Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát elképzelhető hogy a routered nincs a helyzet magaslatán és ''lekorlátozza'' a net sebességedet. Még talán azt kéne kipróbálni hogy árnyékolt UTP kábelel kötöd össze a routert és a gépet.
tod99: A leírtak alapján 98%-ban a szűrő mondta be az unalmast.
[Szerkesztve]CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
tod99
csendes tag
és azt nem tudja valaki hogy az invitel milyen felhasználónevet és jelszót szokott adni a modemeknek?
-
Rent
senior tag
válasz Winner_hun #2153 üzenetére
sztem se a szolgaltato, hanem a gyarto allitja be
-
senior tag
Ez a speedtestes cucc megbízható?
Mert nekem ezt lökte ki és megvallom kicsit kételkedem benne hogy ezek lennének az adataim:
mégse
rájöttem mért volt ilyen tárgytalan
[Szerkesztve]Youth hides the key to salvation
-
Digiti Dotto
tag
Dorogon még semmi...
-
sTERNI
senior tag
24-esben még semmi.. de legalább nem is szakadozik.
"You travel with fascinating companions, Doctor."
-
mongi
senior tag
Nagymaros: az eddigi stabilnak mondható 30-40 ping szökik felfelé
sebesség is hullámzik, 8M-es csomi eddigi 6800kbit/s helyett néha csak 6300-as...
Internet Provider: INVITEL TAVKOZLESI
Total Tests Taken: 4
Fastest Download: 6860 kb/s
Fastest Upload: 431 kb/s
Average Download: 6592 kb/s
Average Upload: 430 kb/s.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
minmax
csendes tag
Elég ramaty ez az emelt sebesség. Nem megy 5,5M fölé a down, az up 420 körüli. Pedig az utca végén van 500 m-re a DSLAM. Amíg 1M volt, stabilan ment 1030 körül, 2M-nál 2050, most illene legalább 6,5M. Reklamáljak hogy nálam miért nincs annyi mint másoknál? Kiröhögnek.
A butától sosem várnak el okos dolgokat, az okosat viszont állandóan figyelik mikor hibázik.
-
Chip
aktív tag
Mire kevés nektek a 6Mb/sec?
-
Nightmare
senior tag
Ha 30 mbit/sec lenne és 20-at kapnának az is kevés volna.
Tudod...ott a 8 is lehetne...de csak 6.Onnantól sztem már nem sokat számít.
Rég jártam itt,látom a 24-esben se híre se hamva az emelésnek.Nemsokára már már május lesz. ...lejár a 31.-e.-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Gergello
addikt
Nektek amíg nem emeltek normális volt a net? Én már lesz.. az emelést. Nálunk feleznek,1mbit-> 200-500 kbit, 200as ping, packets loss is magas. Nem tudom mi lesz itt emelés után , talán majd eljön a 4mbit fele , akkor talán használható lesz.
-
kezdő
senior tag
Esztergomban kifogástalan a net!
A ping jó, nem szakadozik, stabilan tölt lefele.
THX Invitel! -
M412311
csendes tag
Sziasztok!
Balatonalmádiban (88-as körzet) emeltek már valakinek?
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Arokszallasi van meg itt vki rajtam kivul??? /hetvegenta naaaa:- )))/
Mert csak arra lennek kivancis nala mi a helyzet???
koszi
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
minmax
csendes tag
Arra ha töltök le egy nagyméretű fájlt akkor ne kelljen olyan sokat várni. Senki nem mondta, hogy 30%-al kevesebbet fizessek havonta mert ennyivel alacsonyabb lesz a down a névlegesnél. Ráadásul nekem még a 6M sincs meg.
A butától sosem várnak el okos dolgokat, az okosat viszont állandóan figyelik mikor hibázik.
-
kezdő
senior tag
válasz wirelesser #2171 üzenetére
Pár száz méterre vagyok tőle ezek szerint.
De honnan tudod hogy ott van? -
wirelesser
csendes tag
Úgy láccik csak azok kapják meg a full sávszélt akik közel vannak ... Nagyon közel...
[Szerkesztve] -
minmax
csendes tag
válasz wirelesser #2175 üzenetére
Pont fordítva, én nagyon közel vagyok mégsem kapom amit kellene.
-
shabbarulez
őstag
A modem alapján nem úgy néz ki mintha 500 méterre lennél a DSLAM-tól, a 30-as csillapítás alapján annál jóval távolabb kellene lenned, inkább úgy 2km-nyire. Biztos vagy benne hogy olyan közel van hozzád az MDF? INRUO melléklet szerint nézted meg hol van helyileg az MDF? Ha mégis olyan közel lenne, akkor lehet te máshova vagy bekötve, esetleg jó nagy vargabetűket ír le a kábel, vagy nagyon rossz minőségű a kábel azért akkor a csillapítás. Vagy esetleg nálad lehet gond az otthoni kábelezés, szűrézés körül.
-
minmax
csendes tag
válasz shabbarulez #2182 üzenetére
Lehet hogy 600m-re vagyok a DSLAM-tól, de biztos hogy 1 km alatt. Az persze lehet hogy nem is abba vagyok bekötve.
Egy dolog eszembe jutott: anno mikor bekötötték az ADSL-t gyorsan lehúztam egy sima kéteres ősrégi telefonvezetéket a padlásról a pincéig kb.20m-t. Gyorsan-gyorsan legyen net, aztán azóta is úgy van. Lehet ki kéne cserélnem CAT5-re. Egy próbát mindenesetre megér.A butától sosem várnak el okos dolgokat, az okosat viszont állandóan figyelik mikor hibázik.
-
shabbarulez
őstag
Előfordulhat, ehhez nem igazán értek, de ésszerű hogy minden kábelezés annyit ér mint a legszűkebb keresztmetszete. Korábban írta valaki másik topicban hogy egyes bp-i drága árkategóriájú lakóparkokban képesek voltak olyan trágya kábelzést csinálni amin a telefon is alig ment, a net meg pláne nem. A lakópark előtt a Tíkom drót még vitte a 12 Mbps-et, a lakóparkon belüli alig száz méter kábelen meg 1 Mbps alá degradálódott. Ott is csak egy stikábel elvégzett újrakábelézéssel tudtak eredményt elérni.
Mindenesetre érdemes szétnézni portán belül hol lehetnek gyenge láncszemek, főleg ha tudod hogy közel van az MDF. Aztán ha végül nálad már mindent kizártál akkor marad Invitel hálózata. -
veterán
Hihetetlen, hogy mennyire telhetetlenek egyesek.
1M-el lehet tölteni 120k-val.
2M-el 240k-250k.
5M-el 650k körül... Mire nem elég több mint fél megabájt/s lefele? Ha warezolsz, akkor úgyis teljesen mindegy, mert szinte sose fogod kihasználni a max sávot, legfeljebb ha ftpzel. Akkor sem biztos. Az kellene mind Angliában mi? 30megabites net mindenkinek. Korlát meg 20 giga. Örüljetek a 4-5M-es netnek, és nincs korlát.
Eszem faszom megáll, komolyan...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
neduddki
nagyúr
HI!
Reszemrol nemez a gond, hanem hogy 11rug0t fiztunk ~1M-re /azt is csak par honapja, mkor nagy kegyesen adtak nemi arengedmenyt 3 vagy 4 ev utan: - (((/, mikozben mindenfele hirdetes szeritn ez max ~7e:- ((( raadasull szolgaltataot sem valthatok, mert az altenativok szeritn legalbb ket het, az meg a mai apeh-os vilagan egy konyveloirodanak nem engedhetomeg:- (((
mongyuk egy vaskosabb fol jobban erdekelne mint egy 5-6M, de leginkabb eg penzugyi vlatas erdekelne, mert a 1M munkara ugy tunik oleg
/arrol meg en beszeljek, hogy naffaluabn ~3e fizetek az 1Mert:- (((/
udv
neduddki
mod: habar most azt hallotam, hogy honapokon belul lesz kabeltv mejjen lesz net es ipfone, mongyuk ezt mar soxor hallotuk /matavtol is hogy hujjere fejleszti a kabeltv, de abbol se lett semmi:- (/
[Szerkesztve]https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
kolnay
senior tag
Hi!
Állítólag az én körzetembem már megvolt az emelés(25), nekem maradt a 2M.Nincs valami ötletetek hogy mi lehet a gond?Tyűű, de meleg van!
-
minmax
csendes tag
Nem jó a megközelítésed mert egyrészt semmi közöd nincs hozzá, hogy kinek mire kell a sávszél, másrészt nem tudhatod kinek mennyire fontos a sebesség. Nem is ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy én sem kérdeztem az Invitelt, hogy mire nem elég neki tőlem havonta 8.000 Ft, miért kell 10.490-et fizetnem? Én már kinőttem a warezolásból, elvi dolgokról beszélünk. Egyébként el tudom képzelni, hogy van aki otthoni hálózaton 3 géppel tölt 3 különböző ftp szerverről, neki lehet hogy kevés a fél megabájt/s.
Egyszerűen arról van szó, hogy x forintért járna y szolgáltatás, de a valóságban x.000000 forintért y-30% szolgáltatás jár. Tudom hogy van garantált sávszél, de még sehol nem láttam, hogy az Invitel úgy reklámozná az ADSL szolgáltatását, hogy 384/128 havi 10e forint. Minek emelte meg egyáltalán a sávszélt az Invitel, vagy miért nem 6M-et lökött be? Gondolom amelyik moziba jársz ott általánosan elfogadott, hogy a 2 órás filmnek, 1ó40perckor vége és utána közlik, minek játszák le végig, a lényeget már úgyis látták, esetleg a jegyre kisbetűkkel ráírják, hogy csak 1ó30 percet garantálnak.A butától sosem várnak el okos dolgokat, az okosat viszont állandóan figyelik mikor hibázik.
-
CSorBA
őstag
Nah itt egy gyors cáfolat rá...
30megás prezentáciok közt akarok keresgélni. És akkor nem mind1, hogy 1 közölük 10perc alatt, vagy fél perc alatt jön le... Itt már nagyon is számít a sáv... -
Rent
senior tag
jah meg hagy dontse el mindenki maga, eleg e neki fel megabajt per sec, vagy sem..
amugymeg jelenleg meg mindig 2mbitel ''hasit'' a net (28-as Mogyoród), es jo lesz mar a 8 mega ha megnovelik vegre, mert 50 giganak 2mbitel eleg trefas neki esni..
120-240gb forgalom volt eddig atlagban honapokra vetitve, de eleg sokat ment a gep, igy pl villanyszamla is kevesebb lehet.
mellesleg ne legyel mar bill gates, 512kb memoria mindenre eleg lesz szlogennel.
lehet neked rohadto az 5megas net, kivancsi leszek nem 20 ev mulva hanem 2 ev mulva milyen vigyor lesz az arcodon mikor belokom ide ezt a postodat, hogy minek fel megabajt/secnel szelesebb sav.
www.chello.fr oldalrol ide jutsz:
[link]
100mega up/down net 29,9euro durvan 8000ft
DE NE MENJUNK MESSZIRE, itt egy magyar ceg, XIII-ker-ben Angyalfoldon
szted minek van 80megas csomagjuk? (egyebkent tavalyelott meg 100megas es 1gigabites csomagjuk is volt)
[link]
''oruljunk az 5megasnak'' -
Rent
senior tag
és? 10gigánként 10euro (2500ft) ha tulleped.
nekem most 13.000 ft a 2mbit 2az1ben csomag.
ebbol 70gb forgalmu 100mbit fel le csomagot kapsz kint, persze ott 380.000ft a minimalber, nem 60.000. tudom mert epp egy francia per zajlik nalam.
szoval durvan az itteni minimalber 6x osa van kint, ossze lehet hasonlitani..
eddig a chello adott a classicra 30gb korlatot itthon, holvan ehhez 100megabites updown 50giga korlattal ami tullepheto 2500ft al 10gigankent. sehol.
sztem enyhen durva.
de ottvan biztos lattad a magyar linkem is. tigernet. forgalom korlatmentes es Magyar szolgaltato..
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
Látom DTC már rámutatott a Noos 50GB-os limitjére, akkor én írok neked a Tigrisről. A titok nyitja az elérhetősége a BIX környéké pár épület, ahova a BIX-ből még 1xű volt kivinni pár UTP kábelt az előfizetőkig egy LAN hálózat kiépítéséhez. A tigris szolgáltatása kvázi egy kihelyezett hosting, ahol a szerverek nem BIX-en belül egy szerverfarmon vannak, hanem a környező háztömbök lakásaiban vannak. Ahogy a hostingnál itt is elsősorban a belföldi BIX switch felé irányuló forgalom az ami tápos, a nemzetközi ez már nem mondható el, mert oda már kemény pénzekért kellene elégséges kapacitást venni. Épp ezért tigernél külföldről nem fog sok tíz Mbps-tel tölteni.
A szerver hosting is pont azért ''olcsó'', 100 Mbps-et kapsz legfőképp belföldre 10-15 rongyért, mert a területi elérhetősége csak a szerver termekre korlátozódik. Ahol centralizáltan megvan a szükséges infrastruktúra, összezsúfolva egy kis területre ami rákapcsolódik a fontosabb gerinchálózati kapcsolódási pontokra. Így ott a sávszél fajlagos költsége igen olcsó, mert nem kell elvinni a fogyasztókig, mert azok jönnek helyette helyben.
Tiger esetén ez ''hosting'' van kitolva kvázi a szomszédos épületekbe UTP-n. De ha ugyanezt kellene megvalósítani szélesebb, legfőképp országos lefedettségben akkor máris jóval kisebb sávszélek lennének, jóval drágábban. Mert azért nem ugyanaz ha sok százezer háztartásban kell ugyanezt országszerte, a BIX-től akár több száz km távolságra elvinni. Az igazán költséges tényező ebben a felállásba a nagy távolság ami komoly gerinchálózat kialakítását teszi szükségessé, valamit a nagy számú, akár több száz ezres fogyasztó végpont kialakítása ami szanaszét területileg elszór helyeken valósul meg, nem centralizált helyszínen mint pl. egy szerverfarm esetén. A hálózatnak a legdrágább és egyben leggyengébb láncszeme épp ezért az előfizetőket elérő szakasz, ami adsl-nél az előfizetői hurok rézkábelezés, kábelnetnél meg a coax kábelezés. Ezeket lecserélni jobb, modernebb infrastruktúrára pl. optikai kábelekre a hálózat legköltségesebb beruházása és időben is igen hosszadalmas a kivitelezése. Persze előbb vagy utóbb ez is meg fog történni, először csak részlegesen de később akár teljes is lehet. A nemzetközi trendek ebbe az irányba viszik a telecom cégeket, ahol mostanába kezdenek ilyen irányba elindulni a fejlesztések, remélhetőleg az évtized végéig nálunk is el fognak indulni ilyen fejlesztési folyamatok. -
szeva000
addikt
534ms???
nemsok ez kissé -
shabbarulez
őstag
Egyébként nehogy azt hidd hogy franciáknál mindenhol tudsz ilyen Noos kábelnetes szolgáltatást venni. Franciáknál a kábelnet elég ritka netelérési forma, náluk elsősorban az ADSL dominál a kapcsolatok 95%-a ADSL.
A Noos új tulaja aki tavaly összevásárolta a francia kábeltv cégek egy részék, köztük a UPC francia érdekeltségét is tavaly kezdett el egy átfogó hálózat fejlesztési projectet az összevásárolt hálózatokon amivel úgy 9 millió előfizetőhöz ér el
A 100 Mbps ajánlat csak ott él ahol már át van építve a hálózat, a többi részen a 30 Mbps-es csomag van, ami kvázi egy limit nélküli DOCSIS, kvázi mintha levennék a sebesség korlátot mondjuk idehaza minden Chellos usernél és így osztozniuk kellene a közös 30-50 Mbps-es oszott hálózati erőforráson. És azon akár 200-250 user is osztozhat egy szegmensben, így aztán főleg csúcsidőben ritka az hogy maximum közeli érték legyen ahogy pl. ez más kábelnet szolgáltatóknál is így van még kisebb korlátozott maximum értékek esetén is. A maximum érték kábelnetnél is egy ''akár'' érték, csak itt nem a távolság és a kábelminőség a korlátozó tényező mint ADSL-nél, hanem a hálózat terhelsége és a közös osztott erőforráson egyidőben osztozó előfizetők forgalmi szokásai határozzák meg kinek mennyi marad.
A Noos tavaly 400 ezer háztartás esetén végzett el hálózati fejlesztéseket és idén 10 ezer háztartás/nap fejlesztési tempót prognosztizál. Kvázi ez azt jelenti hogy év végéig 4 millió háztartást akarnak elérni felújított infrastruktúrával, ezek természetesen elsősorban francia nagyvárosokat fognak érinteni. Franciáknál úgy 24 millió háztartás van.
A fizetésnek egyébként nincs igazán nagyon döntő szerepe a netárakra, ezért van hogy nominál értéken közel világszerte ugyanazon árak körül szórnak az adott netcsomagok árai. A sebességet az adott piaci környezet határozza meg, attól függően hogy a helyi piacon épp hol tartanak az egymásra licitálásban a cégek, az árhoz nincs igazán köze a sebességnek költség szempontból.
Persze ahol sokkal magasabbak a fizetések mint nyugaton, sokkal magasabb is a net elterjedtsége hisz sokkal több embernek nem okoz az gondot hogy a havi fixből netre is költsön. Míg ahol kevesebb a havi bér ott ez kevesebb embernek fog összejönni, főleg azoknak akinek van miből. De ezen a netszolgáltatók nem tudnak változtatni és addig amíg a bérek nem közelítenek addig ez nem is fog változni és a net penetrációjában is megmaradnak az eltérések amit elsősorban a bérek közötti eltérés eredményez. -
shabbarulez
őstag
válasz szeva000 #2197 üzenetére
Le lett már írva többször is hogy a speedtest.net nem épp pontosan mér, főleg nem késleltetést. Totál irreális értékeket tud szülni, szóval nem érdemes alapul venni. Ott a jó öreg parancssori ping vagy tracert parancs, az legalább pontosan mér. Ennek a flashes mérőnek nagyon sok minden meghatározza a végeredményét, az hogy milyen böngészőben futtatod, milyen beépülő pluginek vannak bekapcsolva, milyen más proggy fut még mellett. Szóval ez túl sok egyéb tényező aminek semmi köze a netkapcsolathoz, mégis befolyásolja a mérést ami jól mutatja hogy mennyit ér a teszt pontossága.
-
szeva000
addikt
válasz shabbarulez #2199 üzenetére
parancssorban is néztem,ott sem valami fényes,úgy 30-40ms között mozgott
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest