Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horvi

    őstag

    válasz RetepNyaraB #11037 üzenetére

    Egész jó íze volt bár szerintem lehetne jobb is. Lehetett érezni benne a savakat illetve egy picit túl "erős" volt. Nagyon minimális keserűség jellemezte de azt csak a végén lehetett érezni nyomokban. Szóval van még mit csiszolni.
    Közepes pörkölésű kávét használtam hozzá. A recept az a Hoffmann féle volt nagyjából. 15g kávé(K6 on 90 click) 230g víz(több nem is nagyon fér bele), inverz metódus, 2 perc áztatás, megforgattam kicsit aztán 30 másodperc várakozás, aztán 30 másodperc alatt lepréseltem.

    Gondoltam megpróbálom először azt, hogy ugyanez a recept, csak a végén a kész kávét felhúzom egy kis vízzel.
    Utána amire még gondoltam kipróbálni, hogy kevesebb kávét rakok bele, vagy játszok az őrlés finomságával. Bár annyira még nem érzem a dolgot, hogy mikor mit kellene változtatni.

    Hello darkness, my old friend...

Új hozzászólás Aktív témák