Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz M1995 #298286 üzenetére
Két 60Hz-es képernyőnek különböző lehet a válaszideje (adott pixel ki- és bekapcsolás között eltelt idő). Ezért van az, hogy az egyiken sokkal simábbnak, a másikon meg sokkal darabosabbnak látszik például a szöveg görgetés.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
markknight
veterán
válasz Aszpirin #298299 üzenetére
Ja amúgy még 2007-től egészen.. kb 2013-ig divat volt, hogy volt az app indításakor egy ilyen splash screen. Aztán úgy elkezdtek pörögni a telefonok, hogy ezeket kivezették. Most 2-3 éve megint előjöttek. Engem speciel zavar, igényem, marha gyorsan nyíljanak meg, kb azonnal, háttérbe ha lehet frissítse is az appot, tehát ne találjam úgy mondjuk a facet ahogy hagytam és a többi.
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz Viktorbáró #298289 üzenetére
A kamera tekintetben egyetlen különbség van a Pro és a Pro Max között, ez pedig a zoom. A Pro 3x zoomot tud (77mm), míg a Pro Max 5x zoomot (120mm). Minden más ugyanaz.
A kérdés az, hogy te melyiket használnád többször. Szerintem az 5x inkább tájképek és street fotók esetén jöhet jól sokszor. A 3x meg szerintem ez egyik legjobb távolság portrék esetén.
Mindkét Pro tudja az USB3.0-át. -
M1995
aktív tag
válasz Viktorbáró #298289 üzenetére
15 Pro és 15 Pro Max is támogat gyorsabb adatátviteli sebességet, viszont külön kell gyorsabb kábelt venned.
A dobozban csak 2.0 sebességű kábel lesz. Ahogy más gyártóknál is ez a norma. Pro Max kamerája 5x optikai zoom. -
xhege
veterán
válasz markknight #298308 üzenetére
Én “sokat” túrázok, és rengeteget utazok a munkám miatt. Így nagyon sokat fotózok városi környezetben is. Nekem sokszor hiányzik az erősebb zoom a 14 Pro-ból. Viszont a 3x meg a portrék miatt hiányozna…. Sajnálom, hogy nem került bele mindkettő, mind dedikált lencse.
-
PACSA75
őstag
válasz yodamester10 #298304 üzenetére
Ez valóban szintén egy plussz a Waze irányába. De ha őszinték akarunk lenni, van az autón műszercsoport, ami ezt kijelzi. Sőt a navi mindig kevesebbet mutat kb 5km/h val, ha jól emlékszem. A rendőrbácsi, meg úgysem a gps által jelzett sebességet fogja figyelembe venni gyorshajtás esetén.
-
senior tag
válasz M1995 #298307 üzenetére
Csak halkan jegyezném meg, hogy a kábel fizikai tulajdonságai nem korlátoznák 2.0-s sebességűre, szóval ez szándékos korlátozás, és nagyjából biztos vagyok benne, hogy a "nagysebességű" kábelekért licenszdíjat szed be az Apple, pont úgy, ahogy azt a Lightninggal teszi (utóbbinál nem a sebesség miiatt, csak mert saját technológia, és miért ne zsebeljen el ezzel is egy halom pénzt)
-
Gicz
addikt
válasz Aszpirin #298313 üzenetére
De, a 2.0-ás USB-C kábelekben fizikailag hiányzik a +4db ér, és a jó minőségű árnyékolás, ami kell a nagyfrekis átvitelhez, ezért olcsóbbak. Tölteni tökéletes és így olcsóbb több töltőkábelt venned is, meg az apple-nek is olcsóbb legyártani. Ez most nem a "különleges apple chip" esete. Amit nem vártunk az apple-től, de szerencsére íg alakult.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz PACSA75 #298312 üzenetére
"Sőt a navi mindig kevesebbet mutat kb 5km/h val, ha jól emlékszem."
A navi mutatja a tényleges sebességedet, a műszercsoport direkt jóval többet mutat a valóságnál. A rendőrbácsi is a valós sebességet méri, nem azt amit a te autód mutat neked a műszerfalon.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Tibiajax #298311 üzenetére
Azt nem a waze téveszti össze. Olyan közel vannak egymáshoz, hogy ha nem azon mész, amelyiket ő mondja, akkor ilyen kis különbséggel nem feltétlenül tesz át a másikra, gondolván, hogy te azon mész, amelyiket mondta. Mindazonáltal szerintem elég hamar átteszi, mert azért idővel rájön, hogy te stabilan a másikon mész.
-
sgeza
veterán
válasz PACSA75 #298312 üzenetére
Tibee86 leírta, amit én is akartam.
Egyébként az én autóm műszere pontosan a valós sebességet mutatja mindig. Nekem már nincs fentebb állítva. Viszonylag új autó digitális műszerfallal, gondolom figyeli a gps-t is, és így mindig pontos. Személy szerint én ennek örülök, legalább tudom, hogy pontosan annyival megyek. -
senior tag
válasz sgeza #298317 üzenetére
Egyébként ehhez még annyit, egyetértve az általad írtakkal, hogy az én autóm (4-es Octavia) SAJÁT navigációs rendszere még azt is mindig pontosan érzékeli (ha nem alagútban vagyunk), hogy melyis sávban haladok, mutatja is, ha sávot kellene váltsak. Ilyen pontosságot az iPhone-on lehetetlen elérni, nyilván nem véletlenül van ott az autók tetején az a cápauszony-alakú antenna...
A 4-es Octavia Clumbus rendszere egyébként - ha előfizet az ember a részletes forgalmi infókra is - pontosságban és navigációs algoritmusban is veri az összes telós appot - de sajnos olyan szar a keresője, meg néha olyan lassan indul, hogy az elveszi az ember kedvét... Na meg a "magyarságát" is erősen szokni kell "kétszázötven méter múlva a második utcánál forduljon jobra a egy útra" meg "most forduljon balra a Fő tér utcába" stb. Jókt lehet mosolyogni -
sgeza
veterán
válasz PACSA75 #298322 üzenetére
Ezt teljesen kizártnak tartom. Egy bírósági tárgyaláson nem lehet bizonyíték erejű egy nem hiteles, nem a rendőr által alkalmazott műszer. Nem abban kételkedem, hogy ez megtörtént, hanem azt akarom mondani, hogy egy ilyet bíróságra kellett volna vinni, és nem elfogadni, amit a rendőr mond. Ha bíróságon volt az ügy, akkor pedig fellebbezni, és kirúgni azt a szakértőt, aki ezt veszi alapul.
-
senior tag
válasz M1995 #298321 üzenetére
O.K., igen, látom, benéztem, sorry.
Ettől még valószínűnek tartom, hogy trükközni fog az Apple a nagysebességű kábelekkel. Mert csak annyit ír elő neki az EU, hiogy USB-C legyen a töltés, azt nem, hiogy USB 3.0 sebességet ne korlátozza, ha nincs a kábelben azionosító chip (amit tőle kell venni minden gyártónak) - mint a Lightning esetében De persze ez csak spekuláció, amit az eddigi tpapsztalat táplál bennem. -
BUZZLGHTYR
senior tag
Insta ertesitesek nem jonnek meg, a beallitasokba nem alitottam semmit, telefon ujrainditas volt
13 pro rol 15 prora valtas utan nem mukosik, nagyon zavaro, otletek? -
sgeza
veterán
válasz Aszpirin #298323 üzenetére
Nem lehet, hogy az még a kamerát is használja, hogy tudja, melyik sávban van?
Ja, és ha már alagút, nekem a waze átveszi az autótól a sebesség adatot (carplay-t használva), és alagútban is pontosan tudja, hogy mennyivel megyek! Nem tudom, hogy csak a waze képes-e erre, de a többit nem néztem.[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz BUZZLGHTYR #298326 üzenetére
Nekem messenger ugyanez, azóta se jönnek értesítések (1-2 napja írtam, hogy 3. napja nem jönnek ) . Mivel meta mindkettő, ezért lehet közös pont.
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Van valaki aki átvett már fekete titán Pro Max-ot? A festés minősége és az újlenyomat láthatóságának kérdése érdekelne, hogy mennyire igazak a pletykák ezzel kapcsolatban…
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
pethYeti
addikt
Ki mire használja az új gombot?
Én csináltam egy parancsot. Ez így nagyon hasznos már.
-
senior tag
válasz PACSA75 #298331 üzenetére
OFF
Örülj neki, mert egyébként már nagyon megbántam, hogy ezt az Octaviát rendeltem meg 2020-ban. Ezek az asszisztens-rendszerek nagyon gyerekcipőben járhatnak még a Skodáéknál, nálam volt egy hiba, amivel összesen 5 alkalommal voltam szervizben, és 7 napot töltött ott, na meg a jelentkezésétől fogva 1 évbe került, amíg megoldották. SENKINEK nem ajánlom a 4-es Octit, életem talán léegrosszabb döntése volt, ráadásul jobb ajánlatot kaptam egy hasonlóan felszerelt Passat-ra, és én hülye "A Passat unalmas" felkiáltással inkább az Octit választottam. Hatalmas tévedés volt. Nem is tudom még elképzelni, mit hozhat még a jövő, és milyenek lesznek ezek a járgányok mondjuk 10 év múlva... mindenesetre azt már nem a saját bőrömön fogom megérezni, az tuti, mert ha minden jól megy, még 2 év, és megválok tőle... -
noorbertt
őstag
Apple óra topik, tudom..
de ez valós?
https://youtube.com/shorts/B520W1e3Eok?si=XogouwkfVX-Wi1R2
mert akkor komoly bs fejlesztés
(korábbi órákkal is lehet double tap engedélyezni )[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz majestic #298333 üzenetére
Ha az ujjlenyomatokra gondolsz, akkor bár ez itt kék, az is szépen gyűjti, gondolom a fekete sem lehet különb: [link]
pethYeti: Nehéz egy ilyet összehozni? Bár még okt. első hete odébb van, mire ideér, azért szívesen beleásnám magam az ilyen jellegű parancsokba.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
lsebestyen
addikt
válasz BUZZLGHTYR #298326 üzenetére
Múltkor erre valami nagyokos azt reagálta itt a topikban, hogy ne használjak instát. Nekem meg pont az volt a problémám, hogy fókusz módban is jöttek az insta értesítések.
-
senior tag
válasz markknight #298340 üzenetére
Az lenne igazán érdekes és hasznos, ha ez a gomb alkalmazásfüggően programozható lenne. Pl. főképernyőn vagy zárolt képernyőn: némítás, kamerahasználat közben: videó és fotózás közti váltás, esetleg vakuhasználat be/kikapcsolása, telefonáláskor: kihangostás, esetleg mikrofon némítása, stb.... vagy talán már most is alkalmazásfüggő?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest