Új hozzászólás Aktív témák

  • Interceptor

    addikt

    válasz horcsog #85576 üzenetére

    Nyilván igazad van, viszont én 6-os fonottat használok :DDD
    Tegnap voltam lent végre újra a Dunán, és sikerült fognom pár halat, sokszor volt leakadásom és nem kímélte a fluorot a sok kő, volt, hogy annyira megnyúzta az előkét, hogy újra kellett kössek, máskor meg nézegettem, hogy cseréljem e vagy nem, meg szakítóteszt, stb.
    Ott én nem tehetem meg, hogy 6-ossal direktbe toljam :( Legalább 80cm-es fluoro előkét szoktam kötni.
    Kegyetlen pára volt tegnap és meleg, az első 3 órában semmi nemvolt, az elején egy két odaütés, de aztán elhalt, pont lemaradtam a jobb időszakról.
    Sokszor azt járt a fejemben, hogy húzzak már haza, de mindig makacs vagyok, meg különben is mi van ha lemaradok egy újabb jó időszakról?
    Délután 5 körül kezdett a víz megélénkülni egy kicsit újra, többnyire a sodorvonal mellé dobtam lefele, onnan jött két szebb sügér:

    Több kapás is volt, sokszor csak a gumit húzták le félig a horogról(szokásos jelenség).
    Aztán elkezdtem újra dobálni az amúgy kedvenc ráfolyási oldalt is, idővel rájöttem, hogy itt most csak a gödör részen vannak a halak, talán túl nagy volt nekik a sodrás ekkora vízállásánál, hogy máshova is beálljanak.
    Rájöttem hogyan dobjam meg a sodrást merőlegesen, mennyire dobjak fel hova fogja lesorodni a csalit, hogy 2-3 kopp legyen a gödörben és ne szánkázzon át felette a csali anélkül, hogy leérne, és figyelni arra is, hogy ne akadjak el.
    Első határozott odakoppnál, na mondom tényleg itt vannak, aztán sikerült másodikra fogni ezt a kis kövest onnan:

    Megint csak néhány kapás elteltével megakaszottam egy második valamit is, ez egyértelműen nagyobb volt, lassan húzta a féket is szakaszosan miközben fárasztottam, hajlott a bot ahogy kell, örültem, hogy végre újra egy nagyobb köves, talán süllő(bár nem igazán volt fejrázás csak pumpálás), aztán féltávon lemaradt :(
    Lehetett akár néhány kg-os balin is, mert azok szoktak ilyen fele fele eséllyel akadni gumizáskor a chebu + osffset kombóval, viszont szerintem már fel kellett volna jönnie a víz tetejére annyi idő után ha balin, legalábbis a korábbi eseteket figyelembe véve.
    Aztán volt még egy ami megakadt, arról rögtön éreztem, hogy köves, de pár másodperc múlva az is lemaradt.
    Aztán napnyugta vége fele elhalt az egész, a vizem kajám már elfogyott és az energiám is rohamosan elkezdett fogyni, úgyhogy leléptem.

    Nem kell drága gép, csak játékra kell

Új hozzászólás Aktív témák