Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircipeti
senior tag
-
konrad
aktív tag
Ezt mértem most:
[Szerkesztve]Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
LeslieG Jr.
őstag
Ez már szép netsebesség. Nálam ez olyan 69xx kb/s szokot lenni. A feltöltés az stimmel. De nem panaszkodom. Stabil mint a franc és nem szakadozik. Ugyhogy meg vagyok elégedve.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Nightmare
senior tag
Szeptember 3-tól új akció lesz az invitelnél...még nem tudni, hogy mi, az ügyfélszolgálatos sem tudta, de azt mondta jó lesz. Kérdeztem ma, hogy mit tud ajánlani, mert lejárt a hűségem, és ha van valami jó akció, akkor aláírok még egy évet...erre a szeptember 3-at ajánlotta.
Kiváncsi leszek mit találnak ki....-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Nightmare
senior tag
válasz Nightmare #2757 üzenetére
A modemben ezek az értékek vannak.
Output Power (dBm) up/down = 12 / 20
Attenuation (dB) up/down = 15 / 25
Noise Margin (dB) up/down = 31 / 16
Vendor Id (local/remote) = ALCB / ALCB
Ezek mennyire számítanak jónak, vagy rossznak?-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Nightmare
senior tag
-
MIFtIli
aktív tag
Érdeklődnék, hogy le lehet-e kérni a szolgáltatótól, ki(mert van router, ami tilos), mettől meddig, mekkora adatforgalommal internetezett.
Tudtommal a normális számlán nincs ilyen, csak az összeg.
/invitel persze/ -
Nightmare
senior tag
Itt az új invitel akció...én valami jobbat vártam.
[link]-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
shabbarulez
őstag
válasz Nightmare #2763 üzenetére
Úgy látom egységesedik a kínálat. Hungarotel területen pár csomag sebesség értéke kicsit eltért a Tíkom/Invitel csomagoktól, ezeket egységesítették. Most már Invitel és Hungarotel területen is ugyanazokat a csomagokat, ugyanolyan kondíciók mellett nyújták. Ahogy nézem Pantelnél megszűnt a Tíkom viszontértékesített ADSL csomag, ezt a továbbiakban az Invitel csinálja, oda migrálódnak át a meglévő előfizetők. Pantelnél megmaradtak a teljes szolgáltató váltásos csomagok, viszont igen alaposan megkurtultak. Régen volt 24 Max csomag és egy legkisebb belépő szintű 1 Mbps-es, ezeket most már nem látom csak a 3 és 5 Mbps-es maradt.
Gondolom majd jővő évtől fog még inkább egységesedni a kínálat, a JPE nagyker, egyetemes szolgáltatási kötelezettséget egységesítése macerásabb jogi procedúra. -
ent
őstag
Van vkinek ilyen modeme?
Dialcom ADSL Bridge CT-307E?
Mi az IP címe?WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
ent
őstag
Újszegedi Ph!sok:
senki nem talasztalt a duplázás utáni sebesség csökkentést? 2 ről 8 ra ''duplázták'' és most jó ha eléri a 4mbit/secet. Átlag 3Mbit/sec nek felel meg a vonal. Minden kipróbálva...WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
Reag3nS
senior tag
volt régebben egy pdf, amiben megvolt városokra lebontva, hogy hol találhatók azok a központok amik a netet adják az usereknek. meg van valakinek?
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
shabbarulez
őstag
Az Invitel zászlaja alatt - videó [link]
-
harlyngton
tag
Érdekel valakit hogyan kell az annex b-s dlink 380t-t működésre bírni.
-
Nightmare
senior tag
Miután a Hungarian Telephone and Cable Corp (HTCC) felvásárolta az Invitelt, a magyar piac második legnagyobb vonalas, illetve piacvezető alternatív telekommunikációs szolgáltatóját, a cég most bejelentette, hogy a jövőben egységesen Invitel márkanév alatt kínálja valamennyi termékét és szolgáltatását.
Tulajt váltott az invitel...-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Winner_hun
titán
Remek ping [link]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Nightmare
senior tag
válasz shabbarulez #2773 üzenetére
Hopppsz Azt hittem nagy újdonságot mondok A mostani számlával jött az értesítő...akkor ők is el vannak maradva...
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Chaoti[X]
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis helpet.
Van egy ASUS WL-600G router ami Adsl modem is. Próbáltam beállitani a leírás szerint, de természetesen az automatikus Adsl beállitás nem müködött és Mo nem szerepel a kiválasztó listán.
Szóval maradt a manual config. Ekkor pedig meg kell adni egy VPI és VCI értéket.
Tudja valaki hogy ezek milyen értékek? Vagy esetleg ismeri valaki ezt a routert? -
zabla
aktív tag
ahhoz képest, hogy ennek 8megának kéne lennie, elég szerény gödöllő
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.
-
cool13
őstag
Sziasztok! Két kérdésem volna. TP LINK Router Invitel a szolgáltató.
1. Miért szakadozik a net? Rendszeresen ledobál.
2. Ez a része a menüben mit jelent:
DHCP Clients List
ID Client Name MAC Address Assigned IP Lease Time
1 xxxxxxxxxxx 00-50-8D-68-69-EB 192.168.1.101 01:49:22
2 xxxxxxxxxxx 00-A0-C5-38-7A-96 192.168.1.100 01:49:02
3 xxxxxxxxxxx 00-13-8F-0E-AD-4A 192.168.1.102 01:46:31
A wifi jelszóval védve, mégis használták esetleg? Mert mi kábelen használjuk a netet, a wifi részét egyenlőre nem.
Köszönöm a segítséget! -
ent
őstag
Sziasztok!
Először is mindenkit megkérek arra, hogy a most következő kérdést kezelje úgy, hogy nehogy kikerüljön vmelyik szolgáltatóhoz .
Van egy ADSL vonalam. A vonalra egy telefon és maga az internet van kötve a szokásos módszerrel. A telefon kábel 4 eret tartalmaz, a 4 érből 2 használt, ez a 2 ér eredményezi a kapcsolatokat (telefon, internet).
Van rá módom (szakértelem nem tőlem származik) és lehetőségem, hogy a másik 2 érre egy másik modemet (adsl) rakjak. A kérdés a következő: azt hogy a gépem (xp) a két bejövő internetes vonalat (2 modemtől származót) egyként kezelje, milyen lehetőségek vannak? Elég 2 hálókártya? Esetleg előtte egy szerver gépet kell csinálom és onnan rá a gépemre?
Olvastam vhol, hogy solaris szervereken a multitask lehetőség adott hálózati megosztásra. Létezik ilyen xp-re?
Bocsi ha offos a kérdés, hírtelen nemtottam hol kérdezzek.
És bocsi, ha esetleg megtaláltam a fórumját és az itt olvasó máshol is olvasná ugyanezt a kérdést.thx
Ui.: Pszt, természetesen a lényeget nem osztom meg a néppel, hisz nem elég a két érre egy modemet tenni!!!!
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
BSOD
senior tag
Szerintem alapesetben a másik érpáron nincs semmilyen jel. Tehát a dolog már ezen megbukik, hacsak nincs mégegy telefonvonalad...
Régen voltak 2 vonalas analóg modemek (talán diamond) amivel lehetett duplázni sebességet meg telefonköltséget... talán van most is olyan router/gateway/modem ami ezt tudja.
Sok értelmét nemigen látom ebben az esetben sem, a jellemző szerveroldali szűk keresztmetszet miatt.
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
ent
őstag
-
BSOD
senior tag
-
shabbarulez
őstag
Ugye nem gondolod komolyan hogy attól mert egy másik modemet raksz egy érpárra, attól máris lesz egy ugyanolyan internet kapcsolódásod mint a párhuzamos másikon. A két érpárnak semmi köze egymáshoz. Ez alapján egy szóló érpárra rakott modemmel is lehetne netezni. Ez nem úgy működik ADSL esetén mint a régi dial-up betárcsázós netnél hogy bárki vett egy modemet és akkor azzal máris tudott netezni.
Az ADSL pont-pont kiépítésű techológia minden eszköznek ami a user oldalán van kell lennie egy szolgáltató oldali eszköz párjának, különben nem fog működni. Hiába rak az ügyfél egy modemet a saját érpárjára, ha az a telefonközpontban nincs rákötve egy DSLAM portjára akkor sosem lesz internet kapcsolata. Márpedig a szolgáltató csak akkor fogja DSLAM portra kötni, ha elő is fizetett internet szolgáltatásra. És természetesen csak annyi érpárat fog bekötni ahányra érvénye szerződése van.
Szóval te hiába kötsz a második inaktív érpárra modemet, nem lesz rajta netkapcsolatod. Csak akkor ha rendelsz egy második internet kapcsolódást. Ha két működő ADSL kapcsolatod van akkor azokat természetesen layer3-ban összefoghatod, akár megfelelő 2 wan portos routerrel, akár softwares módszerrel. Egyes szolgáltatók üzleti csomagoknál kínálnak is erre komplett megoldást, pl. Externet PowerDSL csomagja, ahol a szolgáltató ad egy Cisco routert a két kapcsolat layer3-as összefogására és szolgáltató oldalon a saját core routerén is. Így egyesíteni lehet a két kapcsolatot. Persze lehet venni két független szolgáltatótól is netet, ha a redundancia növelése a cég. Persze a alaphálózati szolgáltató ADSL hálózatán nem lesz redundancia, ahhoz az kellene hogy két független technológiát használj, de az ISP-k szintjén meg lehet oldani. Ha pl. valamelyik ISP nemzetközije lehal akkor a másik még működhet, persze olyan ISP-ket kell választani akik nem azonos partnerekkel peeringelnek, mert különben nem sok értelme lenne.
Fizikai layer1 szinten is össze lehet fogni két internet kapcsolatot, ez a bonding. Ehhez viszont a bondingot hardwaresen támogató modem és szolgáltató oldali DSLAM kártya kell. Ekkor persze csak azonos szolgáltatótól lehet rendelni a szolgáltatást, de a bondiggal megspórolható a jóval bonyolultabb és drágább layer3-as eszközzel megoldott kapcsolódás összefogás. Viszont a magyar piacon jelenlen nagykerben nem kínálnal bondingos lakossági ADSL szolgáltatást, erre jellemzően csak az üzleti csomagoknál van lehetőség, mert ők a jellemző célközönsége az ilyen jellegű szolgáltatásoknak. Jelenleg a nagyker szolgáltatók nem is kínálnak ADSL szolgáltatás esetén bondingot, csak üzleti G.SHDSL csomagok mellett, ott lehet két érpárral 4/4 Mbps-es csomagot rendelni.
-
ent
őstag
válasz shabbarulez #2785 üzenetére
A program ilyesmi:?:
http://www.nat32.com/
http://www.winplanet.com/file/11746.htmWEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
Frenky89
addikt
Üdv. mindenkinek!
Valaki legyen szives segíteni rajtam! Kellene pár infó az új "Kettő-az-egyben" csomagokról, mert most még a régiek vannak kint az invitel.hu-n, de a reklámszutyokban, amit nemrég küldtek, abban meg már kis módosításokkal vannak szinte ugyan azok a csomagok.
1.: Mi a különbség a Komfort és a Komfort Plusz csomagok között?
2.: Ha a meghosszabbított hűségidőn belül váltok net-, illetve telefon csomagot, akkor annak van valami anyagi következménye?Válaszokat előre is köcce!
Frenky[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
1, a plussz az régi előfizetőknek van, akik csomagot áltanak
2, felfelé lehet váltani, nincs anyagi következmény, csak újraindul a hűségÉpp ma voltam és váltottam 4megás komfortról, ami 11900volt havonta, 4megás plusszra, így csak 9490ft lesz.. És helyi inviteles hívás ingyenes
-
aktív tag
Sziasztok!
Habár nem vagyok Inviteles ide írok hátha tud valaki megoldást:
Az internetem teljesen jól működik, amíg a vonalas telefonra nem jön hívás, vagy nem kezdeményezünk hívást.
Ahogy ez megtörténik, megszakad az internetkapcsolat, a kis ikonok közül az egyik monitorja feketére vált (a két összekötött gép ikonja a startmenű alján) kiírja egy idő után, hogy a "Távoli számítógép nem válaszol" és mindaddig nem tudok visszacsatlakozni míg meg nem szakad a telefonhívás.
Tehát nem lehet egyszerre internetezni és telefonálni.
A netem 2Mbit-es (pedig elvileg 4-re fizetek elő) Interware ADSL.
Meg van osztva. (nem routerrel hanem hálókáryákkal, az én gépem a "szerver")
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
Pé
senior tag
Sziasztok
Nekem is gondom van szintén invitel.
ADSL már vagy 4 éve megy (számlán még premium 1m ADSL nek írják, de állítólag 8 megás )
Siemens c110-es modem van illetve smc wbr14-g2 router
Kb. 3 héttel ezelőttig csont nélkül ment minden, azóta meg hol van net, hol nincs. (inkább hol nincs, mert kb napi 1 óra amíg van)
Eddig wpa2 vel ment wifin 3 géppel, de azóta kikapcsoltam ezt is és firmware-t is frissítettem (1.11-re) .
Nemtom mit érdemes még megnézni hogy a hiba kiderüljön, mertha az invitel úgy áll a dologhoz hogy "hjakérem router.. aztat mi nem támogassuk" akkor morci leszek.Köszi
-
Nightmare
senior tag
Ma 9-kor csomagot váltottam az új akció keretében, aláírok egy évet(lejárt a hűségem).
4M/256K volt az eddigi sebességem. 8M/512K-ra váltottam.
A hölgy azt mondta, hogy 1-2 nap az átállás az új sebességre, hozzáteszem nagyon kedves volt. Hazaérve belementem a modem menüjébe, 71xx/512 volt beállítva. Többszöri modem restart, és vonal tesztelgetés után a központ bállítota a 8096/512-t.
A pinget nem kell nézni, arra parancssorból csináltam egy pingelést.Microsoft Windows [verziószám: 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.D:\>ping bix.hu
bix.hu [193.239.149.1] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=10 ms TTL=61
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=9 ms TTL=61
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=9 ms TTL=61
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=8 ms TTL=61193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 8ms, maximum = 10ms, átlag = 9msÖsszességében. Ennyi. Az invitel beállított pár óra alatt az új sebességre, kedvesek voltak, a sebesség, és a ping első osztályú, kiesés szinte soha nincs. Csupán ennyit akartam.
[ Szerkesztve ]
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
CSorBA
őstag
analog telefon
-
Nightmare
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!