Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Reggel kimentem a tóra. Néztem hova üljek le, a félsziget végével szemben tűnt biztatónak. A víz közepénél hatalmas buborékok jöttek fel, és lassan vándoroltak, szépen látszott a hajnali szélcsöndben. Bojlis bottal odaküldtem egy megtömött kosarat, hatalmasat csobbant, na, gondoltam, elugrasztottam innét a halakat. A kapásjelzőt nem tudtam feltenni, már meg is fogtam az elsőt. Bojlis boton gubancgátlós etetőkosár, hajszálelőkén 2 szem mézes (Cukk) kukorica közt egy szem midi technopufi, szépen kisúlyozza. :)
    Feederen hasonló végszerelék, persze minden finomabb, rövid fonott előkén 10mm-es csalitüske, erre 8-10mm-es pop-up csalik kerültek. Horog előtt 1-2cm-el egy 0,2gr-os sörét, és ezen a magasságon lebeg a csali. Valami Carp zoom feederes etetőanyagot bontottam, nekem szagtalan, megborítottam mézes locsolóval, és belekevertem a szokásos büdös kukoricát. Nem unatkoztam, jöttek a pontyok, nagy kárász, dévérek. Amit megfogtam talán 2kg-os volt a legnagyobb, kölökpontyok jöttek. Szákoltam a feederrel egy kölökpontyot, erre megindul a bojlis bot. Egyik kezemmel megfogtam a bojlis botot, másik kézzel igyekeztem kiszedni a horgot a szákolt pontyból. Sikerült a mutatvány, csak beleakadt a szák a hátúszójába. Lábam közé fogott bojlis bottal két kézzel bogoztam a szákot, de félő volt hogy a fárasztott hal bemegy a bokorba mellettem.....Szükség törvényt bont, meg pont nem volt a közelben senki, a szákon kívül lógó ponttyal merítettem a másikat. Aztán mindenki kiszabadult és épen vissza lett engedve. :)
    Ebéd után felnéztem a Rábcára, ott igen nagy volt a csönd, egy félkilós kárász meg egy félkilós domolykó volt a legnagyobb, meg pár kisebb dévér, kárász, de fél órát kellett várni egy kapásra. Megint b@szogatják a vízszintet, a királytói zsilip alatt 40cm-es a vízszint, úgyhogy átmentem a torokhoz.
    Meg is untam a pecát :)
    Pár kép a telefonomból. Reggeli horgászhely, a két pontyos szák, és a Rábca torkolat (Kis-Rába Répce összefolyás) a horgászhelyről.


Új hozzászólás Aktív témák