Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    addikt

    válasz DroiDMester #4574 üzenetére

    Nem szeretnék belekotyogni, de ha már a nevem szerepel, megteszem.
    Elbeszéltek egymás mellett. Ismerem azért mindkettőtöket a fórumról, Busterftw-nek is igaza van, ahogy neked is.
    Sokat méregettem, hogy mi, merre, hogyan.
    Buster itt arra gondol szerintem, hogy az amit ő használ játék, legyen az bármi, ott valószínű, hogy elég teljesítményt ad ki a cpu. Ez nagyon egyszerű, ha van az adott játéknak beépített Benchmarkja. Vga terhelés nélkül megnézi, hogy a min fps nagyobb e, mint a vga terheléses tesztben.
    Pl 1080 low grafikán ha ad legalább 160 fps-t az 1%-ban, de a pl 1440 high beállításban kevesebb, pl 120, akkor tudni fogja, hogy felesleges tovább oc-ot csinálni, mivel a cpu már így is többet ad, mint amit a vga képes kiadni/megjeleníteni.
    Ez persze ennél sokkal bonyolultabb, mert én nem mindenben értek egyet a PH közösséggel, csak vitázni sem szeretek.
    De..., ha nem erőltetjük a gpu limitet, nem teszünk minden szir-szart ultrára, hanem megkeressük a legoptimálisabb video beállítást, akkor újra van értelme a cpu/ram oc-nak.
    A kérdés, hogy mi a határ? Meddig érdemes elmenni?
    Én a monitor frekinél húztam meg a határt, azaz az én esetemben 144Hz/fps. E felett már a monitorom sem tud mit kezdeni a képkockákkal.
    Az biztos, hogy az nem jó, ha a vga nem kap elegendő frame-t, látni is bőven itt a PH-n is. Ez persze függ az adott játéktól is, ezért nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy kell e az oc, vagy sem. Ha normál fesz és hőmérséklet mellett produkál elegendőt, az nagyon jó. Ha bőven sokat, az ugyan lehet felesleges, de nem baj.
    Nézzük pl a 240Hz-es monitorokat. 240 fps-t kicsikarni stabilan egy mai címben még cpu/ram szinten is nehéz. Oda biztosra veszem, hogy kell igencsak reszelgetni. Az a jó, ha az 1%, vagy újabban 95%-nak is nevezik, lényegtelen, de azt is ki tudja szolgálni. Tehát nem avg, hanem min fps-ben. Viszont 240 fps-t max grafikán akárcsak 1440-ben nem fog kirajzolni egy gpu sem ultra beállításokkal. Szerintem cpu vonalon előrébb járunk, mint gpu szinten. Ezen a szinten sincsen semmi gond, el kell felejteni a 240 fps-t Ray Tracing-gel, meg ultra grafikán.
    Szóval arra akartam kilyukadni, hogy igaza van mindkettőtöknek valószínü.

Új hozzászólás Aktív témák