Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz valenc #11671 üzenetére

    Memóriákkal max akkor érdemes babrálni, ha szintén nem a gyári órajeleken akarod üzemeltetni őket.
    Amennyiben ilyesmin töröd a fejed - és ugye ott a proci tuning is a kívánságlistán - először ne akard a memóriát tuningolni, azt alapon hajtva kísérletezd ki, milyen paraméterekkel bírja az egyes órajeleket a proci.
    Az 1500 -ast visszaveheted, a multiplier -el kell okosan játszani. Ha egy kicsit is normálisabb modulok vannak a gépben (remélhetően egyformák), akkor némi fesz emeléssel ők is rávehetők a gyorsabb tempóra, ismert gyártók moduljait kivétel nélkül rávettem az 1600 -as tempóra, bár olyan is akadt, ami az időzítések minimális növelésével a 2000 -es tempót is bírta. :)
    Nálam 1866 -osnak hazudott 1333 -as modulok vannak a gépben, manuálisan 1.575V -ot kaptak (ha van hűtésük/szellőzésük, 1.6-1.65V is mehet, bár ez utóbbit inkább csak akkor, ha valami hűtőfelületet is fabrikáltak a chipekre), az időzítésnél pedig 9-9-9-24 -es értékeket lőttem, minden más auto -n maradt.

    IMC -t 3-3.3Ghz -es tartomány felett szereti hibára küldeni alap (IMC) feszkóval, azért kellett nekem emelni. IMC esetén érdemes óvatosabban bánni a feszkó emeléssel, ott egy hirtelen és nagy ugrást nem biztos hogy tolerálna a proci. :)

    Nálam lassan 4 éve ezzel a paramétercsomaggal megy a gép, egyszer lett csak változtatva, akkor a végét próbáltam belőni, de a túlzott melegedés miatt 4.1GHz fölé nem mentem végül.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák