Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz DGery #19279 üzenetére

    Én is pont hasonlót akartam javasolni.

    Mechanikus időzítő a legolcsóbb (4000 Ft alatt megkapható).

    Okos konnektort vettem magamnak időzítőnek (BlitzWolf BW-SHP6, kb. 3200 Ft-ba került 2 éve, most hazai kereskedőnél a duplája). Fogyasztást is mér, illetve a wifi miatt telefonommal bárhonnan el tudom érni, és szabályokat lehet megadni neki. (Munkatárs így állított be a gyerekeknek a nappaliban TV nézési szabályt.)

    Sokak számára közel tökéletes megoldás lehet az előre definiált szabály szerinti működés. Töltési időtől függően pl. hajnal 4 és reggel 7 óra között lenne bekapcsolt állapotban az adott konnektor. Így ha rá van dugva a roller, akkor feltölti (valamint előmelegíti az akkut).
    Ilyen ismétlődő szabály a hagyományos, wi-fi nélküli "időzítős konnektoroknak" is meg lehet adni, 5200 Ft körül indul az áruk. Van aki kávéfőzőt köt ilyen konnektorra, mi korábbi munkahelyen egy gépet kötöttünk rá, amely minden hétköznap műszak kezdés előtt másfél órával elindult és előmelegítette magát.

    És akár igazán intelligens szabályokat is ki lehet találni mondjuk IFTT segítségével. Pl. ha 50% alatt van, csak akkor kapcsoljon be a konnektor, és logolja a töltéseket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák