Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    Sziasztok. Nem vagyok egy nagy pipere gyüjtö, de mostanában felmerült bennem, hogy lecserélem a Boss 6/Azzaro Chrome duo-t valami másra. Évek óta ezeket használom. Olcsóbb kategóriában a MExx Ice Touch tetszik és a Replay Jeans. Ezek (Mexx és Replay) ilyen "szaladgálós, szabadidös" parfümök nekem. Sajnos elöbbinek 1-2 óráig tart max az illata, a Replay ellenben meglepöen jól bírja akár 8-10 órán át.

    Ajándékba kaptam nemrég egy Bvlgari Extreme-t, de abszolút nem jön be.

    Elmentem a Müllerbe szaglászni, de sajnos lehetetlen küldetés, mert papírra kifújva szinte csak az alkoholt érzem, így még azt is nehéz megállípítani, hogy miket lenne érdemes kipróbálni börre fújva.

    A fórumot olvasgatva berendeltem notino-n egy rakat mintát (EDT). Szempont: ami itt nagyon tetszett valakinek, vagy ismerösök ajánlották.

    A következö napokban megosztanám a tapasztalataimat, hátha valakinek érdekes, illetve esetleg kaphatok tippet a preferenciák alapján. Mindegyiket egy napig tesztelem. Elörebocsátom: ha markáns is a vélemény, senkit nem akarok megbántani. Nyilván ez teljesen egyéni ízés kérdése, kb olyan,mint a zene. Ami nekem bejön, másnak esetleg élvezhetetlen. Parfümök terén abszolút laikus vagyok.

    Na akkor az elsö 2 minta:

    1) Versace Eros:
    Kifújva: hmm, rettenetesen édeskés, behízelgö, de egyben klisés. Cukros vanília, enyhe molyirtóval felütve.
    Órák múlva: a molyirtó nagy része eltünik, de nem teljesen illan el. Az édeskés illat megmarad, de semmi karakter.
    Verdikt: elnézést a hasonlatért: idösödö dzsigoló elöveszi a molyirtóval átitatott pulcsit és elmegy buliba. Számomra ez abszolút élvezhetetlen, sablonos illat.

    2) Lalique Encre Noir
    Kifújva: aztaaa... valaki meggyújtotta az avart és belehempergett? Kifejezetten füstös, "sötét", nehéz. Illik rá a név.
    Órák múlva: elöjön egy jó adag fás illat és a már emlekegett "whiskey"karakter, illetve valami enyhe narancs aroma is. Ezzel már kicsit sportosabbnak hat.
    Verdikt: nem egy egyszerü eset. Kifejezetten "téli" parfümnek érzem. Mondhatni tetszik, de még érlelnem kell, nem biztos, hogy az én karakteremnek megfelel. Érdekes darab, az biztos.

    folyt köv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák