Új hozzászólás Aktív témák

  • feenty

    aktív tag

    Üdvözletem mindenkinek!

    Sajnos jó pár éve már, hogy nem követtem az intel fejlődését, és máig leragadtam egy ezer éves konfigomnál aminek a lényege egy MSI P35 Platinum + C2D E8400 + 4GB Geil Ultra... Nagyjából a core duo-k óta nem tudom mi fán teremnek az procik illetve chipsetek. Az MSI alaplap nemrég váltotta le az ! Asus P5B ! lapomat mert szegénynek megállt a szíve :) Gondoltam rászánok egy kevés keretet és frissítek végre, mielőtt a többi cucc is meghalna végelgyengülésben.
    A lényeg, hogy szeretnék i5 köré építeni. A keretem rá max. 90e HUF. Tudom nem sok, de nem is akarok nagyon tuningbarát cuccot venni, hiszen még a jelenlegi konfigomat sem toltam meg soha.
    Jelenleg a tervem egy i5 4460 + valamilyen alaplap B85-tel + 8 GB ram kezdésnek.
    Mindenképpen olyan alaplapot szeretnék amin 4db ram slot van mert jelenlegi tervem, hogy dobok bele 2x4gb valamilyen 1600mhz-es ramot, majd kicsit később még 2x4gb-ot.

    A kérdésem röviden annyi lenne, hogy ilyen összeghatárban jó irányban kapirgálok-e? Annyit még tudni kell, hogy ha most rá lesz költve ez a keret, akkor nagy valószínűséggel ez a konfig fog ketyegni a gépben érintetlenül még jó pár évig, magyarul kb. 4-5 évig nem szeretnék majd rákölteni. Ha így kibirtam ezzel a C2D konfiggal idáig, akkor reményeim szerint elégedett leszek vele egy darabig. :)

    Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat, és bocsánat ha nagyon noob a kérdés, de túl hosszú a topic, hogy alaposan visszaolvassak.

    " everything that has a begining, has an end " ... E65 > Kaiser > Diamond> Raphael > Dream > Hero > Bravo > Vision > Ace > Pyramid > Endeavor > M7 > Hima > 10 > U11 > ? :) :D

Új hozzászólás Aktív témák