Új hozzászólás Aktív témák

  • czgh

    tag

    válasz Carasc0 #63620 üzenetére

    Szia

    Én 3 éve használok iPhone-t, végigugráltam szinte mindet (3g, 4, 5).
    Azért vettem egy ilyen telefont, mert a jelenleg is csodálatosan működő 8 éve nokia 6230i-met szerettem volna lecserélni egy olyanra, amivel wifin lehet netezni és jack dugós a fülese. Erre 1000 más lehetőségem lett volna, de egy kicsit már kacsingattam a tapis telefonok felé is. Akkor miért ne azt vegyem meg, ami ezt a forradalmat kirobbantotta? (nem került sokba, használtan vettem az első készülékemet (mondjuk a többit is :) ))

    Teljes mértékben meg vagyok elégedve. Mindenre használható, számtalan helyzetben helyettesíthető a számítógéppel, nincs szükségem bekapcsolgatni azt, az üzenetküldés, a netezés, a zenehallgatás minden egy ujjnyújtásnyira van, és mindez egy szép köntösbe csomagolva. Az ios7 vélemények megoszlóak: valaki szidja, valaki nem. Nem érdemes ezzel foglalkozni, hiszen az ios 4-5-6 alapjaiban ugyanaz az oprendszer, csak folyamatosan bővült és finomodott. Véleményem szerint a jelenlegi szériával is ez lesz: az ios8, 9, 10 az mind a 7 továbbreszelgetése lesz és ugyanolyan gördülékeny lesz, mint azelőtt.

    Telefon összehasonlításom annyi volt más készülékekkel, hogy kicsit megtaperoltam, megnéztem, otthagytam. Az esztétika nálam sokat jelent, az iphone közelébe egyik sem ér. Androidos készülékekről meg csak annyit, hogy egy tableten nem találtam meg a beállítás menüt, egy telefonon meg 10-10 perc volt, mire megtaláltam azt, hogy egy fotót hogyan lehet kitörölni, illetve a mobilnetet hol lehet ki-be kapcsolgatni. Ha ilyen egyszerű funkciókat percekig kell keresgélni, az nálam nem felhasználóbarát. (vagy én vagyok béna) Számomra az android kusza és átláthatatlan, de leginkább logikátlan.

    Az i4s is egy remek választás, hardveresen még rendben van a készülék. Szerintem az ios8 biztosan elérhető lesz azon a készüléken, 9 már nem biztos. Elavul, mint minden, de itt ne 1-2 években gondolkodj, hanem 3-4, mert szoftveres támogatása az továbbra is lesz. (a 3g-meg épp ezért adtam el, mert az összes program 4.1.3-at kért, arra a telefonra az már nem volt telepíthető.)
    Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél a készülékkel egyáltalán csinálni, mire van szükséged, stb. Én mindig az egyel korábbi szériát veszem, mint az új, mert az biztosan kapja még a támogatást és olcsóbban lehet hozzájutni. Viszont 2 széria között már lehet akár egy kisebb szakadék, ezért érdemes átgondolni.

    Összefoglalva: Jelenleg én i5, i5C-t vennék, mert azzal nem lehet mellélőni. Hardveresen és szoftveresen is rendben van, nem is annyira nagyon drágák már és azzal 2-3 évig biztosan elleszel. i4s is egy nagyon szép és ügyes készülék, 1 évig még tuti bírja a tempót, de 2 már kérdéses...

    Ez a saját véleményem, lehet ellene, illetve mellette is érvelni, támogatni, leszólni, stb... Én egy percig sem bántam meg, hogy apple telefont vettem. És valószínűleg meg is tartom ezt a jó szokásomat (előtte is mindig csak nokiám volt, mert jó, szép, megbízható.)

Új hozzászólás Aktív témák