Új hozzászólás Aktív témák

  • KunEmber

    senior tag

    Sziasztok!

    Kezdő, gyakorlatlan horgászként keresek spiccbotot magamnak. Eddig összesen ha 2-3 órát volt kezembe spiccbot, saját tapasztalat közel 0. Amire az első 1-2 évben szeretném: csatornákon, Ráckevei-Dunán, kisebb tavakon a nádas mellett "játszani" a kisfiammal együtt. 99% C&R, mérethatár feletti kis pontyból néha hallé és paprikás-lisztes patkó. (Ha és amennyiben ugye ki tudom fogni.) Meg keszeg sörrel, nyilván.

    Nem tudom eldönteni, hogy nekem
    1. valami finomabb tűspicces bot kellene alapvetően apró halra
    2. menjünk a csőspicc felé, mert fél év múlva már kiló fölötti pontyot akarok majd

    Nem tudom eldönteni, hogy hány méteres bot kéne, így belőttem az 5-öt. Mondjuk.

    Nem szeretnék 15.000 Ft-nál többet költeni botra, de azt is tudom, hogy a spiccbot a felszerelésem része marad majd nagyon sokáig. (Valamiért amúgy az úszózás (spicc, bolognai) meg a pergetés érdekel a legjobban :U )

    Milyen botot vegyek?

    Néztem decathlonos Caperlant (Lakeside 5-360, 5-500 és erősebb 5 Power 450-et is), súlyuk, áruk és az angol nyelvű értékeléseik elég jók. Árba belefér még a Nevis Torrent/Patriot család is, illetve a Haldorádón most a Shimano Vengeance AX TE 5 5 m is olcsóbb vagy 40 százalékkal.

    Nagyon köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.

    Ui.: horgászvizsga a hónap végén, jogi formaságok (állami jegy, egyesületi, területi jegy, fogási napló) rendezve lesznek - mielőtt esetleg valaki felhívná rá szíves figyelmem.

    http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

Új hozzászólás Aktív témák