Új hozzászólás Aktív témák

  • CsigaGyilkos

    aktív tag

    válasz ffodi #7354 üzenetére

    Kedves ffodi!
    Had szólaljak fel a tuningosok nevében (és a magam nevében is)!

    ,,A gyártó(k)nak (jelen esetben Intel) alapvetően nem érdeke az, hogy az "általad támasztott" igényeket (kevesebb fesz azonos órajelhez, hűvösebb működés tuning mellett, stb.....) kielégítse. "
    Sajnos ezt mi is tapasztaltuk, talán pont ez az ami a tuningosoknak nem tetszik, egy "K" jelzésű procinál.

    ,,Kiadja a K-s procikat, mint tuningolható verziókat, elmondható, hogy mindegyik megy 4-4,3 GHz körül értelmes beállítások mellett, teljesítették az ígéretet, hogy tuningolható, aztán befejeztük."
    Ha ez valóban így lenne, akkor a tuningosok elégedettek lennének... Ahogy olvasgattam a fórumon a tapasztalatokat az I7 4770K, I5 4670K-s cpu-k jó ha a 4,0GHz-et viszik (max 4,2). Tekintve a 3,9GHz turbo módot ez nem tűnik soknak. :U Persze van ami viszi a 4,2-4,5, akár 4,6GHz, de azok már jó példánynak számítanak. Szvsz a 4,2-nek kéne lennie az alsó határnak. Arról nem beszélve, hogy ezek a procik egy 20-30K-s hűtővel mennek ennyit. Ne értsd félre én nem sajnálom egy jobb hűtőre a pénzt, de szvsz egy 10K értékű hűtővel is kéne menniük ennyit...

    "Tehát elvileg le tudják gyártani , ugye láttuk az es példányokon, a kérdés az , hogy be álítják -e a gyártósort , hogy szinte minden kihozott chip tudja majd ezt a szintet."
    Ez azért valószínű nem ilyen egyszerű....

    De márpedig ennyire egyszerű, mert a Haswell esetében is a "gyenge" tuningolhatóság, mindössze a kupak alatti minőség hiányban szenvedő hővezető pasztának köszönhető ...

    De ettől függetlenül ezt ne tekintsd éles kritikának, vagy negatív hozzászólásnak! :R Mindössze egy vélemény azokkal - azok alapján amit olvastam - akiknek nem tetszik az, hogy az Intel megengedi magának, hogy egy rossz pasztával adja ki a "K" jelzésű tuning cpu-it. Nem értek egyet azzal, hogy szét kell szedni (gari vesztés) egy 55-75K értékű processzort azért, hogy a pasztát lecseréljem rajta... Én is Haswell rendszert szeretnék építeni a jövőben (lehet kivárom a Z97 chipsetet) és előre imádkozom , hogy egy olyan példányt fogjak ki ami megy 4,3-4,5-ön.

    Az Intel mentségére szóljon, hogy a "K" procikért nem kell felárat fizetni. :K Ez mindenképp pozitív. Az a + pár ezer Ft ilyen árkategóriában végül is semmi.

    [ Szerkesztve ]

    Visca el Barcelona!

Új hozzászólás Aktív témák