Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz KunEmber #68759 üzenetére

    Igen, ezt én írtam...Talán nem is olyan rég. :)
    Amúgy a napokban kipróbáltam ezt a fajta zsírt is a filcre [link] Ez is tökéletes. Szépen beleivódik a filcbe.
    Ami tapasztalatom még lett a fékekkel kapcsolatban:
    Az sem mindegy milyen a filc lamella az orsóban. Volt egy orsóm, azt akárhogy kókányoltam, nem lett az igazi a fék. Nehezen indult meg, darabosan dolgozott. Szétszedtem sokadszorra, nézegettem, arra jöttem rá, hogy valami nagyon vékony az anyaga a filcnek. Hamar találtam egy elfekvő pót dobban hasonló méretű (1mm-el kisebb átmérőjű) lamellákat, amik szemre kétszer vastagabbak voltak. Ezt betéve olyan lett a fék, amit az ember elvár.
    Javaslom mindenkinek, a rossz orsókat, dobokat ne dobja ki, én egy dobozba gyűjtöm, ha kell egy alátét, filckorong, hajtókar... van mihez nyúlni.
    Orsóválasztásnál, bár szerintem nem nagyon nézi senki, érdemes megnézni mekkora lamellák vannak a fékben, a Döme orsók fékje az óriás lamellák miatt olyan szuper, olcsó árkategóriában is.

    Más. Ha valaki használ halradart, dobálóst, milyen bottal dobja? Én egy teleszkópos 3,5m-es fenekező botot fogtam be, de szerintem egy kisebb pergető bot is bőven elég lenne. Az a legolcsóbb, sárga Energoteam Outdor [link] cucca van. Messze dobni úgysem lehet, hiába a hosszú bot.

Új hozzászólás Aktív témák