Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    Így még nem jön át, mennyire vadul néz ki élőben, mármint egyelőre még nem a jó értelemben :)
    Holnap-holnapután érkeznek a használt fékkarok, aztán meglátjuk. Még így használt cuccokból építkezve is benne lesz vagy 15-be a kormányváltás, új bandázst beleszámolva, de már mindegy, addig úgysem nyugodtam volna, míg ki nem próbálom.
    Nem csak nektek jutott eszetekbe, hogy ezekkel a méretekkel lehet-e majd egyáltalán kormányozni (65-ös stucni..), de....görgőn nem sokat lesz rá szükség, ha odakint meg nem lesz jó, hát visszakerül az egyenes kormány.
    A másik, amire biztos szintén gondoltatok, hogy hol lesz a váltókar... ugyanis fékváltókart nem szerettem volna, maradok az 1x rendszernél úgyis, meg ez az egész túl kísérleti. Nos, valami barkácsolós megoldással felrögzítem majd a jelenlegi pöcögtetős kart, most ez szintén másodlagos, egyébként a kormány tövében lévő megoldással szerintem ki is egyeznék. A furat felbővítése, vagy külön konzol is játszik, esetleg csak túlméretes bilincs a gyári (egybeöntött) helyére.

    Már indíthatnék egy rovatot "mit nem vettem ma" címmel:
    Ma nem vettem Costelo márkájú kínai karbon villát például. Licitáltam, de ennél a szintnél feladtam, ez szállítással lett volna Angliából annyi, mint ugyanez Kínából ÁFA kiszabása előtt újonnan. Mindig hezitálok, hogy kínai karbon jó lehet-e, szerintem nagy az esélye, hogy igen, és csábító az ár, meg arányában nagyon kevés a törött karbon cuccokról készült kép a neten :DDD
    De most inkább hajlok a nevesebb márkák felé, még ha drágább is, gondolom ott kevésbé kell aggódnom. Amiket olvastam, az alapján pont a szokásos: a kínaiak közül is nagyon kevéssel van komoly gond, kicsi gond meg elég sokkal, tehát alap, hogy picit pontatlan a fékrögzítés, picit nehezen megy rá a nyakára a csapágypálya, picit elengedte a ragasztás az átütőtengely perselyét, de ennél komolyabbak ritkán vannak.
    (a képen látható Exotic épp félúton van, biztos Kínában gyártják, de Angoloktól jön, ott mondjuk nem találkoztam efféle pontatlansággal)

    szerk.: Niner villák, főleg régiek (egyenes fejcső, QR) elég gyakran vannak ebayen, de főleg USÁból, és utálok a vámolással foglalkozni, de az még szintén egy jó köztes megoldás lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák