Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Nekem egy etetőkosaras pecához ha nem csinálok etetést (1 bot, 2-4 óra peca) 1 kg etetőanyag + abba kb 30-40dkg szemes etetőanyag (boltban vett főtt mag mix), esetleg csemege kukorica kerül bekeverésre.
    Method kaját keveset keverek be, annyit amennyi tuti elfogy, ha kevés, akkor a parton keverek hozzá. Míg az etetőkosárba elhasználom e fent leírt mennyiséget, method kajából jó 30 dkg (szárazon) ha elfogy, persze attól függ milyen sűrűn dobálok.
    Néha csatorna pecához elég egy doboz csemegekukorica, és azzal is csalizok.
    Ha sok a megszáradt kenyér maradék itthon, azt beáztatom, szétgyúrom nyomkodom pépesre, és azt is belekeverem az etetőanyagba.
    Folyóvízi pecához 1kg etetőanyagba kb 10dkg sajtot is belereszelek, ez bevált, jóval esélyesebb a márna így.
    Csontit nem szoktam venni etetőanyagba, egyszer kaptam ingyen a boltba egy hatalmas zacskóval, mert kezdett nekik bebábozódni, azt bekevertem, az tényleg odavonzotta a halat..
    Tavaly jóval kevesebbet mentem pecázni a tervezettnél, tuti megmaradt 40-50kg etetőanyag, amit év közben vettem...Rohadjon meg ha így megy, idén sem fogy el, tegnap délután készültem menni, eleredt az eső, most akkora szél fúj, majdnem fellöki az embert...Holnap jó idő lesz, akkor dógozok... :U

Új hozzászólás Aktív témák