bankkártyás fizetés / Western Union (WU) fizetés van... ott már sántít valami! Külföldi rendelés esetén CSAK PAYPAL (illetve aliexpress esetén bankkártyás fizetés - AliPay)

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák