Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Tikakukac #5321 üzenetére

    Hát én meg az ellenkezőjét tapasztaltam, pedig nem ma kezdtem tuningolni. Lehet persze Prime-olni, meg más teszteket futtatni, meg olyan beállításokkal, hogy ne legyen hiba (és becsapni saját magunkat is), és azt hinni, hogy stabil a rendszer. Amit én LinX-szel kiteszteltem (használtam Prime-ot is IBT-t is), az sose krepált be, és az instabil beállításnál is a LinX jóval hamarabb dobott hibát, mint a másik 2.
    Sajnos itt nagyon sokan szeretnek nem kitesztelt beállításokat stabilnak hinni, és ehhez tesztprogramokat keresni (arról nem is beszélve, amikor 8GB RAM-ot 4GB-tal tesztelnek), nem pedig valóban tesztelni. :((( Ezzel eddig egyetlen más topicban sem találkoztam. Persze, nyilván senki nem szereti 100°C-ra hevíteni a prociját, de így meg fals lesz az eredmény. A többit lásd legalul. :R

    laychi: A túlfeszelés nem a LinX hibája, hanem a lapé, vagy a gagyi beállításé. Minél kevesebb fázis van a lapon, annál nagyobb léptékben vált feszültséget, ráadásul ez még az LLC-től és a phase-profiloktól is függ (pl. egy normál fázisvezérlés kevésbé emeli a feszt, mint egy extrém, LLC hasonló módon). Persze végig kellene játszani a megfelelő beállításig, nem egy tesztprogramot szidni, amely nyilvánvalóan azért produkál magasabb feszt, mert a terhelés miatt többet kér a laptól (a hiba oka meg egyértelműen a rossz beállítás).

    Ha egy beállítás bármilyen program alatt elszál, az legkevésbé stabilnak tekinthető. :P

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák