-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
Kérdezném a Majszter urakat, hogy PID hangolásnál milyen ciklusra méritek a lengésidőt?
1. készenléti állapotban
2. öblítéssel, üres szűrővel
3. élesben, kv-val.Köszi előre is!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Tölcsérrel tuningolt Mazzer tulajok figyelmébe ajánlom az Ikeában kapható 650 Forintos evőeszköz szárító 150 Forintos alját (melyet külön lehet megvásárolni).
Ez a termék, ugyanis tökéletesen passzol a kínából rendelt adagoló tölcsérekbe!
(Az alátétbe pedig a gyári kupak.)"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Igen, végül At-hez nyúltam, aztán jól belemásztam az eredménybe.
A gőzcső leheletnyi megnyitásával modelleztem a bojler vízcseréjét (így be tudtam állítani arra a tömegáramra, ami az elvárt lenne), erre indítottam At-t, majd finomhangoltam.
Nyilván ez nem a legjobb modell a vízcserére, mivel ebben az esetben fölülről ürít, élesben pedig alulról, de most kb jó..."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz fragola.6035 #61109 üzenetére
Egy nagyobb kartartóra szeretnék benevezni, ha lesz belőle és fogja a néked verzsönt.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Tennék egy próbát a jelenlegi gépem eladásával:
Eladó Isomac Super Giada kávéfőző.
Egy éve teljes felújításon és tisztításon esett át a berendezés, mely az alábbi átalakításokat kapta:
Új szűrőtartó, átalakított szűrőtartó (La Spaziale) 53 mm, melybe egy IMS szűrő csücsült bele.
Új felső szűrő, melynek rögzítése módosítva lett: M5-ös belső kulcsnyílású csavarral.
Menetes hőkapcsolók kerültek beépítésre a bojlerbe, gőzöléshez 145°C-os termokapcsoló.
Az alap termokapcsoló 96°C-os, menetesre lett cserélve, azonban ez kikötésre került, mivel:
Rex C100 PID termokrontroller-t kapott párhónapja, mely a gép belsejébe lett elrejtve egy új felső takarólemezzel. Ehhez társul egy a gyárinál kisebb méretű víztartály.
Módosított bojlernyomás szabályozás: a gyári hátul vezérelt elgondolást módosítása elöl vezéreltre, így a bojler töltése akkora térfogatárammal történik, mint a csapolás mennyisége (a töltő víz kevesebb, hűtő hatása így kisebb).
Gyári vezetékezés teljes cseréje (részben hővédő szigeteléssel ellátva), új fűtőbetét, új fémházas állapotjelző lámpák.
Korrózió álló csavarok és anyák, teljes tömítésszett csere.A bojler egyenes átfolyású, réz öntvény, melyre a későbbiekben akár előmelegítő spirál is kurtítható.
Megvan az összes gyári alkatrésze, a tömítésektől kezdve a szimpla, dupla szűrők, szűrőtartón, csavarokon át a vezetékekig, saját dobozig.
Akad hozzá vakszűrő, Concept Art tamper, egy Silvia V1 gőzkar (amit eddig még nem szereltem bele) és amit találok.
Ár tekintetében az elképzelésem nagyjából Rancilio Silvia nagyságrendű, de a hozzáértőbb fórumtársak jóindulatú bírálatát várom a témában.
Bármi kérdés felmerülne, hiányosak a megadott adatok írjatok, ha eszembe jut valami akkor pedig én fogok.
Kipróbálásra, kukucskálásra és tapira természetesen van lehetőség, ha előre egyeztetünk.Néhány random kép: (tejkrémről is készítek idővel)
[kép]
[kép]
[kép]
SuperJolly 4 scaleKöszi, hogy elolvastad
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Kerem valaki tegyen vilagossagot a fejemben, mert egy ideje nincs alkalmam napi rendszeresseggel itt olvasgatni.
Ez az SSP, amit annyira emlegettek annyit takar, hogy jomunkasember egy CNC reszelovel jobba varazsolja a gyari bicskak elet, majd egy kis TiN/TiC-ot PVD-zik a tetejere, hogy tartos is legyen?"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
-
kozsy18
tag
Sziasztok,
Hosszas gondolkodás után arra jutottam változást viszek a konyhába és eladom a kávéfőzőm.
Isomac Super Giada:
LaSpaziale 53-as naked kar, bojler (réz) elé szerelt OPV, REX C100, módosított felsőszűrő, menetes hőkapcsolók, IMS kosár, új fűtőszál, új izzók és foglalat, korrózióálló csavarok és alátétek, 1,5 éve újrakábelezve részben védőcsövezve.
Concept Art tamperrel, 1 gyári dupla és szimpla szűrővel, 1 LaSpaziale szűrővel és egy vakszűrővel. (valahol van egy tartalék kartömítés is)Cserebere:
Brikka (2)/ Moccamaster Cup One/ stand alone tejgőzölő (Pl Dualit Cino).[Ehhez a géphez egészen hasonló.]
