Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
Nekem fontos volt a tejhab ezért lett a DB1 Pro, illetve megjelenésben és extrákban is sokkal jobban bejött pl. két karral jön alapból és fanyeles.
Latte Art-tal még mindig kindlódok kicsit, 350ml-es kiöntőt használok. Néha túl levegős/buborékos a végén a tej és nem elég krémes, ezért mikor tulipánt csinálok nem elég vékony a minta, de van hogy fordítva sül el és túl híg, akkor meg nem jön a minta.
Illetve a tej vége mindig buborékosabb, ami nem jó, mert pont akkor kéne rajzolgatni.
Valamikor egész jól sikerül, tényleg sok gyakorlás kell hozzá. Az biztos, hogy nem a gép erejével van a probléma, hanem a technikámmal. Pedig napi 3-mat csinálok 1 hónapja, de még mindig csak itt tartok
Itt pl. mennyiség is kicsit kevés lett. Persze nem mindig szánok rá elég sok időt és sikerül ahogy sikerül, csak ihassam a kávét.
Viszont a gép és eszközök tisztítása kétszer annyi idő, mint maga a kávékészítés. De már elég rutinosan megy, csak nagyon idegesít, ha bármi is kicsit koszos és csak teljesen tisztán tudom otthagyni a gépet.[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
Ja még annyi, hogy nálam nem volt kérdés az ár, mert a Pro előrendelésben 222.222 volt, így 22.222 HUF volt a különbség. De ha úgy nézzük, a plusz botomless kar miatt máris nem drágább. Szóval lényegében egy komolyabb gépet kaptam ugyanannyiért, valamint nekem ez a króm szín se jött be, jobban illett a konyhába ez a tojáshéj szín.
(bocs a dupláért, lejárt az idő, és most néztem meg az árakat.)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz headhunter86 #12252 üzenetére
Mérd ki a tejet pontosan a konzisztencia miatt és ugyanabba a csészébe próbálkozz. Én főleg 200ml-es Loveramics csészéket használok, ehhez mérek ki 160g tejet. A presszó ~40g. Ebből a mennyiségből pont ki lehet hozni az öntést, hogy még maradjon is a kiöntő alján egy kevés.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
headhunter86
senior tag
Loveramics csészét használok én is, illetve 150ml tejből csinálom mindig.
Csak néha duplát főzök, néha szimplát így van hogy pont jó a szint, van hogy kevesebb, de engem különösebben nem zavar, főleg, hogy a szimplát szeretem olyan 30g-ra belőni, így nem számottevő a különbség.
Ami jobban zavar, hogy a jó tejkrém nem sikerül.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz headhunter86 #12255 üzenetére
Ajánlom még Emilee Bryant latte artos yt videóit. A tejkrémnél még sokat segít ha gőzölés után átöntőd egy 600-as kiöntőbe.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
RetepNyaraB
veterán
válasz headhunter86 #12257 üzenetére
A videón nem látod mennyit öntött ki előtte
Segít az átöntés, jobb lesz a konzisztencia."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan presszógép, amiben nincs gőzölési lehetőség, de amúgy egy jó cucc? Vagy felesleges ilyet gyártani, és inkább mindegyikbe tesznek gőzölést is (Egyet tudok, a manuális Robot... de más esetleg?) -
Mr.Csizmás
Topikgazda
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krono.
tag
válasz Mr.Csizmás #12263 üzenetére
Tudom nem a dizájn az elsődleges, de bár tudna a K6 is olyan gyönyörű lenni, mint egy Timemore C3 esp mondjuk.
Ettől függetlenül lehet nem ártana rámennem. -
skilleeer
csendes tag
másfél hónapja vettem 106-ért
-
tailor
őstag
Egy K6 és a belépő Graef C702 között mekkora a különbség? "Ég és föld"? Graef-em van, de mivel én kávézom csak, így sztem elég lenne nekem egy kézi is, plusz rohadtul zavar a gép hangja, illetve, hogy "püfölni" kell...
-
Sped
aktív tag
válasz RetepNyaraB #12250 üzenetére
Igen, pontosan ezért nincs szükségem rá, és el is engedtem. Csak magamnak főzök 2-3 kávét naponta, ki se tudnám használni.
Ezt az új gépet mindenképpen bevárom, úgysincs most pénzem beruházni.
Egyébként azt lehet tudni, hogy ez mikor érkezik? Remélem fekete is lesz belőle, mint a mostani változataibólIndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
krono.
tag
Nem állítottam, hogy iparművészeti alkotás lenne, de sokkal szívesebben nézek rá a C3 ESP Pro-ra például, és a kis kávés polcomon is sokkal jobban mutat, mint a Kingrinder, a maga gumis, dombornyomott logós oldalával. Meg a mágneses kar ki be nyitása is igényesen van megcsinálva, nekem kellemes volt a használata, és azért a hobbi kávézásnál részben az élmény része a kis manuális munka, szívesebben használok szebb eszközöket, ha választhatok. Ugyanilyen alapon járhatna mindenki Suzukival, mert autó és kész, vagy használhatnánk ugyanazt a PC házat mint 2002-ben.
Ettől függetlenül megvettem a K6-ot, mert (remélem) méltán dicsért darab, köszi a beküldést!
-
d@vee
őstag
válasz krono. #12275 üzenetére
Azért egyáltalán nem suzuki vs ferrari esete, mivel mindkettő elvisz ugyanoda.
Elhiszem én hogy mennyivel minőségibb, de a kinézetről volt szó és tartom hogy semmi extra
Szerk.: műszaki boltban dolgoztam pár évig, valszeg azért vagyok immunis ezekre. Sokat voltam háztartási eszközök között[ Szerkesztve ]
Ja
-
RetepNyaraB
veterán
válasz krono. #12275 üzenetére
Mondjuk a világ hamar boldogabb hely lenne, ha mindenki Prius hibriddel csapatná ótvaros SUV-ok helyett. Ugyanis békére szoktat.
De ez teljesen off, csak a Suzukiról ugrott beSped@csak avx fácse csoportban láttam a prototípust. Mivel szimpla lego az egész gép, nem valószínű, hogy sokáig tart kiadni a végleges verziót - ha igény mutatkozik rá.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Gergőke88
addikt
Koszi! Valaki tervez rendelni és van Primeja? Szívesen tarsulnék.
-
tuzpenge
őstag
-
nagyúr
Srácok! Igazán teszkógazdaságos kérdés jön. A mezei mokka füle kávékészítés után a kezembe maradt. Ki hogy szokta orvosolni? Felfúrás stb az anyag mérete miatt nem nagyon megy. Valami ragasztó technika vagy új fogó beragasztása?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Gergőke88
addikt
válasz Mr.Csizmás #12282 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem akkor az ingyenes időszakkal.
Akkor már csak gépet kell vennem hozzá.
2 irányt látok:
- cafelat robot: mindenki dicséri. Viszont kell külön gép amivel a tejes italokat tudom készíteni. Erre ötlet, hogy melyik ami jó tejhabosító? Subminimal Nanofoamer?
- sage bambino plus
Egyéb más ötlet?
Amiben kérlek még segítsetek: mérleget honnan ami jó? Egyéb más kiegészítők?
Köszönöm! -
RetepNyaraB
veterán
-
őstag
válasz RetepNyaraB #12292 üzenetére
nekem sikerült viszonylag konzisztensen amikor rendszeresen próbálkoztam. A legfőbb előnye tényleg az, hogy nagyon olcsó és teát / french press-t készíteni is jó ha a tejhabra nem jön be - a polcon elfér
"... and I hope you have a great day!"
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #12293 üzenetére
+1. Minden nap így csinálom a tejkrémet vele magamnak is meg az asszonynak is...szerintem is lehet elég konzisztensen csinálni és azért nem is kell nagyon megfeszülni...elején picit nagyobbakat húzni utána sok picit de nem kell percekig csinálni se...20-30 sec alatt megvagyok...
ˣ
-
kchris78
veterán
Vettem AVX-es Nicaraguai specialty kávét (lehet ez nem SO, attól mert spec?). Ennek az a leírása hogy tejcsokis vaniliás édes, piros bogyós íz mellett, nagy kv szemekbe zárva .
A lényeg hogy:
lehúztam egy főzetet: 11gr (ez a kosár kapacitása épphogy nincs túltömve), 91 fok (-2 fok a normál középhez képest), 45mp jött alatt jött le 29-30ml. Citrusosságot nem érzek ellenben átütő keserűséget sem (ami nagyon pozitív, mondjuk engem nem annyira zavar ), talán ezt mondják "földes" íznek , lágy is (talán ez az édesség). Lényeg a lényeg hogy melyik paramétert módosítanátok hogy egy kicsit savasabb legyen?[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Más: vettem üveg dupla falú kis 80ml-es kávéscsészét. Mostam mostam használtam.. Aztán egyszer csak úgy mostam a kiskanalat hogy talán 10cmről bele esett a csészébe-re... Akkorát pukkant.. Totál megijedtem hogy most valami áramköri alkatrész durrant el az indukciós főzőlapban vagy a kávégépben, mert felülről néztem a csészét, aztán persze rájöttem hogy más nem lehetett... Szóval a tippem az hogy utólagos vizsgálat alapján BAROMI vékony üvegből készült a csésze ami kapásból nem jó, illetve a kiskanálnak hasonló hatása lehetett mint amit kiraknak buszoknál ablaktörő kalapács.. Plusz mivel mostam épp, lehet volt benne egy kis hőfeszültség is (megfejelve azzal hogy a benne lévő levegőnek is vagy szívó vagy feszítő hatása lehet hőfoktúl függően).
Szóval csak óvatosan...! Persze Temus vásárlás volt (mondjuk nem volt kifejezetten olcsó sem).
-
dippe
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert hiába olvastam el kismillió leírást, nem tudok dönteni hogy milyen gépet vegyek.
Kotyogóst használok (Bialetti Venus és Moka) indukciós főzőlappal, és úgy érzem kihoztam belőle amit lehet. Bármely általam próbált automata géptől jobbat főz. A munkahelyen Faema és talán Sage gépek vannak, amelyek természetesebben jobb kávét tudnak elsősorban a nagy nyomás miatt. Igazából az egyetlen gondom a kotyogóssal, hogy akkor igazi a kávé, amikor a biztonsági szelepe bekapcsol :/
Ezért szeretnék venni egy olyan karos gépet, ami minőségben stabilan hozza a kotyogóst és 100eFt alatt van. Tartósság, javíthatóság is szempont: jó lenne ha mondjuk 5-6 évet kibírna napi 3 főzéssel.
Milyen gépet tudnátok ajánlani? (Dedica, AVX Hófehérke és TB1 / Hibrew H10 bármi más?)
Másik kérdésem: Ha jól értem, a 3 járatú szelep nélkül sokáig várni kell amíg elmegy a nyomás. Ez mit jelent a gyakorlatban finom őrlés, és erősebb tamper esetén? Avagy kell-e ez a funkció nekem?
Köszi előre is minden választ! -
kmarci25
veterán
válasz kchris78 #12295 üzenetére
Én rövidebb időt lőnék be. A kioldódás elején jönnek a savasabb ízek, a végén a keserűek. Szóval picit durvábbra őrölném, hogy mondjuk 30-35 mp alatt kapj ugyanolyan mennyiségű italt.
A máshoz: az én duplafalú csészémnek egyszercsak az alja vált el. Alis vásárlás. Alzán egyébként jókat kapni, nézz körül ott. Nem drága, ellenben jobb minőség.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
dippe
tag
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
YouTube feldobta egy videóban a Bialetti Brikka kàvéfőzőt. Aztán néztem 28k
És azért úgy làtom egy egyszerű kávéfőzőről beszélgetünk. A crema-t emelik ki mint extra. Megéri megvenni? Igazàból napi 2 kv-t iszok van itthon egy Szarvasi Unipress meg néha iszunk egy kapszulás DG-t..
Vagy esetleg valaki pont használ ilyet?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest