Új hozzászólás Aktív témák

  • vendingo

    veterán

    Fantasztikus pecán vagyok túl. Nem hogy szezonkezdésnek volt kíváló, de becsületére válna akármelyik top horgásznapnak.
    3 órát voltam kint rettentő nagy szélben, az 1.5 Oz spiccet úgy tekerte a szél, hogy sokszor falsra vágtam be.
    Édeskukorica ízesítésú etetőanyaggal, és édeskukoricás gumikukival horgásztam, és valszeg az egész szezont ezzel fogom lenyomni, de nyárig 100%. Nagyon jó párosítás, kb.: 6 pontyot és 2 keszeget fogtam 3 óra alatt. Legkisebb 0.5kg, a többi 2-3 kg, na meg volt egy hatalmas ~60cm. Azt hittem, hogy megint a szél rángatja a spiccet, dühömben odavertem neki, erre megindult mint egy torpedó. A bot nyélig hajlott, orsó ciripelt, jöttek fel a buborékok amerre járt, hatalmas iszapfelhőket kreált. Először azt hittem, hogy amúr, de pozitívan csalódtam.
    Supernova light-al horgásztam, élmény volt vele a fárasztás, nem adta könnyen magát, de szerencsére nem voltak sokan a tavon, így volt helyem fárasztani.
    Tudom, nem olyan nagy szám 3-6 kilós pontyokat fogni, de ezen az egyesületi tavon, ahol még a snecit is elviszik a macskának ritkaságszámba megy egy ekkora hal fogása. Konkrétan 4 év alatt egyszer se fogtam 4 kilónál nagyobb halat, azt is telepítés után.
    1-3 nyaras pontyokat szoktak telepíteni, szóval a nagyobbik halam éveken át sikeresen megmenekült a nyuggerek elől. Végül 1 keszeget hoztam haza a teknősnek, ami tele volt ikrával. Ennél jobb szezonkezdést nem is kívánhattam volna.
    Ez a nagyobbik halam, szépen kilóg a merítőből:


    Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák