Hirdetés
- Jövő év elején jön a most bejelentett Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- Rövid teaser trailert kapott a Splinter Cell animációs sorozat
- No More Room In Hell 2 - Jövő hónapban indul a PC-s korai hozzáférés
- Friss előzetest kapott a Devil May Cry anime sorozat
- Premier dátumot kapott a Two Point Museum
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
noss
csendes tag
ja ez érdekes, nem tudom, melyik őrlőjükben vagy épp hol tartják,
de el tudom képzelni, hogy nincs az alap pörgős munkamenetbe illesztve,
így azért bűntetik felárral a decafot.én sem szeretek várakozni, de a jól elkészített kávé kárpótol.
ha meg a kávé is rossz lenne, nagyon hülyének érezném magam,
hogy miért nem láttam előre az egészetnoss
-
paljoc
tag
Van erre egy egészen elképesztően zseniális megoldás ha valaki sokallja a 620ft-ot az eszpresszóra meg nem szeretne 5 percet várni: no, az nem megy be kávézni a forgalmas és felkapott belvárosi kávézóba, hanem elindul haza, útközben bekapcsolja a wifiről a földeletlen és veszélyes ebay-es konnektorjára kötött kávéfőzőjét, majdan hazaérve már főzi is az áhított decaf-ot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Gondolom azért van a felár, mert kézzel kell bele tölteni a kávébabokat a tartályba miután lemérték, de akkor sem tartom jogosnak.
Mint ahogy a laktózmentes tejet se. Régen még OK, hogy kértek érte felárat, de akkor dupla annyiba került 1 literrel. Most már nincs akkora különbség az árban.⭐ Stella
-
soldier2
őstag
Ez kötelező, egy ilyen helyen (a várakozás). Sajnos vagy barista van vagy pincér, a kettőt vsz nem tudja eltartani a kávézó, és így megnyúlik a kiszolgálás. Így fordulhatott elő, hogy amikor egy hasonló felkapott helyen kértem egy filtert (én is kirúgtam a hámból, meg nem akartam meginni a presszót, míg a feleségem forrócsokija kihűl), párom egy forró csokit, meg némi sütit. Más rendelés nem nagyon volt, de viszonylag sokat vártunk a két sütire, majd egyszer csak megjött a filter, és 10percnél több idő kellett mire megjött a forró csoki. Nem írok helyet, mert elég általános a jelenség, szinte bárhová mész ez van. A filter a maga nemében jó volt, de továbbra sem veszélyezteti a Creminát a V60.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Keresztapper
senior tag
Akkor a Pécsi Kávéban igyon kettőt.
(Bocs, ezt nem tudtam. Annyira szeretek otthon kávézni, hogy helyiként sem látogatom rendszeresen a kávézóinkat. Mondjuk egy Pécsi Kávés dupla guatemala után el is gondolkodtam múltkor, hogy jól van-e ez így. )
http://palscoffeetech.com/
-
Peterhappy
őstag
Azt mindenképpen! Kimondottan tetszett, amit olvastam róluk.
Az előző hozzászólásomnál épp azon gondolkodtam, hogy a csudába találtam rá erre a topikra, most beugrott, Téged láttalak egy másik fórumban és az aláírásod miatt kezdtem el kávék után kutakodni (tanulás helyett). Aztán a Google meg elintézte a többit
-
titusz248
csendes tag
Köszi a tippeket. Milyen kicsi a világ. Vagy inkább érdekes. Megnéztem a Kafe Karlint, az nagyjából közel is van. És ott a képen a srác, mondom de ismerős. Aztán olvasom, hogy járnak piacokra. Itt minden hétvégén nagyon jó termelői piacok vannak egyébként. Aztán eszembe jutott, hogy vagy 2 éve láttam őt az egyik piacon. Néztem is, hogy mi a fene sznob gyerek csepegteti a vizet egy szűrőbe egy csicsás fém kannából és mennyi ember van körülötte. Őrület volt, mert egész reggel beszéltek mindenkinek mindent elmagyaráztak(legalábbis próbáltak) Akkoriba csak nevettem rajta, nem is nagyon ittam kávét. Mennyit változtam te jó ég...
