Új hozzászólás Aktív témák

  • d@vee

    őstag

    válasz d@vee #10895 üzenetére

    Megjött a Hibrew gép és a kézi örlő is. Sikerült a G4-es kézi örlőből a javított verzióra kicseréltetni még szállítás előtt.

    Az örlő nagyon minőségi darab, masszív, súlyos, mondjuk még tapasztalni kell milyen szemcseméretre őröljek vele. 12-esig van rajta skála, 8-ra tekertem vele, már az is sokkal finomabbra őrölte mint a bolti darált kávé amit a kotyogóshoz használnak odahaza szüleim.

    A kávéfőző (H11) kinézetre hozza az átlag gépekét, csészemelegítő a tetején frankón működik.
    Gyári beállítással szerintem túl sok vizet nyom le, kevesebbre állítottam, így már jobban megfelel az igényeimnek.
    Jó forró a kávé amit lefőz, bár főzés előtt megnyitottam kicsit a gőzfunkciót, hadd melegedjen át rendesen minden.
    Kipróbáltam a tejhabosítóját is, annak azért kemény hangja van, igaz nincs mihez hasonlítanom, sosem használtam még tejhabosítót másik gépeken, eddig úgy néz ki marad parkolópályán amíg nem szerzek rendes tejet hozzá.

    Első frissen őrölt kávém: hát te jó ég. Ízélményre és illatra össze sem lehet hasonlítani a kaszulás vagy random szarvasi gépes bolti darált kávés cuccal. De még az alap automata gépek sincsenek a közelében sem (mosani és előző melóhelyen is automata gép volt).
    Barátnőm is ivott egyet, neki is nagyon ízlett, pedig nem is szereti a kávét. Eddig sose ivott akárhol voltunk, most már főzette volna a következő adagot :DDD
    A kávé íze ivás után még percekig a számban volt. Ilyet sem éreztem még, eddig maximum a keserűség maradt meg, azt is igyekeztem egy pohár vízzel minél hamarabb letudni.

    Abszolút pozitív élményeim vannak eddig ezzel a "fancy-bb" kávézással, már rendelem is a nyomásofokozó nélküli kosarat :DD

    [ Szerkesztve ]

    Ja

Új hozzászólás Aktív témák