Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Doki-HUN1978 #43248 üzenetére
a mez az nem idevalo, az komplex taplalek, az egyetlen aminek a fogyasztasat kotelezove tennem az ilyen kuruzslo izek helyett.
imho alap gyogyszerek max. mint CaSa, multivit keszitmenyek, vitaminok, polivitaplex, beres csepp, kb. ennyi. (tudom, friss cuccban tobb vitamin van, de nincs penzem napi fel kilo narancsra es savanyukaposztara )
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz D.Orion #43249 üzenetére
Jónak mondod. A fél családom orvos, meg gyógyszerész.
A zöld kagylóban zöld kagyló őrlemény van. A zöld kagyló olyan anyagokat tartalmaz, ami az ízületeket is felépíti. Ekkora mennyiségben -a tudomány jelenlegi állása szerint- nem található meg másban ez az anyag.Szerk: Az orvosos témához: Gondolom láttad a mondat végén azt a szép smile-t?! Az a mondat pejorativitását hivatott jelképezni...
(#43251) Mr.Csizmás: Nyilván nem a mézet szerettem volna le "degradálni", csak hirtelen nem jutott jobb az eszembe.
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
D.Orion
veterán
válasz Doki-HUN1978 #43252 üzenetére
Na ha ennyi az orvos meg gyógyszerész, akkor biztos fel tudnak sorolni jó pár más olyan készítményt amit az elmúlt 150 évben használtak a zöld kagyló "feltalálása" előtt. Nem akarok vitatkozni erről, de ezek a modern csodaszereknek kikiáltott készítmények 99%-ban marketing bullshit, pénz a zsebbe cuccok. Részemről ennyi a büdös(mert az) zöld kagylóról.
-
Gergő_
őstag
válasz Mr.Csizmás #43237 üzenetére
Ehhez én sajnos nem értek, de szerintem alapvetően nem kell semmi extra, a lényeg a napi tekerés, legalább 15km nálam. Tudom ez egyáltalán nem sok, de nekem pl bőven elég.
Én sok túrórkémet eszek, talán ez segít valamit de én nem vagyok fit. Banán,gyümölcsök, rengeteg rost. Izotoniás italok.A csirkemellet és húsokat személy szerint kerülném, ezek mesterségesen modósított szennyezett alapanyagok, inkább sok hal szerintem.
Deicide kollega az aki azt hiszem 20-30kg-tól szabadult meg sikeresen, jobb tanácsokat tud adni.
Ja, ne várj sokat a tél végére szerintem, szerezz be egy olcsóbb bicajt ami azért bírja és kezdj el naponta tekerni. -
Mr.Csizmás
titán
-
ludsimon
veterán
-
salieri.
őstag
Mi ez a maszlag?ez nem vette be a napi gyógyszeradagot?
-
fireproof
őstag
Szerintetek egy átlagos bringához elég 1m bowdenház? (hátsó váltóhoz).
Ja és gondolom jó hozzá de itt írják hogy 1,2 mm-es bowdenekhez van de jó bele ilyen 1,1mm-es is nem?[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz fireproof #43263 üzenetére
Amelyik 4mm-es.
simon7012
Mit kell azon annyira köszörülgetni ha nyíl egyenesre elvágom egy jó bowdenvágóval? Köszörüléssel meg belemegy a fémpor, azt meg mosogathatom ki belőle utána. Itthon van hogy dremellel, koronggal elvágom, az se lesz jobb, csak nem roppantja kicsit össze mint a fogó, de az is annyira lényegtelen.. csak koronggal vágni meg azért szar mert könnyen megolvadhat a házban a "teflon" cső.[ Szerkesztve ]
-
-
fireproof
őstag
válasz ---Lasali--- #43266 üzenetére
Értem köszönöm. De asszem ez azért kicsit túlzás.... vagy itt 6 DB 600 FT?
-
gmatti
csendes tag
-
fireproof
őstag
válasz ---Lasali--- #43268 üzenetére
Hát itten olyan nincsen.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz fireproof #43270 üzenetére
Vegyél sima műanyagot akkor (ebből egyébként van sokkal olcsóbb is, meg ezek szerintem drágábban is adják), azzal is csodálatosan kell működnie akár egy 11 es rendszernek is, gyárilag is ilyet szoktak a gyártók, valamint minden szerviz alapból ilyeneket épít be.
Egy 8 as rendszernél nem kell ennyire túlugrálni ezt a dolgot. Lényeg hogy legyen egy hosszanti eres 4mm es váltó bowden ház, végek. Szépen legyen levágva a vége, szép ívük legyen ahol szöget kell bezárni, ne feszüljön stb, jól legyen rányomva a vég, amit meme is mondott, és akkor szépen kell működnie.
Ezen felül az már csak tuning, az ember technokrata lelkének megnyugtatása végett , ha fém véget használsz, vagy drágább bowdenházat, vagy drágább köszörült rozsdamentes, vagy teflon bevonatú bowdent, minimális lesz a különbség, szinte csak akkor észrevehető, ha már több 10-100 rendszert össze építettél és tudod mit kell hol nézni, érezni.[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Múlt éjjel arra keltem, hogy a tőlem 2 m-re levő bringa első kerekéből 5 másodperc alatt távozott a 8,5 bar nyomás. Érdekes volt, eleve sokat szenvedek a defektekkel, de ha az álló helyzetű defekteket vesszük, akkor is én nyerek a környezetemben...
-
fireproof
őstag
válasz ---Lasali--- #43271 üzenetére
Értem. Okés. Akkor beszerzek egy új bowdenházat aztán irány a bringaszerelőhöz és remélem hogy ez megoldja a problémám. ( ha nem akkor kénytelen leszek össze tippmixelni egy új hátsó váltóra) Ja még annyi hogy szerinted elég 1m bowdenház?
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz fireproof #43276 üzenetére
Elvileg igen, de a szerelőnek is kell hogy legyen bowdenje, szerintem érdekesen fog nézni ha beállítasz egy váltóbowden szettel hogy cserélje ki.. egyébként ha beállíthatatlan a váltó, akkor neki automatikusan ki kellett volna cserélnie, vagy legalábbis detektálni a hibát és közölni veled, hogy nem lehet beállítani, mert a bowdenezést ki kéne cserélni hozzá hogy jól működjön. Lehet ezeket a bowdeneket nagytételben venni, úgy filléres összeg neki újrabowdenezni egy hátsó váltó rendszert.
-
fireproof
őstag
válasz ---Lasali--- #43277 üzenetére
Amilyen szerencsém van és ahogy ismerem ilyen Shimano SP41 teflonos bowdenháza biztos hogy nincsen... Rozsdamentes bowdenje van, azt tudom.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Reggel 8-ra mentem egyetemre aquincum-ról bécsi útra, utána előadás, alvás, utána egy utcával arrébb labor, utána 5től labor 8. ker labor este 9-ig (Xantomas köszi, a hely jó volt, a portás egy degenerált pöts, atol én még leraktam bent a gépet), fél10 bécsi út megint, koleszos "házibuli", hajnali3 aquincum, végre. Hosszú nap volt
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Itt van lassan a tavasz és kellene egy új bringa, a régi kissé már avétos és a mérete sem az igazi.
188cm 77kg 75-70k a keret és crosstrekking használtan? Valami ötlet merre induljak?!A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Def26
félisten
Tmobile -nál most akciós a igrip biker kit. 1995Ft. Sztetek megéri? [link] Néztem más webshopokban, 7500Ft alatt nem találtam.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
hoffman_
nagyúr
Nem tudom hogy, és mikor, de szép lassan valahogy elmászott a fékpofám elöl. Tegnap párszor mocskosul nyikorgott a fék, nem tudtam hova tenni. Ma jövök haza, tolom be a gépet, és nézem, hogy valami szál lóg a gumin, mint egy vastag cérna. Hát nem, a gumiból volt a szál, a fékpofa néha beleért, gyanítom, hogy ez volt a nyikorgás, és szép lassan kiette a gumit oldalt, így most van egy vékony bemélyedés, ami körbefut, és helyenként kikandikált pár gumi-szál.
Nem kicsit lettem/vagyok ideges. Ez így mennyire para, nem lehet tudni, mi? Nem akarom, hogy elszálljon 35-40-nél a nagykörúton durrdefekttel az első kerekem.
MZsoltee:
apro.bikemag.hu - a legjobb ilyen jellegű oldal, de a bolha.testbike és a bringapiac is jó oldal.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Doki-HUN1978
senior tag
Végre egy cikk, ami nem csak arról szól, hogy vedd meg a legújabbat.
No meg nem a 29'-es fényezéséről szól.
Szerk: (2 profiról is szó van benne, aki szemközt köpi a szponzorokat)[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Teasüti
nagyúr
Kicsit komolyabb kérdés még:
olyasmi rémlik a szabályzatból, hogy az alkatrészeket az aktuális beszerzési áron térítik meg.
Na most ez konkrétan mit takar?
Nekem nem a bolhapiac jut elsőként eszembe, mint mérvadó beszerzési ár, hanem mondjuk egy ebike.hu szintű webshop kereskedelmi árai az egyes alkatrészekre.Konkrét példa:
viszik a bringámat, amin mondjuk csak a hajtómű kerül aktuális kiskereskedelmi áron 63000 pénzbe, és ha eképpen összelegózzuk a teljes felszereltséget, akkor a bicikli alkatrészenkénti pótlása könnyen meghaladhatja a Maxi csomag biztosítási értékét is,pedig maga a bicikli korábban akár megvásárolható volt jóval kedvezőbben is.
És feltételezzük, hogy számla van, de mondjuk alkatrészenként mindenről külön-külön, tehát nem katalógusból választott gépről van szó.Amúgy meg felvetődtek olyan ellentmondások is ezekkel a biztosítási csomagokkal megcélzott közönségben, hogy tulajdonképpen kinek szánják?
Mert aki ért hozzá, az nem katalógusból vásárol, hanem valószínűleg egy összerakott bringa gurul alatta, legtöbb esetben használtan vásárolva (adásvételi szerződéssel, számla nélkül).
Akik meg nem értenek hozzá - vagyis a kocabringások -, ők meg valószínűleg biztosításon sem gondolkodnak.
Persze lehet mondani, hogy ez nem így van, de azt állítani is eléggé idealizált, hogy ezekkel a feltételekkel ez széles körben el fog terjedni. -
ludsimon
veterán
Ilyet én még nem láttam!
2 hónapja szenved a Cateye Velo 8-as km órám, egyszer mér rendesen, utána csak 0-t mutat. Most végleg mecsődölt, ráadásul sikerült azt is kiderítenem, hogy maga a computer hátoldalán lévő érintkező GOMBOK romlottak el!! Befújtam kontakt spray-el, így se működik!
Sajnos ez elhalálozott, pedig olyan jó volt, tetszett az egyszerűsége.
undefined
-
Muton
addikt
Venni szeretnék egy crossride kerékszettet, minek van egy max 85 kg-os korlátja.
Ez most mit jelent? Reggel, maci után (amikor a legkönnyebb vagy) mért 85 kilós user használhatja, vagy hátizsákkal, folyadékkal feltankolva, teljes harci öltözetben lehetek csak 85 kg?És ez terepre (komolyabb terhelésre) vonatkozik, vagy aszfalton gurulhatok vele 92 kilóval is?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
ludsimon
veterán
fejlemények.
sikerült szétkapnom az egészet, (még jó, hogy műszaki beállítottságú vagyok ) és az alaplapig jutottam, csutkára szétkaptam.
Kiderült, hogy beleprogramozták, hogy elromoljon, mert nem érintkezési hiba.
Na az szép.
SOHA TÖBBET CATEYE!undefined
-
belaazallat
addikt
válasz ludsimon #43290 üzenetére
"Kiderült, hogy beleprogramozták, hogy elromoljon, mert nem érintkezési hiba."
Ezt kifejtenéd bővebben? Nekem is ilyen van.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
_seth_
veterán
Cateye Mity 8-asom van, és semmi gond nincs vele kb 10 éve, lámpáimmal szintén nincs
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
feka007
veterán
Megjött az új markolat, úgyhogy fel is raktam, jó ez így ahogy áll?
-
Muton
addikt
De most komolyan, ha Te nem látsz kontakt hibát, akkor ebből az következik, hogy erre van programozva?
Megtaláltad a vezérlő kódban ezt a részletet, vagy csak megint harcban állsz a világgal és ezt tippeled?A mágnes jó helyen van a küllőn? Érkezik jel?
-
Muton
addikt
válasz ludsimon #43297 üzenetére
azért én érzek némi különbséget a "direkt beleprogramozták a szemetek, hogy tönkremenjen, le kellene lőni az összeset, lerombolni a cateye hq-t, felszántani, behinteni sóval, sőt, kivetni egy teljes körű embargót (asszem) Japán ellen, biztos ami biztos egész Ázsiára, ja, és beledózerloni az országot az óceánba" és az elromlott között.
bár biztos én érzem rosszul
-
D.Orion
veterán
válasz ludsimon #43297 üzenetére
Contact hiba? Alaplapon egy egy elpattant forrasztási pont? Meggyengült nyáklap? Rázkódástól könnyen sérülnek az ilyen cuccok, te pedig nem keveset tekersz. Én pl most tudtam megcsinálni az Ádyka-tól vett zseblámpámat rendesen. A gagyi kínaiak egy ilyen himba szerkezettel oldották meg a mikrókapcsoló kérdést. Szét kellett szednem, a két fémlemezkét pillanatragasztóval a megfelelő helyre felragasztani a kapcsoló belsejében. A kívül lévő rugót és a rajta lévő harangot meg össze kellett forrasztanom és némi gyantával beönteni, hogy stabil legyen. Most már minden körülmények között fix és mozdíthatatlan a fémes kapcsolat, eddig meg a legkisebb huplinál vagy gödörnél is bevibrált a lámpa, vagy éppen kapcsolt a következő fokozatba.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest