Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mitírjakide?
csendes újonc
-
beg
veterán
válasz Mitírjakide? #69351 üzenetére
Kínai szállítási idő és valamennyi esélyed van egy drónnal csusszanni, de nem sok.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
senior tag
válasz XP NINJA #69350 üzenetére
15én megrendelt Gb-ről, tracking nélküli (vagyis kamu) csomagom megérkezett, 18-án adták fel! Szupergyorsaság! Nagyon elégedett vagyok!!!
[ Szerkesztve ]
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
tibcsi0407
félisten
-
senior tag
válasz tibcsi0407 #69354 üzenetére
Úgy úgy, köszönöm!!!
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
XP NINJA
őstag
válasz Black Phone #69353 üzenetére
Mostanában nekem is gyors, sebességgel meg vagyok elégedve, csak a TN nem ugyanolyan mint régen
-
apalaci
csendes tag
Szintén így állok Én is:
2016.04.14
19:25 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.04.14
19:25 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
2016.04.15
20:55 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
2016.04.18
07:40
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016.04.21
07:53
Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2016.04.23
08:12
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2016.04.23
11:35
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2016.04.26
13:08
Küldemény információ:
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldveMi8 lite
-
KamuMazsola
őstag
Ha már a gyors érkezésnél tartunk, Tinydeal EU raktárból:
2016-04-25 13:00
Hungary, The shipment has been successfully delivered2016-04-25 08:57
Hungary, The shipment is being prepared for delivery in the delivery depot2016-04-23 22:57
Hungary, The shipment has arrived in the destination country2016-04-23 06:35
Feucht, Germany, The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: https://www.posta.hu/tracking )2016-04-23 01:07
Feucht, Germany, The international shipment has been processed in the export parcel center2016-04-22 16:12
Bruchsal, Germany, The international shipment has been processed in the parcel center of origin2016-04-21 18:52
The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronicallyEbben volt egy hétvége is.
Üdv.: KamuMazsola
-
ropi02
csendes tag
válasz Adams007 #69306 üzenetére
Egy kis matek (illetve vám- és adójog):
Vámérték (vám kivetésének alapja): áru számla szerinti (beszerzési) értéke (*1) + szállítási költség + szállítmány biztosítás díja + ügynöki/közvetítői díjak + minden egyéb a vámhatárig esedékes díj
Áfa-alap (áfa kivetésének alapja): (fenti) vámérték+vám + belföldi forgalomba helyezés költsége + egyéb adó/járulék terhek (*2)
(*1) amennyiben nincs számla (pl. ajándék), vagy a vámhatóság szerint irreális a csatolt számla(érték) akkor a hatóság egyéb okmányok útján / más módon / becsléssel is megállapíthatja a vámértéket
(*2) pl.: jövedéki adó
A te eseted:
Vámérték: 13$ + 25$ = 40$ -> ~11.200 Ft (nem tudom mennyi a vámtarifa nyák-ra de legyen 0%)
Vám: 0 Ft
Áfa alap: 11.200 + 4.725 = 15.925 Ft (40$>22€ ezért áfa köteles ami ugye 27%)
Áfa: 4.300 Ft (a dollár árfolyamánál becsléssel éltem valószínüleg ebből adódik a különbség)Más:
04.06-án Geekbuying (HK)-ból rendelt telefon 04.25-én megérkezett (process 3nap, szállítás 16nap), első GB-os megrendelésem volt, én meg vagyok elégedve.[ Szerkesztve ]
-
kstcsk
tag
válasz KamuMazsola #69358 üzenetére
Ne fájdítsd a szívem, a 11-ei rendelésem még mindig sehol.
A legutóbbi válaszomra ahol megírtam, hogy a postának lövése sincs róla, és jó lenne ha találnánk megoldást a problémámra, visszadobták a sablont, hogy várjak még 3-4 napot, mert néha van csúszás....
Most kerek perec kijelentettem, hogy több mint 2 hét várakozás után, raklap pénzért, német eu raktárból nem ezt vártam és jó lenne ha újraküldenék.
Nem akarok senkit lebeszélni a TD-ről, de sajnos ilyen példa is van mint az esetem, még a legoptimálisabb (az eu raktár annak nevezhető) rendelés sem mindig zökkenőmentes.
-
-
apalaci
csendes tag
Na hogy csak,ne a kinai szállitási időket szapuljuk!
Magyar posta,Nenzetközi Elsőbbségi levél:
2016.04.04
13:12 Budapest 18 posta
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2016.04.05
03:30
Küldemény információ:
2016.04.26
11:09 MORRO JABLE FUERTEVE
Küldemény információ:
Kézbesítő postához érkezett / Arrival to delivery Post
2016.04.26
11:42
Küldemény információ:
Kézbesítés folyamatban / Delivery in progress
2016.04.26
15:54
Küldemény információ:
Sikeres kézbesítés / Item delivered
Kiegészítő információ:
címzettGyors – a maximum 2 kg súlyú küldeményét a világ összes posta vállalata elsőbbséggel kezeli a felvétel, a továbbítás, a kézbesítés során egyaránt. Ma feladja, és küldeménye az európai országokba átlagosan 3 munkanap alatt meg is érkezik.ha,ha-ha
Mi8 lite
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
PayPalra lehet közvetlenül bankban befizetni?
Ha jól emlékszem, Magyarországon Unicredit banknál van a számlájuk. Járható út, hogy bemegyek az Unicredit bankba és befizetem a kp-t? -
maj-viktor
őstag
válasz Black Phone #69345 üzenetére
Nem a TN a kamu... ez a TN szám lesz a csomagodon... csupán ez nem "regisztrált küldemény"!
Generált kamu TN történet (vagy esetlegesen "zsákba szállított" és így pl. országhatárig "érvényes" TN történet) ezekre mondjuk, hogy kamu TN!Ez a szám rajta lesz a csomagodon!
A trackitonline.ru "csak összegyűjti" a különböző TN-es oldalak információt, attól, hogy kiad rá valamit, az nem "valós"! Ahogy pl. már okosan a YanWen-es féle csomagok esetén is odaírja zárójelbe, hogy (FAKE), azaz "kamu"!
Ahogy az összes többi ami DHL esetén nem 10db szám karakter vagy nemzetközi levélcsomag esetén:
R + betű + 9db szám + feladóországkódja
(pl.: RS123456789CN)Attól, hogy pl. NL van a végén, még nem Hollandiából jön, csupán "holland postával" Kínából, azaz ugyanúgy sarcolható (mert EU-n kívüli), sőt nekem csak ~6-8db alkalommal az elmúlt ~5év alatt csak "EU postás" NL - SE - DE - CH végűt vámoltak... CN-es sosem! (meg 1x volt asszem egy SG-s)
Laza jól leírta:
http://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_69349-69349.html[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz Rodzser Mór #69365 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/paypal/friss.html
Amúgy igen!
PayPal bejelentkező főoldal
Bal oldalt van a "Top Up" - rákatt
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_add-fundsSzámlaszámmal - egyedi közleménnyel
(ennek pontosan annak kell lennie, különben nem kapod meg)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz maj-viktor #69367 üzenetére
Igen, erre gondoltam, köszi! Egyedi azonosítóstul. Nincs kedvem utalásért fizetni a számlavezető bankomnak, amióta nem hárítják át a lakosságra (FCUK 'EM ALL!). Inkább beballagnék a Punikredit bankba.
-
maj-viktor
őstag
válasz Rodzser Mór #69368 üzenetére
Nemtudom mennyi neked az utalás... ~100-200 Ft!? Manapság egy BKV jegy többe kerül vagy az ember ideje, amit rászán ott - odamenni - várakozni, stb.
(de persze te tudod, ha nekem így kényelmesebb)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Graphics
Jómunkásember
válasz enginev3.0 #69336 üzenetére
Tinydeal + European Express és nekem minden gond nélkül Chronopost-on keresztül ,itthon DPD hozta a csomagot
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz maj-viktor #69369 üzenetére
Kb. 250 Ft egy belföldi utalás. Minél kevesebbet akarok a banknak fizetni, mert nem összeegyeztethető az elveimmel a díjszabásuk és az egész magyarországi banki királykodás.
-
Drótszamár
őstag
válasz Drótszamár #69205 üzenetére
Éssss már le is "vámolták", holnap hozza talán a postás.
Kína -> Ferihegy: 3 nap
Ferihegy -> Kézbesítés 15 nap( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Janaboy
veterán
válasz Drótszamár #69373 üzenetére
Egyszeruen az ilyen allami burokracia ..azt csodalkoznak h nem tudunk versenyezni mas orszagokkal..
De miert nem alkalmaznak 2x annyi embert?Janaboy
-
tibcsi0407
félisten
A baj az volt, hogy Ferihegyet keresték a Liszt Ferenc helyett. Azért tartott ennyi napig. Meg úgy általában ezért késnek a csomagok.
utdetailing.hu
-
Zeki
nagyúr
Míg az USA-ból a vitaminok úgy ideérnek mint a villám. Többet mászkál a csomag az USA-n belül, mint itthon. 18-án feladták, 22-én várta az indulást, tegnap ideért az országba, ma átvettem. Itthon posta hozta, nem futár.
-
Zeki
nagyúr
válasz Graphics #69378 üzenetére
Én ezt adom a gyerekeknek.
Magamnak meg ezt vágom néha a csomaghoz.Lehet van jobb is, megfelel.
-
A texasi
aktív tag
válasz RVR400 #68590 üzenetére
Az elveszettnek vélt - Sweden Post - csomagom kézbesítették!
2016.02.18. - Küldemény postai átvétele a küldő országban
2016.02.29. - Célországba elküldve
2016.02.29. - Célországba elküldve
2016.04.25. - Célországba megérkezett
2016.04.26. - Belföldi feldolgozásra továbbítva17/02/16 - Item pre-advice received
18/02/16 - Item received for processing
21/02/16 - Order departed on flight from origin
29/02/16 - Order departed from sorting hub
10/03/16 - Status updates may be available fromdestination carrier
25/04/16 - Order awaiting customs clearance
25/04/16 - Order customs cleared and lodged withlocal delivery agent -
RVR400
veterán
válasz A texasi #69380 üzenetére
Na hallod:
2016.02.20
00:00 (Sweden)
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
2016.03.04
13:49 (Sweden)
Küldemény információ:
2016.03.04
17:00
Küldemény információ:
2016.04.26
01:24
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country23 óra múlva jár le a dispute, úgyhogy ez így érdekes menet lesz.
-
vandor01
őstag
na akkor en meg lapitok es varok, hogy landoljon
a 03/24-en inditott NL-es cuccom.... valahol valamerre?
mar reg itt kene lennie vagy VAM fizetesi felszolitas?
habar nem tobb mint 20,51juro szallitassal biztivel eggyutt.....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kstcsk
tag
válasz kstcsk #69361 üzenetére
Update: a tegnapi levelemre rekord sebességgel válaszoltak, felajánlottak 100%-os visszatérítést TD pontokban, vagy újraküldik - természetesen az utóbbit választottam. Külön felhívtam a figyelmüket hogy TN-t véletlenül se felejtsenek el küldeni. Jó lenne már jövőhéten kézbe fogni a telefont...
-
ropi02
csendes tag
válasz Janaboy #69360 üzenetére
Mert a trv. úgy határozza meg...
Fogalmazásbeli egyszerűsítéssel élve: ... import áru esetén az áfa alapja mindazon költségek összessége ami az árut érinti amíg az eljut a vevő telephelyéig...(Ha jól emlékszem a dhl díj nettó, na így lesz a végfelhasználónak bruttó, a postai 2000ft speciális eset mivel az eleve bruttó így az már nem növeli az áfa alapot.)
[ Szerkesztve ]
-
kstcsk
tag
válasz KamuMazsola #69387 üzenetére
Már megkérdezték ma, erre értettem hogy újraküldik. Várom a visszaigazoló levelüket.
Az első csomagra elvileg vizsgálatot indítottak hogy hol lehet. Azért az szép kis slusszpoén lenne, ha véletlenül megjönne pár hetes késéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Xforce11
csendes tag
Nagyon jó hogy ügyelsz a vitamin pótlásra, de az általad használt kiegészítőben a folsav nem biztos hogy megfelelő.
Az emberek kb 50%-a nem vagy rosszul hasznosítja a folsavat, érdemesebb a folsavat folát formában pótolni, a biztonság kedvéért.
Ha nem tudja a szervezeted hasznosítani akkor felhalmozódhat.Erről több cikk is van neten.Xforce11
-
headhunter
addikt
2,5 hónapja rendelt termék, megérkezhet Kínából vagy ezt már valaki "meglovasította"?
-
tibcsi0407
félisten
válasz headhunter #69392 üzenetére
Szerintem mehet a dispute. Max, ha megérkezik, akkor visszautalod a vételárat.
utdetailing.hu
-
A texasi
aktív tag
válasz headhunter #69392 üzenetére
Igen; megérkezhet,
ahogy RVR400 Kollégának és nekem is!
[Link][ Szerkesztve ]
-
kstcsk
tag
válasz KamuMazsola #69390 üzenetére
Ok, nem túl valószínű, na de ha mégis...
Létezhet hogy úgy hozza ki a postát, hogy a posta rendszerébe nem kerül be a csomag? Elfelejtették beütni, vagy akármi, nem tűnik életszerűtlennek. Ez esetben ha jól gondolom, akár meg is tarthatnám...Egyébként ha megjönne és ki kell fizetni akkor megy is szépen vissza. Nem kettőt rendeltem.
-
headhunter
addikt
válasz tibcsi0407 #69393 üzenetére
"Max, ha megérkezik, akkor visszautalod a vételárat."
Erre gondoltam én is. (Az eladó már visszautalta a vételárat)
---------------------------------------------------------------------------------------
#69394 TeXaSeee
Mennyi a "negatív" rekord? (3-6 hónap?)
-
A texasi
aktív tag
válasz headhunter #69397 üzenetére
Nekem ez a csomagom volt a negatív rekord!
(02.12-én leadott rendelés egyébként!) -
RVR400
veterán
válasz A texasi #69398 üzenetére
Nekem volt egy kb 7 hónapos pakk, ami 5 db Powerbank volt egyben. Letelt a 60 nap, aztán még rá 30, majd lement a dispute, szóval olyan 120 napnál visszakaptam a pénzt. Aztán rendeltem egy másik pakkot, ami meg is jött kb 30 napra. Aztán kb 2 hónap múlva megérkezett az elsőnek rendelt csomag is.
A másik poén az volt, hogy rendeltem RC autóhoz 3 akksit, meg egy töltőt, ami Swiss Posttal jött. Egyszercsak megjött a pakk, és benne volt egy levél, hogy nagyon sajnálják, de az akkuk veszélyesnek minősültek, így azokat kivették belőle, de örömmel közlik, hogy ami nem volt veszélyes, azt benne hagyták. Lett egy töltőm akksik nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest