Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz Silent77 #4006 üzenetére
nálam is marad. lehet örökre. /nem nagyképűségből/, keret lenne valami nagyobb dögre,de minek melegítsek egy-egy kávéért 3-5dl bojlereket. bár most ezen a rézbojleresen elgondolkodtam vagy majd egyszer fragolával csináltatok. persze ha szőrén ellehetne cserélni,akkor indulnák érdre
-
iatti
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #4128 üzenetére
ezmiez?sz.bulcsúabetonban?
-
iatti
aktív tag
sötétebb pörinél inkább ront az eredményen az előáztatás. gondolom van a gépedben szűkítő. bőven elég a 8-10s, amíg felépül a nyomás. sőt, nem is biztos hogy kellene ez a szűkítő sötétebb pörinél. de ha már belerakták az enyémbe is a nyomásszabályzóval együtt, egyenlőre marad. /egy másik olasz vonalon mozgó /
-
iatti
aktív tag
válasz eastsider #4485 üzenetére
inkább gaggia classic de szerintem itt informálódj Hardcore café
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
válasz Viiktor1989 #4756 üzenetére
ugorj át a hardcore café-ba. ott néz körül /jó úton vagy/
-
iatti
aktív tag
válasz Melorin #4919 üzenetére
ezekkel jobban elfog az olasz életérzés https://www.kavegourmet.hu/img/34503/GOR002/490x490,r/GOR002.jpg?https://www.kavegourmet.hu/img/34503/GOR005/490x490,r/GOR005.jpg?time=https://www.kavegourmet.hu/img/34503/SGIU002/490x490,r/SGIU002.jpg?time=16317999911631735628=1631515058
-
iatti
aktív tag
válasz Taltos0711 #5152 üzenetére
ez elég gyors lefolyás,meg sok az 1:4. megnéztem az első hozzászólásod,hogy mivel nyomulsz. nem lehet hogy az a harió adta meg magát? azért az nem egy combos cucc. gépet akkor kellene vízkőmentesíteni,ha nem jönne belőle a víz. avval szerintem nincs itt gond. ennél többet ezekből a kávékból nem tudsz kihozni,azért is gyors a lefolyás./hiába volt ez a legfrissebb ami találtál otthon / nekem ez kotyogós állagúnak tűnik,de ha neked ízlik,akkor jó. pár sorral feljebb rakott ide sz.zs két videót. na ott van a jó lefolyás.
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #5269 üzenetére
ezt nem mondod. 4-5 nap alatt kipasszolták a pörkölő masinából a butikba. ez a lidli tud valamit
-
iatti
aktív tag
válasz eastsider #5567 üzenetére
ha jól látom nyomásszabályó poti van az oldalán? akkor ott tekerd fel maxra, és az őrlemény finomságával játszál. nem kell a 9 bárral foglalkozni. max a világos pöriknél szokták állogatni.nálam így megy. igaz nálam olaszos pörik mennek. próbáltam 6-7bárral,de itt kell a nyomás
-
iatti
aktív tag
válasz hyperspace #5591 üzenetére
szerintem nem csak a végterméket akarja vele mérni és úgy nem is fog működni a dolog,ha nem méri a darálandót. fél gramm eltérés már nagyon sok.
-
iatti
aktív tag
válasz eastsider #5589 üzenetére
emlékszem,amikor vagy 3-4 éve megvettem a gaggiát, első darálásnál picit gyors volt a lefolyás./mzzer mini/ másodikra -harmadikra olyan szirupos presszót kaptam,hogy tátva maradt a szám. kotyesz után csak pilláztam kávé egy pacificos robis blend volt. egyszerű,de indulásra pont jó.
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #5730 üzenetére
nálam egy dundi pezsgős dugó, meg 3-4 fogpiszkáló.
-
iatti
aktív tag
enyém 2004. mármint a kaszni . szoktál vakszűrőzni? én 4-6 dupla után szoktam. háromszor egymás után,de úgy ,hogy minden egyes indítás után leveszem a kart,és kiöntöm. évente zsíroldózok,meg félévente 2-3dl citromlét átnyomok rajta. harmadik éve zakatol a masina. gc mindörökké!
-
iatti
aktív tag
nekem gaggia van,de gondolom ennél is kb úgy működik a dolog. minden kosárnak van egy optimális töltöttsége. ez a 7g nekem nagyon karcsúnak tűnik. nálam pl most 17.5g-ból készül 35-36g kávé. és ez egy adag lefőzésnél meg inkább a súly arányok legyenek az elsődlegesek,és ahhoz nézd meg hogy mennyi idő alatt jött le. ha egy arányt kigondoltál, 1:2vagy 1:2.5, max1:3, ezt mindig tartsad. a lefolyási idő csak másodlagos.
-
iatti
aktív tag
válasz vatoloco26 #5875 üzenetére
szevasz! nem nagyon aktívak a fiúk. próbálok segíteni mihez használod a graefet?
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #5889 üzenetére
én nem akartam elsőre ennyit koptatni a billentyűket.
-
iatti
aktív tag
válasz roBEEsz #5942 üzenetére
felesleges az ims felsőszűrő. az ims kosár is bőven jó. nálam a vst most pihen koszos felső szűrő ellen jó a filterpapír. ez alap dolog,hogy ne szívj vele. még egy ami megütötte a szemem. a "vízleengedés".ez egyáltalán nem jó. kis bojleres gép,csak visszahűtöd a vizet. persze pid nincs rajta. az impresso kávé jó kis alap. evvel jónak kell lennie. egy hét alatt azért le tud dögleni minden féle kávé,ha sok levegőt kap. na meg próbálj a kávé mennyiségével variálni. nálam is próbáltam 18g-ot beletenni az ims-be,de elvettem 0.5g-ot,és az lett a jó adag./goriziani grand cru/
-
iatti
aktív tag
válasz roBEEsz #5973 üzenetére
én pár napja szedtem le a felsőszűrő+vízterítőtt. egy év alatt szinte semmi kosz,meg a zsírtalanító port is most használtam egy év alatt egyszer. filterpapír,meg vakszűrőzni sűrűbben. felesleges ennyit vegyszerezni,meg leszedni a felsőszűrőt. olvasgass inkább itt. Hardcore café több infó van. a gc-k 80-90%-án van pid.az enyémen is.
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #6041 üzenetére
Iván a rettenetes?
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #6059 üzenetére
ma vettem müllerben, 470 körül volt. dm-re írta valaki,hogy már 700? na de ma főni befagyasztotta a szotyi árát, nincs itt semmi gond
-
iatti
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #6155 üzenetére
én meg nem is veszek olyat,amiben nincs robi. a jó olaszhoz kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs