Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Hasaggymeg #52283 üzenetére

    Elég sokféle bringám volt már, sokat terepeztem, érzem mik a gyengeségek, de valóban nehéz amúgy elfogulatlanul írni egy ilyen bringáról. :) Ha olyan ember ráülne akinek előtte csak egy alap merev xc montija volt, szerintem nem tudna belekötni semmibe. Nekem is nehéz, de azt érzem, hogy csapatás közben nem olyan merev a szerkezet mint a 27,5-es 140mm-es AM bringám volt. Vagy mint egy 160mm-es Enduro gép, amivel tulajdonképpen nincs is probléma, mert amire ezt kitalálták arra tökéletes, az más kérdés, hogy volt már csapatósabb gépem is és ezt ki tudom bringázni lefelé, ez nem a bringa hibája. Bár szerintem egy masszívabb villával biztos más lenne, A 29"-es kerékméret és 32-es becsúszó nem a vadulásról szól, amúgy 27,5-ös kerekekkel a 140mm-es villa merevebbnek érződött mint ez a 120mm-es 29-es méretben. Pedig ugyanúgy 32-es becsúszóm volt ott is. Csak ugye itt hosszabb a villa a nagyobb kerék miatt, nagyobb az erőkar. Ide már elkél egy legalább 34-35-ös becsúszó ha durván akarom használni.
    De azért ezt nem úgy kell elképzelni, hogy nem bírja, jót lehet vele menni lefelé is, sokan szerintem nem éreznék ezt negatívumnak, csak akinek van tapasztalata egyéb kategóriákkal is.
    Meg aztán ez az elektromos rendszer is akkora élmény, hogy megint csak nehéz a kevés negatívumra figyelni. :)
    Láncból elvileg egy külön ebike-ra gyártott KMC X10E van rajta, ezzel tapasztalatom még nincs, hogy mennyivel erősebb, ránézésre egy normál, jó minőségű bringaláncnak tűnik. Egyébként valóban nagyobb terhet ró a motor a hajtásra, Turbo módban az emberi erő kb háromszorosát teszi hozzá a motor. Alsó kategóriás váltóval használhatatlan lenne ez a rendszer, mert ekkora terhelés alatt recsegne ropogna a lánc váltás közben. Itt is csattog rendesen néha, amikor gyorsítás közben, nagyobb rásegítés mellett váltok. Biztos vagyok benne, hogy a sort hamarabb meg fogja enni a lánc mint egy normál bringán (HG50-es 10 sebességes Deore van rajta). Hogy a lánc meddig fogja bírni arról még nincs tapasztalatom.

    Tothgera30: Hát egy ilyen rendszer valóban nem olcsó, kb 600k a bosch rendszer, ennyivel dobja meg a bringa árát. Persze ez a legerősebb performace line, gps-es nyon kijelzővel.
    Az hogy nehezebb szerintem nem gáz, amíg rásegítéssel használod, lefelé is ad stabilitást pluszba.
    Én javaslom, hogy aki teheti jöjjön el a csillebérci tesztnapra, ott ingyen lehet próbálni emtb-ot is. Érdemes a rendezvény előtt regisztrálni az adott kiállítónál, mert a helyszínen akkora az érdeklődés, hogy nem biztos, hogy hozzá lehet férni. A kerekekkel szerintem sem lesz gondod.

Új hozzászólás Aktív témák