Hirdetés
Aktív témák
-
Warlock_42
senior tag
Biztos vannak nálam hozzáértőbbek is, de azért:
1. Általában tudnak DHCP-t. Ha nem óhajtod akkor win-ben kell állítani fix IP-t.
2. Nem tudok róla, hogy lenne ilyen Router. Erre a célra Linuxos szervert szoktak ajánlani.
3. Mint az álllat Nem csak a Router határozza meg a sebességet, hanem a kártyák, kábelek...
4. Nem tudok róla. Fogyasztja az áramot, zümmög, stb.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Warlock_42
senior tag
válasz Cpt. Zsöci #38 üzenetére
Bölcsész vagy? Akkor meg mit keresel itt hajnali fél négykor? Szerintem ez nem túl bölcs dolog Elnézést a Bryan életéből lopott poénért.
Itt nem a ''jel osztása'' a lényeg azt megtehetnéd egy mezei HUB-bal is. Az a lényeg hogy a szolgáltató előtt viszonylag (mert már írták jópáran hogy kideríthető lenne) elrejtsük a belső hálózatunkat. Ehhez pedig az ADSL router NAT szolgáltatása szükséges. Ilyet pedig szerintem a bridge nem tud.
BNC: a régi koax-kábeles hálózatokon használt csatlakozó-típus.
DHCP: dinamikus IP cím kiosztás. A gépeknek nincs beállított fix IP címük, amikor be óhajtanak jelentkezni a hálózatba akkor a DHCP szerverhez (ami lehet egy router is ha tudja ezt a szolgáltatást) fordulnak és tőle kapnak egyet. Állítható hogy milyen tartományból (de komolyabb szervereknél idótartam, ki milyet kapjon, stb... is állítható).
uplink port: ezen a porton szokás összekötni az aktív hálózati eszközöket, pl: két switch-et.
Dióhéjban.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Warlock_42
senior tag
Ebben az esetben a két gép IP vagy MAC (attól függ a szolgáltató mit néz) címének azonosnak kell lennie. Ekkor viszont a belső hálózat nem fog működni. Vagy ha a belső hálót akarod használni akkor mindig átírod az egyik címét.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Warlock_42
senior tag
A Netbios/Netbeui hálózati interface-k (A Netbios IBM fejlesztés eredetileg). Behappy szerintem a ''külső gépről eléred a belső hálót, három betűs''-sel a VPN-re (virtuális magánhálózat) gondolt.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Warlock_42
senior tag
válasz Cpt. Zsöci #43 üzenetére
A Switch-es megoldás tényleg macerás meg szvsz instabil is, én nem ajánlanám (de ha már egyszer Zoltán felhozta, reagáltam). Úgy lehetne megoldani, hogy bátyád gépén csinálsz egy megosztást, ekkor csak +1 hálókártya kell a gépébe. Vagy Switch (de a Hub is elegendő) és akkor arra minden gép + Bridge. Ilyenkor azonban mindig mennie kell bátyád gépének (gyakorlatilag az ő gépe a Router).
De a legegyszerűbb ha szépen végigolvasod a topicokat, az alapján kiválasztasz egy Routert aztán hajrá. Ez a megoldás különösen azért jó mert ehhez kell a legkevésbé ''érteni''. Beállít(tat)od egyszer aztán mehet.
Bridge-vel még őszintén nem nagyon találkoztam, tudtommal annyi a funkciója, hogy különböző típusú hálózatok között teremt kapcsolatot.
Router: vannak a ''nagy'' Routerek, ezek több komolyabb hálózat között teremtenek kapcsolatot, tudnak terhelés szerinti forgalomirányítást (ebből adódik az, hogy nem egyértelmű merre is halad egy csomag a hálózaton). Ilyenenek működnek az Internet csomópontjain is. A kicsi ''soho'' kategóriájú Routerek kis irodáknak/magánszemélyeknek lettek kitalálva. Elsősorban Internet kapcsolat megosztása, NAT, tűzfal, esetleg print server a feladatuk. Ebből neked a NAT a fontos, az irkálja át a címeket úgy mintha minden csomagot a Router küldene (illetve az az egy gép amiben megegyeztetek a szolgáltatóval).
OFF:
Most hadd kérdezek én is. Nem túl fontos, csak kíváncsi vagyok. Mit csinál egy bölcsész? Hol tudsz ezzel a szakmával elhelyezkedni?
ON.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest