Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz nebancsa #21008 üzenetére

    "Megjött a Deber-t vídiás óra"

    Kár, hogy nem linkelted a forrást!
    Gyerekek, én nem tudom mit gondoljak ezekről a kínai holmikról. Rákeresve a Debertre, azt találtam, hogy 10 dollárért árulják ezt az órát. Miközben az 1-2 hete általam nézegetett, felettébb hasonló DOM nevű 47dollárba kerül. Nyilván ötszörös árkülönbség semmilyen szempontból nem reális. Nekem 50 dodóért is gyanús, ennyiért jó esetben acélt kap az ember, 10-ért meg szerintem garantált, hogy még acél se.

    Az, hogy nehéz, az azért elég relatív fogalom, az a BENYAR, amit most vettem, szintén rohadt nehéz, de elsősorban a vastag és hosszú acélszíj miatt és bizony szerintem az se acéltokos, noha reménykedtem benne.
    Ezek után mit gondoljak egy 10dolláros óráról?
    Szerintem az sem tiszta, hiába beszélgettünk itt erről, hogy ki mit ért a "tungsten" vagy "tungsten steel" alatt?
    Mert a tungsten az a volfrám megfelelője. Az meg egy nehezen megmunkálható és nehéz fém, de tulajdonságaiban nem összetévesztendő a volfrámkarbiddal, ami ugyebár a vídia.
    Egyébiránt a fotódon a tokra az van írva, hogy "all stainless steel" szóval véletlenül sem tungsten.
    Én egyre inkább biztos vagyok benne, hogy kínaiaknál az anyagmegjelölés sok esetben a színt jelöli. Egy buta kis kereskedőnek gyakorlatilag tök mindegy, hogy mi miből van, lényeg, hogy legyen valami neve, ami ha hangzatos, az sosem árt. Régen ugyebár ami fémszínű volt azt ezüst színűnek (ezüstnek) nevezték, a sárgásat meg arany színűnek (aranynak).
    Nekem van itthon volfrámom, ami tutira az, majd egyszer megpróbálom megpolírozni, nekem úgy rémlik, hogy nem lehetett tükrösre csiszolni. De lehet, hogy már rosszul emlékszem. A volfrámot egyébként aranyhamisításnál használták(ják) mert a fajsúlya megegyezik az aranyéval. (ha valaki aranytömböt akar venni gyanúsan olcsón...)

    Ma megjött ez a furcsanevű, magát acélnak és zafírnak hazudó óra. Szerintem kamu. De úgy egyébként külsőre rendben van.

    A szíj csatlakozása más mint a reklámfotón.

Új hozzászólás Aktív témák