Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz vendingo #38707 üzenetére

    Mármint a főcsatornát kérdezed?
    Tavasszal ment a hal, azt mondták. Nyáron kora ősszel jártam kint párszor, sajnos tiszta vízinövény volt az egész, pár lyukat találtam ahol a halászok lenyomták a növényzetet, úszóval bodorka és vörösszárnyú jött. Rablózni (még) nem szoktam. Úgy látom, inkább a Rábcán pecázik mindenki, itt sok csukát fogtak ősszel, nyáron pontyokat is akasztottak, és kilós kárászokat is lehet fogni. A csatorna elég rapszodikus a fogást tekintve, és ugye a legnagyobb baj a vízi növényzet. Azt mondják, ha engedik a Fertő tó vízét, akkor lehet jól halat fogni, "lefut" a hal. Én fertődön a Solaris horgász-vadász boltban vettem a jegyet, 18e ft volt, jó a Rábára, Kis-Rábára, Répce, Rábca, Főcsatorna, Dunára Komáromig.... Úgy tudom pár ezresért lehet venni külön az Ikvára is.
    Újrakezdő horgászként 4 szezont pecáztam, de az a tapasztalat hogy egyre kevesebb a hal.....És egyre több a szemét. A Kis-Rába, ahol tavaly fél kilós szilvaorrúakat, kétkilós márnákat fogtam, idén gyakorlatilag döglött víz volt. Rábcán is kevesebb a hal, de még itt a legnagyobb esély a fogásra.
    Én meguntam a kocsikázást, minden horgászat után alig látszik ki az autó a porból, illetve volt hogy a Csatorna parton nem láttam a növényzettől hol a kerék, majdnem lecsúsztam a töltés oldalán, úgy húztak ki. Jövőre valószínűleg a Rábára megyek inkább, Nick környékére, messzebb van, de jobb az út, illetve idén növekvő fogásokról hallottam híreket.... :)

Új hozzászólás Aktív témák