Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anubris

    őstag

    válasz kmarci25 #9190 üzenetére

    Sziasztok!

    Csináltam 2 próbát, egyelőre nagyon nem az az eredmény, aminek lennie kellene.
    Az alábbi technikával készítettem a kávét:
    -Megkerestem a darálóval a „referencia pontot”, ahol a két örlő kezd találkozni és kattogó hangot ad, ettől kicsit a fine fele toltam a tekerőt. 14 grammot a mérlegen kimértem és be az őrlőbe. (május 9-es pörkölésű arabica/robusta keverék avx brazil kávéval próbáltakoztam)
    -ezután kicsit megütögettem a szűrőkosarat hogy „le essen a kávé”, majd házilag készített wdt majd 51mm tamper. Ez ugye nem tökéletes, mert 51,4 mm kellene. Így amennyire lehet próbáltam vízszintbe hozni, mert alapjáraton első nyomásra a kosár egyik oldalán a kávé feljebb volt, mint a másikon.
    Dupla espresso gomb megnyomása előtt egyszer indítottam üresen egyet a kávégépen.
    Ezután 6-7 sec körül kezdett el jönni a kávé, elég gyengén folyt, 28 másodpercnél mutatott 12,9 grammot a mérleg. 1 perc 20-nál volt 70 grammnál és még folyt volna csak a pohár tele lett. :D
    Kiütve a zacc nem tűnt rossznak, egyben maradt. (képet, videót szívesen küldök aki elég türelmes, hátha tud javaslatot adni mit rontok el.)

    Ezután a gépen kicsit állítottam a coarse fele, az eredmény kb hasonló lett, picit erőteljesebben indult meg, de 1:18-nál 70 gramm.
    Oldal spriccelés stb nem volt egyik esetben sem.
    Ennél a másodiknál mikor levettem a szűrőkosarat a kávé fent maradt a gépben. :DD

    Többet egyelőre nem csináltam, mert ennek a kettőnek az elfogyasztása után szerintem ma hajnalig nem alszom el. :DDD

    Ami még felmerült bennem, mert videókban nem nagyon láttam, hogy mi lenne a normális? A Gépnek magától kellene 30 mp körül megállnia? Vagy nekem kellene manuálisan megállítanom a gépet 30mp körül és az lenne az ideális ha 30 mp-nél 28 grammot mutatna a mérleg?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák