Új hozzászólás Aktív témák

  • ZooLee

    őstag

    válasz Soak #26433 üzenetére

    Megy az, csak lassan. A csúszkával a minimum fényerőt állítod be, annyira fogja max leengedni. Próbáld ki, hogy beállítod, majd egy beteszed egy lámpa elé, látni fogod, ahogy a csúszka mászik fel lassan, ha meg elveszed, akkor meg vissza. Sokkal lassabban, mint régen.

    (#26428) [chelloZotya:

    Csepptöltés a NiMH akksiknál van, itt csak változó áramú töltés van, miután az akksi elérte a kapacitásának kb. 80%-át. Addig "teljes erővel" tölti vezérlőelektronika, utána egyre jobban csökkenő árammal. A töltöttség kijelzése pedig alapesetben nem nem pontos, lehet, hogy a telefon már simán 100%-ot ír ki, de még elég sokat bele lehet tölteni. Tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen töltővel és mennyi ideig töltöd. A gépről max 500mAh áramerősséggel fogja tölteni (ennyit tud az USB port szabványosan leadni), a fgali töltő pedig (legalább) 1A-t. Tehát kapásból az alaptöltés is más.
    A legjobbat akkor teszed vele, ha a gyári töltőt használod, és miután 100% töltést jelez (ez gyorsan, akár egy óra alatt is megtörténhet), még pár órán keresztül rajta hagyod a töltőn. De ezt nem kell olyan szigorúsággal alkamazni, mint a NiMH akksiknál, itt nincs memória effekt, alapvetően akkor töltöd, amikor jólesik, a sok kis töltést nem szeretik hosszú távon.

Új hozzászólás Aktív témák