Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz Spam123 #4754 üzenetére

    Elore bocsatom, hogy rejtvenykent nincs kifogasom ellene, de a kovetkezore asszocialtam.

    Nekem a MorganStanley felvetelin tettek valami hasonlot ele'm, ugy 6.5 eve. Ahol ugy szolt az allashirdetes, hogy keresnek jo problemamegoldo kepessegu fejlesztot, onallo munkara is alkalmas de csapatban is hatekony meg hasonlokat tartalmazo felsorolas vegen vagy C vagy C++ vagy Java jartassag. Na mondom, ez a nekem valo munkahely, mert itt valoban a kepesseget nezik, raadasul jellemzoen mukodo programhoz kell bekapcsolodni, nem csak a szakmai reszt tanulja az ember, hanem a formai es stilusbeli elvarasokat is a nyelven belul (es tetszett volna a penzugyi temahoz kapcsolodas).
    Na erre elem raktak egy ilyet. Ketto nagy bajom van ezzel:
    1. komoly helyen ilyen programot me'g jatszasibol se irunk, hiszen pont az a lenyeg, hogy a programot ne csak az iroja ertse meg, hanem az is aki code review-zza, meg az is aki kesobb bele kell nyuljon stb. (es akkor me'g a kommentekrol nem is ejtettunk szot)
    2. ahol arra kivancsiak, hogy ki tudod-e bogozni a kodolasi finomsagokat, ott kodolot keresnek, nem fejlesztot (a mi munkahelyunkon, ahol a fonokok inkabb muszaki egyetemrol indultak - mar csak az eletkor miatt is - mint tud.egy.-emrol, ezt ugy mondjak, hogy nem programozo kell neki amin kodolot ertenek, hanem mernok, aki problemara tud megoldast talalni - csak eppen ezesetben a program, annak is inkabb tervezese utjan).
    Vegulis olyan ertelemben nem volt ellentmondas koztunk, hogy ok azt mondtak, hogy nem feleltem meg (na persze, mert a fene gondolta, hogy tetszoleges java konyv elso 50 oldalanak bes*ggelese lesz egy ilyen hirdetes utan a felveteli feltetel), en meg mondtam, hogy me'g ha fel is vettek volna, se lett volna jo elfogadom, ha a munkatarsak akikkel egyutt kell majd dolgozni, mindossze ezen a teszten mentek at (volt ismerosom, aki keszult igy hozzajuk...)
    Termeszetesen kesobb kiderult, hogy volt akit meg pont forditva, az altalam gondolt stilusban felveteliztettek, gondolom egy masik reszlegre, vagy fonokhoz.

Új hozzászólás Aktív témák