*80-100 közötti összegre számítok. Ennek validálásában és pontosabb meghatározásában tapasztaltabb kollégák segítségére számítok. További képeket szívesen készítek.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sajnos csak részben.
Nekem egyelőre nem jön helyette espresso gép.
Reggeli előtt nem szeretek kávézni, korán indulok munkába, délután pedig már nem iszom.
Bent pedig a kollégák szórakoztatására filterezem - ezért marad meg a Jolly, aztán majd kiderül mennyire kopik be filterre az Italmill.
Brikka ICE megoldás, a gőz meg nyilván a másik felem miatt fontos..."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Ha valaki filterezik, teázik ajánlom figyelmébe:
[Bonavita 70 dolcsi]"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Otthon már nem nagyon fogyasztok kávét, ezért a Brikka a második felemnek lenne megoldás. A habos kakaót pedig mindketten szeretjük.
Filter már csak munkában, de a beviteli macera miatt a Moccamaster már kevésbé befutó.
A legjobb a kp-ra történő csere lenne."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Mit ér mostanàban egy fekete SJ karba örlősre alakítva, keveset futott Italmill (Food Friendly) bicskàval? (Perverzeknek dózerrel)
Köszönöm előre is!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok,
Gondolkodom, hogy eladom: Mazzer SJ, keveset pörgött Italmill bicskák, karbaörlősre alakítva.
Gyári alkatrészei, tölcsér, dozer mind megvan.80-90 ezredes reális lenne-e érte?
Ugyanitt a pidelt, átalakított Isomac még mindig eladó: 70 ezredes.
Kettőre egyben is tudunk akudozni
Írjatok, hívjatok, integessetek hangosan!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Superjolly és Isomac még eladó.
90+70 ezredes, egyben legyen 150. Bővebb infoért keressetek bátran!"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Nekem ma érkezett, mint új info a Flair.
Mit lehet róla tudni?
Hoffmann bàcsi Naked cuccokkal megszórva kipróbàlta:
[link]"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Tessék a SuperJolly! Tessék-tessék!
90k az àra, csak tessék!Italmill bicsak, tölcséres, karba pakolós, mindengyàrialkatréssszel-es.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok,
Italmill, karba pakolós, motortakarós, tölcsér és dózer is megvanós SJ még mindig gazdit keres:90.000
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok,
Italmill, karba pakolós, motortakarós, tölcsér és dózer is megvanós SJ még mindig gazdit keres:I.á. 90k
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Sziasztok,
Mazzer SJ meg elado. Italmill bicska, karbaorlos, tolcseres. Eredeti alkatreszei megvannak.80.000 penz.
Jofele 2-es brikkat beszamitok.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Tisztelet!
Annyira rég jártam itt, màn' meg is feledkeztem a belépő azonosítóimról... 😅A sors úgy hozta, hogy mindennemű espresso jellegű tevékenységemet elengedtem, felszàmoltam az eszközöket pàr éve, de a kavé irànt vàltozatlanul megvan az érdeklődés, így az elmúlt fél-egy évet egy V60 tàrsasàgàban vészeltem àt itthon. A rongyosra modolt minimill már kezd kiöregedni és szükségem lenne egy kb hasonló méretű, de eredményt tekintve (soookkal) stabilabb szerkezetre, amit ide-oda utazàskor is magammal vihetek. Ezért a kérdésem a következő:
Sràcok és sràcinàk, 1Zpresso Q2 kézikurblit hasznàl/hasznàlt-e valaki filterkàvé készítésre?
Mik a tapasztalatok az eszközről?Hogy miért ez érdekel? Mert "olcsó": 2x ennyit màr nem szívesen adnék egy felhúzós tekerentyűért és kofiból sem a hàjendet szàndékozom beletölteni. (de tényekkel alàtàmasztott észérvekkel és egy jó kontrasztos kóstolàssal lehet meggyőzhető vagyok egyéb megoldàsokról... 🙃 Tfh egy hasznàlt Commandante, Kinu, Lido stb kedvező àrcédulàval).
Köszi mindent is!
B.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz Toobee #101259 üzenetére
Az utóbbi időben hallgatok, mint sz@r a fűben (meg ritkán olvasok bele a beszélgetésbe). Lehet írtál róla korábban, de megkérdem így a kecskerendelés közepette, hogy jött be a textilfilter? A tisztítástól mennyire vagy rákényszerítve a cigánykerék vetésre? Hoffmann-féle ajánlást követed-e a takarítás, tárolás tekintetében?
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz Toobee #101268 üzenetére
Nagyon tetszett, amit írtak róla: hogy kiváló átmenet egy törékenytestű, papírfilteres és a fémszűrős vagy éppen áztatós eljárások között. Sokszor vagyok úgy a V60-al, hogy finom-finom, de szétcsapják a savak a számat és a vége már nem esik jól.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Hola!
Egy ideje már bosszant a dolog, hogy hónapról-hónapra dobálom ki a szűrőket (bár ha jobban belegondolok, sosem voltam elégedett a szűrőkancsós megoldással) erre leltem Britáék kínálatában ez ilyet:
On Tap az ő neve, egy tölténnyel 600 litert tud megmoasdatni, 3 állású csappal(szűrő, nem szűrő, nem szűrő zuhany). Elsőre tök aranyos megoldás, ha eltekintek attól, hogy a vízvételi hely végén fog csüngedezni egy méretét tekintve nem elhanyagolható fehér akármi (de legalább van kijelzője ).
Ismeri-e valaki, van-e vele tapasztalat?
Ki mivel kezel otthon vizet?*Persze egy központi szűrőrendszer telepítése lenne a legjobb , külön csappal (ez hosszabb távon amúgy is cél, nem csak a kofi tekintetében), de annak a beépítésére jelneleg nincs lehetőség hely hiányában.
Kapcsolódó [link]."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz SteelCowboy #102166 üzenetére
Én éppen kezdek nagyon szerelembe esni, csak az a gond, hogy (még) nincs hozza való kurblim...
De ha valaki esetleg rendelne, kérdezzen rám, hátha elment addigra az eszem.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz soldier2 #102202 üzenetére
Nekem jelenleg a CM Worka, Wibeti, egy macerált Honduras és egy Kenya filter:
egységesen árpás, malátás íz és ha nagyon akarom, bele-bele látok valami édesebbet a csomagolásról (ami nem papír).
November 12 környékén vesztettem ízeket/szaglást, azóta lényegesen sokat javult, de van ami megmaradt tompának: általában egy lakásban jellemző illatokat szinte egyáltalán nem, narancsot közelről, autóillatosító semmi. Ezek csak úgy vannak meg, ha a forráshoz közel dugom a búrám és szimatolok, mint ahogy főzés közben inhalálok az edényből.
Kajákra nem mondanám, hogy egysíkú, de határozottan kevésbé strukturlát, réteges az ízvilág mint BC.
Szomorú, de hátha jobb lesz idővel. Ha nem, akkor meg a v60 fölötti mantrázás majd megnyugtat ... és a parancsnokot végleg elengedem..."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz bbuffy #102259 üzenetére
Az első képen látni, hogy egész vastag a felső rész fala. Alul mi a helyzet?
Mennyire látod ellenállónak egy-egy odaütéssel, akár szárítófésűről lefordulással szemben? Természetesen nem várom tőle a cementlapon pattogó Duralex szintjét, de hátha...Egyébként elég ultimate pohárnak tűnik az eddigiek alapján, kv mellett rápróbálnék égetett szeszekre, borokra, teára. Vizet meg csak azért is ebből fogyasztani, mert ahogy te is írtad, szíp a testye. A végén a minimalisták is rácsapnak, hogy még kevesebb, de annál sokoldalúbb üvegtermék legyen otthonaikban.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Az elmúlt évben felvetett pizzasütési szoksásokra refrektálva:
Mennyire szép is ez, hogy kiderül a fél tagságról, amúgy gyúrjuk otthon a pizzatésztát tisztességgel; a végén kiadna egy új HárdkórPizza topikot
Xabi78
Barilla tipo "0" és 5Stagioni tipo "00" nálam eddig kiválóan szerepelt. Soron következik a Caputo "00"-ás csodája. Élesztővel dolgozom, mert bár a kovászos ízre messze a legjobb volt eddig, sütésnél nem hozta a kívánt szerkezetet. Import liofilizált pizzaélesztőt olaszboltban szerzem (sajnos a Doktorötker száraz, valamint itthoni friss nálam nem működött jól).Sütés:
Légkeverésesben ami a csövön kifér (kb 260°C), felső polcon egy pizzakő, amire a termék kerül, alatta egy tepsi, hogy a sütő térfogatát "csökkentse". Tésztát nyújtás és szósz után (friss, semmi koncentrátum, vagy passata, így nagyobb a nedvességtartalma és a vékony tészta a hosszabb sütésidő során nem szárad ki) elősütöm 2-3 percig, ezt követően feltét (mozzarella nélkül), majd vissza sütőbe és a grillcekászt rákapcsolom 1 percig. Mozzarella tálalás előtt csipkelődik rá.[link, hogy az elnyújtott posztot követően ne legyen még egyszer annyi kép ]
krumpli"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz Xabi78 #102476 üzenetére
5stagioni - Auchan nemzetközi konyha polcai.
Barilla - Mammut Olaszbolt.
Caputohoz más forrásom lesz
Érdemes egyébként delikatesz boltokat lesni, ahol többségében import holmit árulnak. Sajna hazai kisuzemi lisztet meg nem talaltam."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nintendo Switch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Turbo 3-ból készül a Poco F6, megvan a start dátuma
- Xbox Series X|S
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs