Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #43450 üzenetére
tRFC nem rossz, de ha 80-100 közé sikerülne szorítanod, kva jó lenne.
(#43451) F34R: 1,35V tuningban ok, nem kell emelni hozzá a VTT-t . Láttam, jók lehetnek. A gond az, hogy a többi feszt hogy állítod be hozzá. VTT-t nem jó dolog 1,05V alá vinni, az az etalon. PLL-t 1,832V-ról lehet 1,7xx V alá vinni. Mondjuk a VTT, PLL emelése nagyobb BCLK-t is hoz(hat). Kipróbálnám.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz shteer #43454 üzenetére
Ha jól sejtem ez a tiéd : CML8GX3M2A1600C9W
Tuti, hogy tudja az 1866-ot. Azt nem hiszem, hogy 1,35V és 9-9-9-24 -en, de 9-10-9-28 -on tudnia kell.
Jedec szerint mehet neki 1,5V de én 1,4-1,45V felett nem adnék neki. (ezért jó a kingston, azok,..1,7V felett is feszelhetőek. Szaros 1,65-ös 1,8 -1,9V ot is bír(na) csak ugye akkor a VTT-t is meg kell emelni 1,25- 1,35 -re ami ugye meg szétver mindent. (VTT és ramfesz között nem lehet 0,5V-nál nagyobb különbség!)Nézd meg, hogy 1,4V-on mit tud:
Ram 1,4V
VTT: 1,05
PLL: 1,82
9-10-9-28Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz shteer #43453 üzenetére
Havernak fekete van, és az 1600-as 1,5V-s.
Jah hopp, a fehér meg 1,35V. Ezért drágább, mostmár megvan.. Annó mondta is haver, hogy fehéret tenne a feketék mellé..
Lipi, mit mondasz ezekről az időzítésekről? Mondjuk ha az alap 9-9-9-24, akkor ha stabil a 8-9-8-24, akkor az mehet 24/7?
Megpróbáltam a 0,90ns-t, kicsipogta a lap. Mondjuk gyári időzítésekkel lehet, hogy menne.
Lentebb mennék a fesszel, de de kell neki az 1,65V, dehát nembaj.. Így van egy kis mozgástér játszani.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #43457 üzenetére
Lehet, hogy jobban járnál, ha hagynád a csudáb az XMP-t. Nem az időzítések miatt, azt bírná 24/7-ben, hanem az 1,65V miatt a vTT-d 1,15kell, hogy legyen, ami nem egészséges 24/7-ben
Írom én, s most látom AMD..Akkor se rá fütty, de ha 1,65 akkor tuti 1,6V-on is tudj.
Én meg..Most néztem (eddig elfelejtettem) a biosom 1000 éves volt (2.0) azóta már 2.80-nál tartottak, gyorsan megcsináltam, s most már CR1.Egy szuper kis Super Pi-t majd nézek azt hiszem.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz lipi67 #43458 üzenetére
Segáz, jam, Én AMD-vel mozgok.
Mostani lapban nem is tudom külön választani a profit, hanem írja az adott órajelhez az "ajánlott" SPD-t.
Szóval azt mondod, hogyha a 8-9-8-24 stabil 1,65V-n, akkor annak 1,6V-n is mennie kéne? Ha megvan, akkor ez az időzítés mehet? Ha már most ráálltam akkor kihozm az időzítésekből amit tudok.
A többi időzítést nem bántom, annyira rakom, amennyi az órajelhez adott XMP-nél.
Jah és, Nálam CR1-ben mennek.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #43459 üzenetére
Igen, benéztem az AMD-t.
Nézd..A Kingston nem egy brutal tuning (Hyper X Blue), de elvileg 1,65V-on 9-9-9-24. Nálam 1,475V-on tudják. Minden esélyed meg van arra, hogy kevesebb fesszel is beérék Te memóráid is. Ki kell próbálni.
Bajuk nem lesz.Én is megnézem majd holnap (vagy éjszak) hogy az UEFI-vel (de hülye egy szó ez) CR1-ben mennyit gyordulnak.
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #43461 üzenetére
Ha a subtimingekkel játszol, akkor a Super PI-Wprime a legjobb barátod! Azon nagyon kijön!!
Milyen tesztet futtatsz?Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz hackeeeee #43463 üzenetére
Prime blend gondolom, az jóó.
Super Pi : [link]Wprime 1,55 : [link] (rendszergazdaként, s alul állítsd be hány magod van.
-
lipi67
nagyúr
Súlyemelő Nő..Nebazd!
(#43475) Gorneck23 : Jó nő..emberileg meg női mivoltában..valóban nem sok, de ha csak alám kell. ki nem szarja le, milyen a kis lelki világa?
Intelben meg akad szépszámmal..(írd át a hszt mert jön Gyuri oszt' végünk!!!!
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Gyuri27 #43478 üzenetére
miert ? mert amd-n meg a kernel is lassabban fordul az opencl-t meg ne vedd ide mert olyan friss kiforratlan dolog es semmivel sem gyosabb mint a cpu (meg).
nyilvan nem egy eroforassigenyes hardverre optimalizalnak a fejlesztok sem, megvarom az ev veget aztan lehet maskepp fogok szolni, de addig ameddig nem lattam a Kaverit eles kornyezetben es tudok mire alapozni , addig azt mondom nem vennek AMD-t meg annak ellenere sem hogy ha lehet, kerulom a discrete graphics card-t. -
Gyuri27
félisten
Konzolra majd jól megtudják írni a játékokat. Érdekes nem?
Nyilván ott senkit nem tud az intel lefizetni. Hiszen oda még egy müanyag pöcköt se fognak gyártani. Nem véletlen a pletyka arról se, hogy az alma vált. Persze 2 next gen konzol és az alma után is az amd egy szar maradna. Nektek el lehet adni a telibevágott olajat is. Az, hogy az orosz oligarhák és az arab sejkek nem tudnak mit kezdeni a pénzel mit sem számít. Nyugodtan húzhatsz párhuzamot.Amd - Radeon - Ryzen
-
lipi67
nagyúr
(#43481) Gyuri27 Olyan párhuzamot húztam, még mindíg sajoga derekam az erőlködéstől.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Gyuri27 #43481 üzenetére
ez nem nekem szol mert en nagyivbol leszarom a grafikus teljesitmenyt, meg szep hogy ezt tettek bele mivel csak ez az egyetlen ertelmes piac amit betudnak fogni, engem meg nem vettek meg kilora azert meg kicsit tekerniuk kell. Apple-t ne vedd ide az OS-khoz olyan nehez valogatni hardvert hogy az beszaras , kb mint a linux nvida kartyaval tokeletes (driver teren is ) amd-t meg jon fel mert tenyleg jok ott felso-kozep hazban relative olcson tudnak adni cpu-t meg vga-t is. (kompromiszumokkal).
-
Gyuri27
félisten
Egen. Csak az "igp"-t másra is lehetne használni. Ugyanis ez a része a procinak elég nagy számítási teljesitménnyel van megáldva.
Másrészt egy olcsóbb vga + igp elég jó teljesítményt tudna hozni cf-ben. Persze csak akkor ha a játék normálisan meg van írva.Amd - Radeon - Ryzen
-
F34R
nagyúr
válasz hackeeeee #43486 üzenetére
fogyasztas, foleg tuningolva legalabb ha mar akkora belecsattinthatnanak egy grafikai vezerlot es akkor nem lenne semmi bajom veluk.
#43487) zoltanz
jah persze , amivel drasztikus gyorsulast lehetne elerni dekodolasba vagy renderelesbe azok nem low-end fityma kartyak hanem eleg erosen kozep-felso kategoriasok amik minimum benyakalnak 150 wattot is a folyamat kozben. kiforratlan ez meg nagyon meg mindig gyorsabb ha letoltom az egesz evadot vagy a filmet mas forrasbol mint ujrakodoljam.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most aki a csúcskategóriába megy, az ne hisztizzen már a fogyasztásért.. Ott az s2011-es, 3820-as i7... 130W TDP.. (jó van intel HD G, dehát.. Nah, otthoni használat mellett nem nagyon hiszem, hogy IGP-vel használ valaki egy ~100k-s procit.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
F34R
nagyúr
válasz hackeeeee #43489 üzenetére
3820 az is mas teszta a mogott joval nagyobb teljesitmeny van, abba sincs IGP meg nem is kellene mert az abszolut extreme termekcsalad (s2011). Miert ha a 8350-ben lenne egy 7770-nek megfelelo grafikus mag csak hobbijatekra , en biztos nem vennek melle masik kartyat , bezzeg az opteron-nal megtudtak oldani hogy csak 65wattot egyen (igaz hogy serverproci de akkor is kepesek voltak ra. ) nem is olyan draga az amd fm-be kellene ertelmes fejleszteseket beleolni az APU-n kivul is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
De telhetetlenek vagyunk..
Abba a kategóriába minek? Véleményem szerint nem kell.. Ha meg lenne, akkor meg azért menne a hiszti, hogy drága..
Mondjuk manapság egy HD7770-et is elég jó áron lehet kapni, ha azt nézzük még akkor is bőven megéri, ha külön veszi meg az ember. Szerintem.
Ha meg fontos a megoldás, akkor pedig A10, 1866-os rammal megtámogatva.
Véleményem szubjektív...
-
lipi67
nagyúr
Én...nem értem, hogy miről vitatkoztok..
igp fos, fos is marad. ha meg jó lesz, annak ára is lesz.
Kódolás meg..ahogy akarod úgy szeded le a netről. Ha meg családi kütyü..látod őket nap mint nap, minek őrizgetni..[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz lipi67 #43493 üzenetére
10bites loszarokkkal nem tudok mit kezdeni sajnos, ritkan fordul elo hogy konvertalni kellene.
Most komolyan nekem olyan lenne a legmegfelelobb , ami egy i7 2600 osszegyurva a majdani kaveri grafikus reszevel sajnos a haswell sem hoz erezheto gyorsulast a hd4000-hez kepest.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Szakad a csapadék felénk...nem kicsit nagyon...
Gorneck#1239
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest