Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz WonderCSabo #5278 üzenetére

    Valoszinuleg a konkret alkalmazasban nem relevans, de en itt erosnek talalom ezt a tulaltalanositast. Nem csak azert, mert ugyis a kodot kell valtoztatni, ha valtozik hogy milyen adatbazisokhoz kapcsolodik, az egy release-ben fix lista - legalabbis gondolom. Igy en siman karbantartasi feladatnak tartanam, hogy ha valahogy beesik egy uj, akkor annak letrehozd a neki megfelelo hozzarendelest is a map-ben. Ezzel a megvalositassal nem a kozvetlen leszarmazasi szintre szoritkozik a kod, tehat ha valamiert ugyanazt a db-t kesobb ketfele alosztallyal kezeled akarmiert, akkor ha jol ertem ezzel a koddal vagy elszall - ugyanahhoz ket kulon kulcs! -, vagy sokkal nagyobb karbantartasi igeny lesz az, hogy azoknal mindig visszakasztolva hivd a getHelper-t, plane ha nem csak egy helyen kell.
    Masik: ket map ugyanazzal a kulccsal, ez tuti kell? Ha jol ertem, akkor egy alosztalyhoz max. egy ADBM-ed van, tehat neki - nem statikus - member valtozojakent boven eleg lenne a szamlalot tarolni.
    Harmadreszt ha ez csak egy kezelo (szinte semmi mem.igeny, es a kapcsolatot ugyis a letezesetol fgtl. zarod - elorebocsatom, az adatbazisos reszhez nem ertek), akkor mi ertelme van a peldanyt kidobni majd kesobb ujra letrehozni?

    De lehet, hogy valamit nem latok benne ami plusz kell az adatbazisos parhuzamos kezeles vagy ilyenek miatt.

Új hozzászólás Aktív témák