-
titusz248
csendes tag
Lehet, hogy hülyén hangzik, de nem tudom még, hogy melyik vonal jön be leginkább, Úgy érzem most kezdek csak ismerkedni a kávé igazi zamatával Ezért kipróbálok mindenfélét. Leginkább valami édeskés fajta lenne talán a nyerő. Nagyon édesszájú vagyok ha ételről van szó, de meginni nem tudok semmi cukrosat - elképzelni se tudom a kávét cukorral. De mint itt is néhányan ahogy olvastam - nem vetem meg a tejjel való ivást. Igaz csak cappuchino szinten, a latte már sok(k). Olvastam itt, hogy a jó presszó magától édes, persze gondolom, hogy ez is attól függ miből van. Arra gondoltam, hogy legközelebb brazil kávét próbálok elvileg az csoki-karamell
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Helló! Nekem van egy ilyen talpam, a Fragola palmtamp megvásárlása óta a fiókban pihen :
http://www.baristaszakuzlet.hu/product.php?id=1276Nyél kell hozzá. Odaadom 3,5 e ft-ért, ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
59.000.- a Barista szaküzletben
Ez már az az ár, amit nem fizetnek csak úgy ki az emberek szerintem.
A márkanév mondjuk lehet, meg fogja dobni az eladásokat.Az lenne a kérdésem, hogy a filterhez a profi darálók azért spécik, mert egyenletes durva szemcséjű őrleményt készítenek? Amit a kis belépő szintű darálók abszolút nem produkálnak, a profibb darálók meg azért nem mert, a presszzóhoz amúgy is egy enyhe mix kell, azazhogy amit olvastam, aszerint a presszóhoz kellenek kisebb szemcsék is a nagyobbak közé, hogy megfelelő legyen a pogácsa...
Mert akkor ezek szerint akár egy Mazzer sem fogja hozni azt az egyenletes eloszlást, ami nekem kéne a filterezéshez. Legyen szó most itt V60-ről vagy Aeropressről.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ebbe a részébe nem akarok belefolyni, nekem csak ezen a tizedfokos izén akadt meg a szemem. ha ötször-ötször lefőzi ugyanazt a kofit egymás után 63 és 62,8 fokon, és minden alkalommal vakon kikóstolja, hogy a 62,8-as a frankó, akkor van miről beszélni. persze egyébként is, csak az kevésbé hízelgő az ilyen tényfaktumokat publikálókra nézve.
(viszont a brikka-projektje nagyon tetszik atcélának, több értelme van, mint a tercier aromákat szálaznia...)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
aktív tag
Szerintem rossz a hozzaallas.
Ugyan nem egy reprezentativ tesztrol van szo, nehany amator es nehany halado/profi velemenye jelenik meg, aminek reklamerteke van. Van aki ilyen marketinggel probal piacon maradni, mas pedig masban lat fantaziat.
Termeszetesen lehet mindig jobbat csinalni, de amoge akkor oda kell allni es csinalni.Nem vitaindito a hsz, tobbszor lett ez kitargyalva itt, ez csak szubjektiv velemeny.
-
-
bajnokpityu
félisten
előző körökben nem volt ennyire sok saját, és az eredmény szempontjából utolsó 3 helyből kettő AVX kv volt, tehát tisztának is gondolom. amit véleményt leírtam, betűről betűre kikerült. amikor többen ecetescitromnak hivtuk az AVX egyik tesztanyagát, akkor az is kikerült.
nyilván marad lehetőség csalásra, befolyásolásra, de ilyet nem vettem észre. nomeg ha a piacot akarod felmérni, akkor miért b*sznád át magad?
Parci, lesz olyan is. Szerintem tapogatózás a célja, piacfelmérés, vagy nevezzük, ahogy akarjuk. Nomeg, hogy legyen olyan teszt, véleménynyilvánítás is, az országon belül, ahol az kerül ki, amit a tesztelő megír, és nem kozmetikázott reklámszöveg.
Lehet fújolni, h miért pont azok tesztelnek, akik, de szvsz igy jó ahogy van. a vérprofi 50 magyar KVs úgyse kérdez, a többinek meg többet ér, ha a vásárló el tudja helyezni a saját koordináta- rendszerében a tesztírókat, és készülékeiket, ízlésüket. Amikor hifis cikkeket irtunk, tenger pozitiv visszajelzést kaptunk, hogy végre nem a nagy abszolút igazságot akartuk irni, és, hogy nem függtünk anyagilag senkitől.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
soldier2
őstag
A felülreprezentáltban igazad van. Sajnos. Amint írta Paljoc is, ennek elég egyszerű az oka, nem szeretnének részt venni benne a pörkölők. Az átcsomagolástól számított időfaktor jelentőségének csökkentésére érkezéskor kb 25g-os adagokban fagyasztottam. Így végig jó maradt, és ennek is köszönhető, hogy a 2. versenyző maradékból a tegnap, már versenyen kívül sikerült két fantasztikusat húzni. Igaz, ehhez a nyomásprofillal is játszani kellett, így valamilyen szinten jó is, hogy nem a teszt alatt próbálkoztam vele, mivel minden kávé esetében esélytelen volt még ezzel is játszani.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Egész biztos vagyok benne, hogy nem ez a gond. Ha bármelyik pörkölő előállt vol a ezzel a feltétellel, Béla megoldotta volna. Más oka van a dolognak, és csak részben Béla "előélete" az oka. Egyszerűen mindenkinek megfelel a jelen állapot, minek teszteltetni a kávékat. Több vevő nem lesz (legalábbis nem rövid távon) akkor meg minek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
magánlevelezést a másik fél hozzájárulása nélkül nem szabad ám közzétenni...
egyébként teljesen hiteltelenné teszi ez az 1 fokon belüli izélés, és nem azért, mert nem hiszem el, hogy az egyik keserű, a másik savanyú volt. biztos az volt. de a miérteket ennyi aktív kávézás után azért illene már érteni. ámde, zárjuk le, az sem jó, hogy itt osztjuk őt, még akkor sem, ha ott meg nem lehet.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
soldier2
őstag
Tudtommal még mindig Győrben pörkölnek az AVX-nek. Vett egy nagy pörkölőt, de kezdetekben csak a sötét pörkölésű blendeket tervezte azzal pörkölni. Vsz idővel szeretné az SO-kat is maga megoldani, különben nem Giesent vett volna.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Elvileg e hónapban (végén) indul a pörkölés Szegeden, legalábbis júniusban ezt mondta Béla, addig győripöri lesz. Gépe, embere már van rá. Hogy a multikhoz törne be? Ha ilyet tervezne is (lehet), először beindítja saját célra, utána látja érdemes-e venni még gépeket. Nem tudom, ez már csak gondolat.
Viszont azt tudom, mert mondta, hogy megspórolt költségeket nem teszi zsebre, hanem változatlan áron, de nagyobb kiszerelésben adja a kávét, 1000g helyett 1270g-t. Ha jó lesz a pörkölés, egyenletes a minőség, én maradok nála, mert ez kényelmes. Mire végig kóstolom az egészet nyugdíjba megyek. Mivel ez a pörkölő már modern, profilozható, az egyenletes minőség jobban tartható, az már tényleg csak az adott bab sajátságai miatt tér el.Egyébként ez az eleve rosszindulat, gúnyolódás irányába részetekről itt a fórumon nagyon szánalmas. Béla elérte amit akart, tényezővé vált, számoltok vele, tudjátok mit csinál. Még lehet a kávéit is isszátok
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
jveres
csendes tag
...Egyébként pedig Céla magának köszönheti, hogy sokan rühellik. Otromba, rendkívül primitív és nagyon erőszakos stílusban nyomul(t), tudnkék én olyan kéretlen leveleket mutatni Tőle, hogy garantáltan nem innád a kávéit soha, ha van egy kis tartásod, azok olvasása után biztosan nem vásárolnál tőle...
Ez pontosan így van!!! -
paljoc
tag
Én ezt talaltam manapsag best-buy, nagy öntöttvas rostely, 3 oran at tudok benne 120-130 fokot tartani, de mivel alul utantoltheto izzo faszennel igy ez nyujthato. Grillezni jo, fustolni is jo ha a rostelyra helyezek egy sutolapot hogy ne kapja a direkt hőt a hus. Telen mondjuk nem jo, oda mar a keramia tojas a tuti, aminek amugy a koppintasa a Metro-ban 200 alatt van. Ez meg volt 30 az Obiban. Paljocnak videkre jo ez!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Zseniális!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Politika
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iGPSport iGS800 kerékpáros óra: egyből a csúcsra tör
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen